Helena Bonham Carter

8,7
107 598 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Świetnie zagrała Bellatriks w Harry' m. Dokładnie tak ją sobie wyobrażałam.

iwona1912

Masz rację. Idealnie pasuje do tej roli. I głos według mnie też ma dobry, taki hymm... zimny, okrutny. Może go tylko tak moduluje ale tak czy siak pasuje idealnie.

Yokan

ona do każdej roli pasuje idealnie xD

iwona1912

Bellatriks Lestrange nie jest moją ulubiona postacią w Harrym Potterze. Ale sama aktorka aby zagrać tą role jest naprawdę super:))

iwona1912

zgadzam się z Tobą, chociaż ja ją sobie wyobrażałam trochę starszą... :)

TheMonisia222

I pewnie wszyscy kochacie się w Deppie i Edwardzie ze Zmierzchu...

warzywniak

stawiasz Pattisona w jednym rzędzie z Deppem? gratuluję.

maruda69

tego nie powiedziałam. sugeruję się wypowiadające(!) się tutaj to robią.

warzywniak

no dobrze, ale skąd nagle taki zarzut? dziewczyny rozmawiają kulturalnie o konfrontacji kreacji Heleny z wyobrażeniami Bellatrix podczas czytania książki, jak dla mnie temat bardzo fajnie, na miejscu i w ogóle, a Ty nagle wyskakujesz z Pattisonem. w czym problem?

maruda69

skumulowały się dwie sprawy: śmieszność wypowiedzi(sugerująca średnią wieku w tym temacie na 13 lat) & moja wielka ochota pokłucenia się z kimś. dziewczęta rozczulające mi się tu nad deppem czy nad filmami burtona udziałem deppa czy nad rolą Bonham Carter w harrym(bo to pewnie jeden z 2-3 filmów z tą aktorką jakie widziały, na dodatek z dubbingiem, więc ocenić klasę aktora całkiem trudno) są całkiem śmieszne i rozkoszne. rozwiej moje wątpliwości, ale oglądając całkiem inne, dobre filmy w których całkiem inaczej, dobrze zagrała Bonham Carter od razu zapomniałam o roli w harrym potterze i jak mam tu ją chwalić za konkretną rolę to na pewno nie wybiorę harry'ego.

warzywniak

Helena ma na koncie wiele dobrych ról, o wiele wiekszych niż epizody w Hp. Ale nie powiesz mi, że Bellatrix w jej wykonaniu nie była świetna, bo była. Nie rozumiem, dlaczego nie można chwalić aktorki za dobre role, nawet jeśli epizodyczne.

Widziałam ją w paru filmach. Jest naprawdę niesamowitą aktorką. Bellatrix wyobrażałam sobie dokładnie taką. PS - oglądałam z napisami. Świetnie modeluje głosem. Więcej takich aktorek!

warzywniak

drogi warzywniaku, mam "nieco" więcej niż 13 lat. za to Ty zapewne nie- pisze się "kłÓcić". skoro Twoim jedynym celem wypowiadania się na forum jest "kłócenie się" i sianie zamętu to bardzo mi przykro- jesteś trollem.
i dalej nie rozumiem Twoich zarzutów. cały wątek jest założony odnośnie jej roli w HP, czyli w sumie wszyscy do pewnego momentu, za wyjątkiem Ciebie, wypowiadali się całkowicie na temat, logicznie i kulturalnie. no i gdzie ta "śmieszność wypowiedzi"?
a z tym Deppem i Burtonem to pijesz do mnie?
i jeszcze jedno: "na dodatek z dubbingiem" -ja dla przykładu większość części oglądałam z napisami, albo nawet bez nich. wypowiedź Yokan sugeruje, że ona również. toteż na przyszłość: jeśli chcesz się wdawać w polemikę to najpierw przeczytaj dokładnie wypowiedzi przedmówców.

maruda69

Nie wyobrażam sobie oglądać jakiegokolwiek filmu z dubbingiem (oprócz oczywiście filmów animowanych:) Helena jest fenomenalna, widziałem ją w wielu filmach i niemal zawsze jest genialna! Idealnie pasuje do psychopatycznej Bellatrix. Co do wypowiedzi o Pattisonie, to nie rozumiem z jakiej racji się tu znalazła. Miało to za cel postawienie HP na równi ze "Zmierzchem"? Wydaje mi się, że to nie ta półka. Książka o (nie)wampirach bez fabuły, nasycona czarno-białymi postaciami obok trzymającego w napięciu Harry'ego z niezwykłym, stworzonym od podstaw świecie i wyrazistymi bohaterami. Może Potter to nie jest dzieło wybitne, ale uroku mu odmówić nie można.

warzywniak

Wawrzyniaku jesteś, jak słusznie zauważyła maruda Trollem. W tym wątku piszemy o BellatriX a nie innych dokonaniach Heleny. Chcesz porozmawiać o fenomenalnej roli w Fight Club lub innych filmach - wejdź na wątki im poświęcone.