Hugh Laurie

James Hugh Calum Laurie

8,7
26 343 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hugh Laurie

Żałosne aktor jednej roli i 13 miejsce, nie oglodam Dr.House byc moze fajny serial i fajnie tam gra, ale bez przesady za role w jednym serialu 13 miejsce? Gene Hackman ktory jest zajebistym aktorem zagral w tylu filmach i 244 miejsce. Co to ma byc w ogole?!

L3gion92

aa zapomnialem o miejsca 13 i 244 wiadomo chodzi o ranking filmweb....

L3gion92

A od kiedy to fakt, w ilu aktor zagrał filmach ma mówić o tym na jakim
miejscu w rankingu powinien się znajdować?
Powinna Cię interesować jakość a nie ilość...

Osobiście bardzo lubię tego aktora i postać House'a. :)

L3gion92

Laurie 1 zajebista rola (wedlog was) mam napisac ile Hackman zagral zajebistych roli w filmach? Z 10 razy wiecej niz ten Laurie.... nie jestem tez jakims wielkim fanem Gena ale bez przesady. Na nowym filmwebie powinni cos zrobic z tymi rankingami.

L3gion92

Najlepsza rola w historii telewizji (moim zdaniem). Za to należy się jakieś większe docenienie. Choć ja radzę się tym rankingiem nie przejmować bo wielu świetnych aktorów tu nie ma a są inni słabsi. To bardziej ranking popularności i nie jest on raczej miarodajny, ale mimo to uważam że Laurie za swoją rolę w Housie zasługuję na Top20

użytkownik usunięty
Joker_27

prawdą jest że tylko w housie miał znaczącą rolę...

L3gion92

W Housie jest b. dobry, ale jak zobaczyłem, że jest wyżej od Brando, Washingtona czy Oldmana, to aż mnie krew zalała. Kpina i kompletny brak smaku użytkowników, tyle.

Allie_

Trzeba po prostu zaakceptować fakt, że każdy ma inny gust, jeny ludzie.

truski

ale to, że ja lubię kurczaki z kfc nie oznacza, że jest to najzdrowsze, wartościowe danie..

diana6echo

Ale to że kurczak z kfc nie jest najzdrowszy nie znaczy że nie jest najsmaczniejszy

Joker_27

no i se strzeliłaś w stopę: bo wartościowe nie oznacza też najsmaczniejsze, a chyba chodziło tu o udowodnienie wartości aktorstwa Lauriego, które jest raczej średnie

L3gion92

Wspaniale wystarczy dosłownie jedna rola w dobrym serialu i już tłuczesz legendy kina jak Fonda

New_World_Order

Ale ja ich wcale nie tłuczę uważam jednak że w Top 100 dla każdego powinno się znaleźć miejsce bo dlaczego niby aktor serialowy ma być gorzy od kinowego. Tak samo można powiedzieć że aktor kinowy to nikt przy aktorze teatralnym. Jakbym ja miał decydować to top 100 rozłożyłoby się mniej więcej tak:
- 40 aktorów z lat 1900-1960 Brando, Guinness, Fonda, Stewart, Newman itd.
- 30 aktorów z lat 1960-1990 - Pacino, De Niro, Nicholson, Hopkins itd.
- 20 aktorów z lat 1990-2010 w tym 15 dla takich jak Depp, Neeson, McGregor, Fiennes i 5 dla tych co dopiero zaczynają i mają po 20, czy 20-parę lat
- 10 najlepszych aktorów serialowych - Laurie, Michael C.Hall, Michael Emerson itd.

Joker_27

za jedną rolę? ok, to niech tam Mroczki wylądują :>
jedna rola w porównaniu do filmografii uznanych aktorów jest za przeproszeniem, gówno warta..

rozumiem uwielbienie dla serialu, dla postaci, ale dlaczego do ciężkiej cholery ludki postrzegają nadal aktorów przez swoje ulubione postaci? :|
wszyscy jarali się Hallem i teraz co? cisza, grywa tycie rólki w takich sobie filmach.. łał.. wielka mi charyzma i talent.. ale ludzie przestają się nim jarać i facet spada w rankingu

9/10 aktorów którzy są w rankingu niżej od Lauriego bije go talentem, rolami

L3gion92

Za jaką jedną rolę? patrz, jaką on ma filmografię !Według mnie aktor jest naprawdę świetny i tak .. widziałam go tylko w Dr. House. No i co w związku z tym?

LoveLucas9613

Ale wy ludzie macie zajebiste problemy nie ma co "bo on dostał top20 za jedna rolę" piszczycie jak małe dzieci wszyscy, kogo obchodzą te rankingi weźcie się ludzie zlitujcie, wiadomo, że jest wielu aktorów, jak ja to mówię legend kina, ale to nie znaczy że Laurie jest gorszy, ma bogatą filmografię i w każdym z tych filmów zagrał dobrze, i mam nadzieję, że kiedyś może go ludzie docenią.

Gotrek09

Był bardzo doceniany jeszcze na początku House'a. Niestety póżniej w polsce jego popularność znacznie wzrosła i było do przewidzenia że zaraz zaczną pojawiać się głosy na temat tego że Laurie nie zasługuję na tak wysokie miejsce, że to że tamto. Co do Halla, on dopiero po dexterze został zauważony już jest jakiś film z nim w głównej roli kręcony, więc poczekajmy jeszcze trochę ze 3-4 lata i będzie miał znacznie więcej ról na swoim koncie