Żartujesz? Popatrz na role w jakie się wciela . Czasami nie można jej poznać , nie tylko pod względem wyglądu ale również gry aktorskiej i chyba o to chodzi w aktorstwie ! I myślę że między innym dlatego zasługuje na 1 miejsce ...
wcielała się w każdą postać idealnie
mi osobiście najbardziej podobała się w roli Bellatrix Lestrange i Dr Julia Hoffman
aktorką jest świetną co do tego nie ma dwóch zdań .Oytanie "Czym sobie na to zasłużyła" jest nie na miejscu.Choc ja również uważam że mimo wszystko pierwsze miejsce to przesada.
Obejrzyj sobie parę filmów z nią to sama się o tym przekonasz ;) Helena jest bardzo utalentowaną aktorką, która ma nieprzeciętną urodę, osobowość i urok, dzięki czemu jej role wypadają naprawdę naturalnie i bardzo miło się na nią patrzy ;)
hmm... to jest pytanie :) racja, ja również (jak i kilku powyższych użytkowników) mam problem z wyjaśnieniem tej sprawy. Większość osób które przyczyniły się do usadowienia Heleny na piedestale tego rankingu to potteromaniacy, którzy prawdopodobnie niewiele myśląc walili 10 i cieszyli się z efektów.
Moim zdaniem (które prawdopodobnie jest tylko moim zdaniem:) ) niezbytnio zasługuje ona na miejsce pierwsze.Umieściłabym ją raczej około 6 pozycji. Oczywiście nie podważam faktu iż jest ona bardzo dobrą aktorką, ma talent to prawda, ale w jej grze jednak czegoś brakuje. Brakuje pewnego rodzaju dreszczyku,który wywołują świetnie zagrane emocje. Nie powiem że nie, oglądałam wieeele filmów z jej udziałem ale Helena nie potrafi mnie do siebie przekonać. Podczas oglądania filmów z tą aktorką, emocje odczułam tylko wtedy, gdy Bellatrix zabiła Syriusza (uwielbiam pottera).
Ktoś, kto widział chociażby kilka filmów z jej udziałem (i nie mówię tu o HP) potrafi docenić jej grę aktorską. Jest to aktorka wszechstronna, z niezwykłą charyzmą, energią, interesującą osobowością, niesamowitym talentem i dystansem do siebie.
Szanuję zdanie innych, którzy zdegradowaliby Helenkę na miejsce nieco dalsze, ale jak dla mnie (podkreślam, dla mnie) jest ona absolutnym numerem jeden i niezmiernie się cieszę widząc ją na pierwszej pozycji :)
kto Twoim zdaniem zasługuje na 1 miejsce? ok, Meryl też mogłaby być na 1. jakiś czas temu tak było. Helena jest genialną aktorką. i to nie jest zdanie tylko paru osób.
Michelle Pfeiffer? hmm.... w pierwszej dziesiątce ma swoje miejsce, ale pierwsze? żadna tam michelle. w sumie to nie miała tylu dobrych ról co właśnie Meryl i Helena. to, że jesteś jej fanem nie oznacza, że ma być na pierwszym miejscu.
oj to hyba mało widziałes rół z udziałem Michelle.Tych ról jeszcze ze starych dobrych lat.Zacznij od "Młodzi gniewni" a skończ na "głębi oceanu"
jestem kobietą. pisze się "chyba" zgadzam się, że jej starsze role były dobre. a Helena miała i nadal ma wyśmienite role. to jest ta subtelna różnica :)
ok.A co do tego ze jestes kobieta to nie wiem niby skąd miałem wiedzieć bo twój pseudonim jest taki nijaki.