Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Dizas jak ja jej nienawidzę ... występuje w większości filmów Tima Burtona ... i tylko za to jest w TOP-ie ?

Niebieski_kot

nie za to idiotko, za to że jest zajebistą aktorką, na cholere piszesz takie głupoty?

cave8

popieram koleżankę (lub kolegę) wyżej.

Niebieski_kot

Dżizas.
Występuje w sześciu z dwudziestu czterech filmów Burtona. Co nie daje większości. To raz. Dwa: występuje w sześciu filmach Burtona z pięćdziesięciu jeden, w których zagrała. To również nie daje większości.
Ponadto jest w topie za to, że jest znana. Bo top ogólnie mało się liczy. A jest szanowaną aktorką, bo gra role, których sporo innych by się nie podjęło. I gra je genialnie. Wystarczy spojrzeć na Marlę Singer. Na Bellatrix Lestrange (i nie mów mi, że to przecież Harry Potter, bo to nie zmienia faktu, że wykreowana przez nią postać jest perfekcyjna). Poza tym - w filmach Burtona również gra świetnie. Więc nie jestem w stanie zrozumieć oburzenia.

użytkownik usunięty
Gehenn

Zgadzam się z Tobą. Helena jest świetną aktorką i nawet gdyby nie była żoną sławnego reżysera, byłaby równie sławna. Perfekcyjnie operuje głosem, co można zauważyć chociażby w Alice in Wonderland. To tyle. ;)

użytkownik usunięty
Niebieski_kot

Nienawidzisz jej bo jest wysoko w beznadziejnym filmwebowym topie? Dobrze sie czujesz? Ona nawet nie wie o istnieniu czegoś takiego xD

Niebieski_kot

znawca się znalazł....

Robertul

Trudne role jak właśnie Bellatrix czy choćby jako Marla w Fight Clubie zagrała brawurowo i uważam że zasługuje ona na dobre noty jak mało kto.

Cola9867

Nie no śmiać mi się chce bo Bellatrix nie jest trudną rolą ... osobiście nic do tej aktorki nie mam ... ale po prostu co włączę TV to ona w każdym filmie jest i to mi na nerwy działa.

Niebieski_kot

to zazdroszcze telewizora, bo ja jej czesto nie widuje, chyba ze puszczaja albo fight club. a Bellatrix jest trudna rola i nie mozna nic zarzucic kreacji aktorskiej. Koleżanka w szkole aktorskiej moze jest? bo moze wie wiecej niz przecietny czlowiek

rogowka

Taaa w szkole... chyba podstawowej...
Ktoś po szkole aktorskiej wciąż może kogoś nie lubić, ale nie może takich głupot wygadywać - że rola Bellatrix jest łatwa. Moim zdaniem jest jedną z trzech najtrudniejszych w HP i jedną z najlepiej zagranych.

Niebieski_kot

Jest życiową partnerką Burtona, siłą rzeczy odgrywa istotną rolę w jego tworzeniu. "Wykazuje niezaprzeczalny talent".

Niebieski_kot

Dałaś jej 1/10? aż mi się coś w środku przewraca... A np. Jennifer Love Hewitt dałaś 10? Nie będę tego komentował...