Masz rację. Idealnie pasuje do tej roli. I głos według mnie też ma dobry, taki hymm... zimny, okrutny. Może go tylko tak moduluje ale tak czy siak pasuje idealnie.
Bellatriks Lestrange nie jest moją ulubiona postacią w Harrym Potterze. Ale sama aktorka aby zagrać tą role jest naprawdę super:))
no dobrze, ale skąd nagle taki zarzut? dziewczyny rozmawiają kulturalnie o konfrontacji kreacji Heleny z wyobrażeniami Bellatrix podczas czytania książki, jak dla mnie temat bardzo fajnie, na miejscu i w ogóle, a Ty nagle wyskakujesz z Pattisonem. w czym problem?
skumulowały się dwie sprawy: śmieszność wypowiedzi(sugerująca średnią wieku w tym temacie na 13 lat) & moja wielka ochota pokłucenia się z kimś. dziewczęta rozczulające mi się tu nad deppem czy nad filmami burtona udziałem deppa czy nad rolą Bonham Carter w harrym(bo to pewnie jeden z 2-3 filmów z tą aktorką jakie widziały, na dodatek z dubbingiem, więc ocenić klasę aktora całkiem trudno) są całkiem śmieszne i rozkoszne. rozwiej moje wątpliwości, ale oglądając całkiem inne, dobre filmy w których całkiem inaczej, dobrze zagrała Bonham Carter od razu zapomniałam o roli w harrym potterze i jak mam tu ją chwalić za konkretną rolę to na pewno nie wybiorę harry'ego.
Helena ma na koncie wiele dobrych ról, o wiele wiekszych niż epizody w Hp. Ale nie powiesz mi, że Bellatrix w jej wykonaniu nie była świetna, bo była. Nie rozumiem, dlaczego nie można chwalić aktorki za dobre role, nawet jeśli epizodyczne.
Widziałam ją w paru filmach. Jest naprawdę niesamowitą aktorką. Bellatrix wyobrażałam sobie dokładnie taką. PS - oglądałam z napisami. Świetnie modeluje głosem. Więcej takich aktorek!
drogi warzywniaku, mam "nieco" więcej niż 13 lat. za to Ty zapewne nie- pisze się "kłÓcić". skoro Twoim jedynym celem wypowiadania się na forum jest "kłócenie się" i sianie zamętu to bardzo mi przykro- jesteś trollem.
i dalej nie rozumiem Twoich zarzutów. cały wątek jest założony odnośnie jej roli w HP, czyli w sumie wszyscy do pewnego momentu, za wyjątkiem Ciebie, wypowiadali się całkowicie na temat, logicznie i kulturalnie. no i gdzie ta "śmieszność wypowiedzi"?
a z tym Deppem i Burtonem to pijesz do mnie?
i jeszcze jedno: "na dodatek z dubbingiem" -ja dla przykładu większość części oglądałam z napisami, albo nawet bez nich. wypowiedź Yokan sugeruje, że ona również. toteż na przyszłość: jeśli chcesz się wdawać w polemikę to najpierw przeczytaj dokładnie wypowiedzi przedmówców.
Nie wyobrażam sobie oglądać jakiegokolwiek filmu z dubbingiem (oprócz oczywiście filmów animowanych:) Helena jest fenomenalna, widziałem ją w wielu filmach i niemal zawsze jest genialna! Idealnie pasuje do psychopatycznej Bellatrix. Co do wypowiedzi o Pattisonie, to nie rozumiem z jakiej racji się tu znalazła. Miało to za cel postawienie HP na równi ze "Zmierzchem"? Wydaje mi się, że to nie ta półka. Książka o (nie)wampirach bez fabuły, nasycona czarno-białymi postaciami obok trzymającego w napięciu Harry'ego z niezwykłym, stworzonym od podstaw świecie i wyrazistymi bohaterami. Może Potter to nie jest dzieło wybitne, ale uroku mu odmówić nie można.