Helena Bonham Carter

8,7
109 182 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Ok, lubie ja nawet, ale Waszym zdaniem nie powinna to Meryl byc na 1.miejscu?!

wero55

No Meryl bardziej zasługuje na pierwsze, ale ten ranking to ranking popularności

Raelag

Dokładnie. Popularności i sympatii. Tak jak już kiedyś mówiłam, ludziom jest trudno być obiektywnym, kiedy odczuwają sympatię do aktora. Na filmwebie jest dużo młodzieży, która nie przepada za ambitnymi filmami z Meryl, typu ' Godziny ', Helenę natomiast lubią, ponieważ zdarzyło jej się przewinąć przez Pottera.
Mnie osobiście się to nie podoba, bo jest to ocenianie aktora na podstawie jednego filmu.

FanHelenyBonhamCarter

Coraz rzadziej na filmie web mówi się o aktorach i filmach w których grali, za to wszędzie mówi się o tym rankingu. Mimo, że jako aktorkę wolę Helenę to już nie mogę się doczekać kiedy ta Meryl będzie na pierwszym miejscu i jej pseudo fani dadzą sobie już spokój.

FanHelenyBonhamCarter

Może i po części jest to zasługa "HP", ale oglądałam już sporo filmów z panią Heleną i nie oceniam jej gry na podstawie jednego dzieła. Tak w ogóle porównywanie tych dwóch aktorek jest bezsensu, bo grają one krańcowo odmienne postaci. I jak dobrze zrozumiałam uważasz, że filmy w których gra Bonham Carter są mniej ambitne ? Osobiście uważam, że obydwie panie są bezbłędne, ale zagrać taką psychodelię jest strasznie trudno i dlatego sadze, że filmy Heleny potrzebują tyle samo aspiracji co te ze Streep.

Ange_Skye

Widzę, że BARDZO ŹLE zrozumiałaś moją wypowiedź. Ja napisałam, że młodzież, która szaleje za HP daje wszystkim aktorom z obsady 10 nie widząc innych filmów z nimi. Meryl Streep nie jest tak lubiana przez nastolatków, bo nie miała okazji zagrać w żadnej sadze ubóstwianej przez większość gimnazjalistów.
Nigdy w życiu nie napisałam, że Helena Bonham Carter gra w mało ambitnych filmach, ona jest wszechstronna i po prostu nie boi się ról komercyjnych, ale filmy ambitne również ma. Radzę następnym razem uważnej czytać czyjeś wypowiedzi.
PS. Ja widziałam 30 filmów z jej udziałem i również nie oceniam na podstawie jednego filmu, za Potterem nie przepadam, ale sądzę, że rola Bellatrix nie mogła być lepiej zagrana.
Chciałam jeszcze tylko wspomnieć, że zgadzam się z tym, iż obie są perfekcyjne w tym co robią i też nigdy nie chciałam ich porównywać. I nie zrobiłam tego. Napisałam tylko prawdę o ocenach i rankingu.

Ange_Skye

Zapomniałam dopisać, że nie powiedziałabym o Helenie złego słowa i trochę uraziło mnie to, że wyczytałaś z mojej wypowiedzi, iż sądzę, że gra ona w mało ambitnych filmach. Dlatego się odrobinkę wzburzyłam.

wero55

Oj tak, Meryl bardziej na to zasługuje :)

wero55

Chce jeszcze dodac ze ok, jest duzo nastolatkow na tym portalu i dla nich, lepsza jest Helena bo zagrala w Potterze, i oceniaja ja tylko na podstawie tego filmu, a Meryl jest (tak mysle-9 na 2. miejscu bo ona gra wiecej w dramatach, a nie w filmach dla mlodziezy...ja osobiscie wole Meryl, bo lubie dramaty, komedie romantyczne i w ogole komedie. Nie jestem fanka Potttera, przez to wole Meryl. Zreszta kazdy ma swoaja opinie, ja wole Meryl, wole jej filmy, lubie ja...

użytkownik usunięty
wero55

Skoro uważasz, że Helena jest znana tylko z Pottera... Swoją droga bardzo często spotykana tutaj opinia. Widać sporo tu ignorantów.

ja tylko mysle tak, ja widzialam wiecej niz tylko pottera, ale wedlug innych jest oceniania tylko na podstawie pottera ://

wero55

Czy to oznacza, że jak jestem fanka książek Pottera to nie lubię przez to Meryl a wolę Carter?

Mrs_Willis

ksiazka to co innego niz film, w filmie chodzi o interpretacje, a ksiazka jest o wiele lepsza :)