Mam pytanie. Czy może mi ktos podac albumy i liste na nich utworow zespolu 100 Monkeys ? A moz ektos sie orientuje czy plyty sa dostepne w Polsce ?
Z tego co mi się wydaje i z tego co słyszałam Jackson i jego zespół grają tylko w pubach w Stanach Zjednoczonych. Póki co, płyty chyba nie mają, aczkolwiek zespół się rozwija. Nie jestem pewna tych wiadomości, aczkolwiek...wklejam fragment wywiadu z Jacksonem:D
"-Gdzie ludzie mogą posłuchać twojej muzyki?
Mamy myspace…www.myspace.com/these100monkeys. Przymierzamy się również do stworzenia swojej strony internetowej. Planujemy też zacząć grać w niektórych barach w Santa Monica i West Hollywood. Oraz w kilku innych miejscach. W sumie nadajemy się do grania na żywo, bo robimy mnóstwo improwizacji. Wymyślamy muzykę na bieżąco. Cały nasz dorobek na myspace to wyłącznie improwizacje.
-To brzmi poważnie… Czy zatem przerzucisz się na karierę muzyka?
Raczej nie… Nie mogę nazwać tego hobby, to coś znacznie więcej, ale nie chciałbym traktować grania jako pracy. Chociaż muzyka zajmuje wielką część mojego życia. Potrzebuję jej aby przeżyć! Chciałbym mieć miejsce, gdzie mogę grac.. Pracuję także nad solowym albumem, ale jeśli nic z tego nie wyjdzie, nie będzie mi przykro. Robię to głównie dla własnej satysfakcji."
www.twilightpl.com
Pozdrawiam
Nie wiem jak stary jest to wywiad i nie chce nikogo wprowadzać w błąd, więc myślę, że warto poszukać. A jak znajdziesz, to daj znać xD
Mam ich na Myspace i z tego, co wiem to nagrywają płytę. Kiedy się pojawi na rynku nie wiem, ale podobno siedzą w studiu. Na ich profilu są piosenki, teksty.
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=371430 529
Proszę bardzo, ale obawiam się, że trzeba mieć konto na Myspace...
A ja właśnie zajrzałam na stronkę jego zespołu i przesłuchałam fragmenty kilku utworów. I co mogę powiedzieć: Jackson z własnym zespołem próbuje stworzyć coś oryginalnego i przy okazji ma bardzo ciekawy głos (momentami trochę przypomina Davida Bowie). Tylko wydaje mi się,że to wszystko jest za mocno udziwnione. Nie spodobało mi się. Ale wiem, że to są tylko małe próbki, które jeszcze nie raz mogę ulec zmianie (mam nadzieję, że na lepsze, gdyż zespół jest w trakcie nagrywania płyty. Cierpliwie poczekam.