Helena Bonham Carter

8,7
109 182 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Ogólnie dzieci poniżej lat 15 znają ją jedynie z Harrego Pottera,fakt film przyniósł jej sławę,ale mogła se odpuścić zbłaźniła się.
Ma wiele lepsze propozycje,ale nie mówię że Harry jest zły,tyle że to fantastyka.
A ja Helen wcześniej widziałam tylko w historycznych i jak kiedyś zobaczyłam ją w Harrym to byłam naprawdę zdziwiona.

sharrabera

Hmm... sądzisz, że osoby poniżej 15 lat? Ja mam 13 i znam ją z wielu
filmów. Większość to filmy Tima Burtona, który jest moim ulubionym
reżyserem. Więc widzisz...

fioletowy_kapturek

no może poniżej 14 xd przesadziłam lub wyjątek jesteś xd

sharrabera

A co w tym dziwnego, chciała sobie kobitka dorobić, a przecież nie można tego zrobić grając wyłącznie w filmach kostiumowych;] Czy się zbłaźniła, to nie wiem, bo nie oglądałem, ale fakt faktem, że poprzeczka musi być ustawiona wysoko po takich filmach jak Fight Club, czy Frankenstein, więc może stąd ten niedosyt.

puzzle_maniak

Również mam 13 lat i uwielbiam ją nie tylko za rolę w Harrym Potterze.

sharrabera

Lubie sobie czasem obejrzec takie glupie filmy (oczywiscie nie chcac nikogo obrazic) i mysle ze aktorzy rowniez czasem chca sobie w takich filmach zagrac tak dla rozrywki ;] Nie uwazam zeby sie zblaznila . Widacze rola Heleny sie odznacza w HP, uwazam ze b.dobrze zagrala.

NeSka_

Możliwe,ale grała w wielu dobrych filmach,a tu nagle coś takiego...
Tez rozważałam ten fakt że grała tam dla rozrywki,zresztą "zrobiła" się sławna wśród młodzieży.

PS to przepraszam te wszystkie nastolatki poniżej lat 14 które ją "znają" no

sharrabera

Dlaczego uważasz, że rola w Harrym Potterze była dla niej złym wyborem?
Nie lubię Harrego, ale nie wyobrażam sobie innej Bellatrix Lestrange, jej rysy idealnie nadają się do tej roli.
Widziałam z nią wiele filmów i nie widzę żadnego problemu w tym, że tam zagrała... może gdyby miała więcej scen w Harrym, pokazałaby co potrafi... Nie obniżyła poprzeczki. Zastanawiam się ile masz lat Mądralo, by widzieć w tym jakikolwiek problem:)

ginewar

Możliwe że mało scen było z jej udziałem.
"Zastanawiam się ile masz lat Mądralo, by widzieć w tym jakikolwiek problem:)"
Wypraszam sobie.

sharrabera

Ehem... Helena w Potterze zagrała świetnie. Jej gra w filmie na prawdę
odpowiada postaci z książki. A dla mnie pani Carter jest jedną z
najlepszych aktorek. Oglądałam prawie wszystkie filmy z nią. A co dopiero
trio: Tim Burton,Johny Depp i Helena... mmm ;D

sharrabera

A właśnie moim zdaniem w HP wypadła wyśmienicie! przynajmniej w tych kilku scenkach, w których wystąpiła. W ogóle moim zdaniem prześwietnie gra role szalonych/nienormalnych/z problemami. Tak więc HP nie jest tu żadną skazą na jej filmografii.
Takie pytanie..czy oglądałaś w ogóle piątą część HP? I zwróciłaś uwagę tylko na Helenę w tych scenach, w których grała? Jeśli tak.. to cóż nie bardzo widzę tu powodu do mówienia o 'zbłaźnieniu się'.

sharrabera

Już pomijając fakt, że jej występy w tych śmiesznych filmach można spokojnie nazwać gościnnymi, to są świetne.