Grzegorz PawlakI

8,1
8 952 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Grzegorz Pawlak

Dowiedziałem się o nim dopiero za sprawą reklamy leku na ból gardła.A na prawdę ma talent do podkładania głosów.Kolejna osoba,z której powinniśmy być dumni,że jest Polakiem.

Rocky658

A ja muszę przyznać, że zarówno reklama, jak i sam aktor, strasznie mnie irytują! - ale dopiero tutaj, przypadkowo, dowiedziałam się, że to Tygrysek, Skipper i inne fantastyczne postaci w jednej Osobie i od razu przychylniej spojrzę kolejny raz na tę reklamę! A już na pewno - wsłucham się :)

MagareK

Ja również długo się zmuszałem, żeby sprawdzić czy aby ten pan od reklamy nie jest przypadkiem Skiperem. No i właśnie sprawdziłem:) Mimo, że ta reklama doprowadzała mnie do białej gorączki, to i tak podziwiam głos pana Pawlaka w tej roli. Szkoda że musiałem skonfrontować ten głos z tą beznadziejną reklamą:(

Rocky658

miałam dokładnie tak samo, mimo że unikam reklam jak mogę, ta przypadkowo wpadła mi w oko.
PO kilku obejrzeniach zapadła w pamięć, wiadomo dlaczego ;)
Okazuje się, ze choć twarzy tego pana wcale nie kojarzyłam, to bardzo często jednak stykałam się z jego twórczością, Niesamowicie utalentowany człowiek

Mala_29

Popieram zdanie, naprawdę wspaniały człowiek i doskonały filmowy oraz dubbingowy aktor. Prócz tego również umie doskonale na doczekaniu zmieniać głos. Każda postać, której podstawia głos, staje się dzięki niemu realistyczna. Uwielbiam pana Grzegorza i jego głos :)

kronikarz56

Głos tego człowieka jest faktycznie niesamowity...
Jakiś czas temu słuchałam książki Pilipiuka o przygodach Jakuba Wędrowycza.
I wstyd się przyznać, ale dopiero tak w połowie skapnęłam się , ze wszystko czyta Grzegorz Pawlak, a nie grupa lektorów.
Szacunek wielki dla tego pana, naprawdę.
Polecam audio-książki w jego wykonaniu, TO PRAWDZIWA POEZJA DLA UCHA SŁUCHACZA ;)

Mala_29

No cóż, tego nie znam, ale jednak to musi być naprawdę piękne, jak on tak doskonale wszystko czyta i umie zmieniać głos. Wiesz, jednak mam na płycie DVD serial "W krainie Niekończącej Się Opowieści", gdzie pan Grzegorz Pawlak jest lektorem i muszę powiedzieć, że przyjemnie jest słyszeć jego głos w tym filmie. Sprawdza się jako lektor, przynajmniej ja tak uważam :)

kronikarz56

hmmm,,, sprawdza się jako lektor? Ja bym powiedziała, że w tym co robi, jest po prostu genialny.
I używam tego słowa z pełną świadomością jego wagi :)

Mala_29

Zgadzam się. Ten pan jest po prostu artystą w swoim fachu. A co do fachu lektora Grzegorza Pawlaka to można usłyszeć jego głos choćby na Polsacie, kiedy czyta zwiastuny filmów i niektóre reklamy. To zdecydowanie jego głos zapowiada następny film, jaki zaraz nastąpi oraz w zwiastunach tych filmów jest lektorem :)

Rocky658

Wiesz to jest w pewnym sensie urok aktorów dunbingowych, ze wszyscy kochamy ich przeróżne głosy a miniemy na ulicy i nie bedziemy wiedzieć że takiego geniusza mijamy :-) tak jak i Boberek, głupawy,niepozorny policjant z Rodziny Zastępczej a tu o,świetny dubbinger :-)

Rocky658

Polacy to akurat mają od groma powodów do dumy z Polski, ale fakt, że Pan Pawlak jest świetnym dubbingowcem. Czy on taki nieznany? Generalnie dubbingowcy tak mają, że ich głosy są bardziej znane od ich twarzy.