J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien

9,6
2 993 oceny scenariuszy
powrót do forum osoby J.R.R. Tolkien

pisał bajeczki dla dzieci

BlackShit

Ty Czarna Owco! Tolkien był geniuszem! Geniuszem!

może i był geniuszem ale ekranizacje jego książek są nudne, patetyczne i dla dzieci

Wychodzi na to, że jestem dzieciakiem zadurzonym w truizmach... i najwyraźniej to kocham. ;-)

BlackShit

Oto przykład jak jednym zdaniem można pokazać swoją ignorancje i zwykłą ludzką głupote....

BlackShit

Chyba cię posrało. Ty prędzej byś wysrał swoje wnętrzności niż wniósł do literatury przynajmniej 5% z tego co Tolkien. Ludzie z jednocyfrowym IQ, czyli takie jak ty nie powinny sięgać po klawiaturę, bo to się właśnie tak kończy. Na 90% nie wyciągnąłeś ręki po takie (arcy)dzieła jak Silmarillion, Dzieci Hurina, czy Władca Pierścieni, a nawet jeśli, to myślałeś wtedy o niebieskich migdałach i nie wyciągnąłeś z nich przesłania, ani symboliki, tylko puste słowa, na 70% nie spędziłeś w księgarni więcej niż 10 minut, a na 40% nie przeczytałeś więcej niż 7 książek.

BlackShit

Blackshit, napisz chociaż coś więcej, jeśli faktycznie czytałeś te "bajeczki dla dzieci". Jednak setki tysięcy, a może i miliony ludzi - nie uważa, że Tolkien pisał gówniane bajeczki. Odzywają się nieraz na FW "prawdziwie męscy faceci" co to nie uznają już czegoś takiego, jak wyobraźnia.

BlackShit

Matko boska!!! Dajesz 1 na 10 osobie która jest największym twórca fantasy w historii no jeżeli mylisz fantasy z bajkami dla dzieci no to żal jeden po prostu...Ps.nic nie mam osobiście do cb po prostu nie zawsze się zgadzamy jak w moim ostatnim komentarzu do Kuby wojewódzkiego choć tam twoje argumenty zaakceptowalem choć i tak nie do końca tu natomiast ahh 1 wielki fale i niczym byś mnie nie przekonał ze ocena Tolkiena i jego dziel wynosi1/10 powiedzialbym ze to żałosne ale nie chce spięć miedzy nami hehe...Wyraźnie nie lubisz tego gatunku literatury lub co bardziej możliwe nie znasz różnicy między bajka a fantasy która stanowi maskę do psychologicznych problemów jakie ma ludzkość..juz dość się rozpisalem kończe mój wykład xd