Jakub Gierszał

8,2
34 956 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jakub Gierszał

Czy ktoś z Was wie coś więcej na temat artykułu, który napisał Kuba, kiedy uczęszczał do V Liceum w Toruniu? Podobno zrobił dzięki niemu niezłe zamieszanie.

kasia86_filmweb

a słyszałam o tym artykule, ktoś nawet wrzucił link, ale artykuł chyba został usunięty, bo pokazywała się tylko stronka.. i niestety nie wiem co takiego napisał, a z chęcią bym się dowiedziała :)

niemamczasu

oo ja też ! jak ktoś coś wie nich mówi jak na świętej spowiedzi !!!
a ja spróbuje wygooglać ;)

kasia86_filmweb

Z tego co wiem to na tej stronie z linku nie było artykułu Kuby , był to raczej artykuł o artykule i jedynie kilka cytatów z jego tekstu w komentarzu . Po ukazaniu się tego tekstu pojawiły się wątpliwości czy szkoła powinna nosić imię Jana Pawła II , ponieważ jeden z uczniów szkoły (Kuba) obrażał w artykule starszych ludzi - wyśmiewał się bodajże z kobiety z którą jechał w tramwaju czy autobusie. Tyle wiem , ale być może mam jakieś błędne informacje.

Eliza90

lol

gabarzymian

i to aż takie wielkie przewinienie żeby się zastanawiać czy szkołę nazywać po katolicku ?
kurdee ja chodziłam do katolickiego liceum przy kościele a wszyscy uczniowie palili pili i ćpali.
Hipokryzja troche .

Allicja888

poszperałam troche w internecie i mianowicie Kuba napisał kiedyś artykuł w którym wyraził swoje niezadowolenie z faktu że musi jeździć do szkoły i ze szkoły tramwajem którym jeżdzą "moherowe berety".
Nie chodziło mu o wszyst,kie jak pisał osoby starsze tylko o te szczególne złośliwe babcie które tylko patrzą że młody jedzie i miesjca nie ustąpi i kierują na ten temat kąśliwe uwagi a potem jak im ustąpisz miesjca to nadal krytykują albo oplotkowują się nawzajem. Chodziło mu o ten konkretny rodzaj babć -nie o wszystkie. Uzasadniał to tym że po 8 godzinach w szkole ledwie stoi na nogach i chciałby usiąść w tramwaju jak wraca do domu. A i wypowiadał się jeszcze o braku higieny u tych właśnie osób. I po co takie osoby jeżdzą rano ciągle i sztuczny tłum robią .

No a cały szum poszedł o to że gdzieś to się doniosło do księdza który o tym zrobił kazanie - że brak szacunku i wyzywanie od moherów . A od tego kazania to się dostało do Rydzyka i Rydzyk to walnął na swojej audycji w radiu Maryja , TV TRWAM i gazecie. A od Rydzyka to poszło na wszystkie Toruńskie gazety.

A jeszcze niefortunnym trafem w tym samym czasie szkoła Kuby się ubiegała o imię Jana Pawła II no i Rydzyk i reszta wydali stosowne pisma żeby tak szkoły nie nazywać bo to bezszeszczenie imienia - bo gdzieżby do szkoły o takim patronie chodził całkiem zdemoralizowany uczeń wyzywający w prasie babcie od moherów ! (tu o Kube chodzi moi drodzy) No i wstrzymali cały proces nadawania imienia szkole i wgl zajawka z tym była , ale potem jeszcze raz napisali podanie o te imie i szkoła otrzymała je tylko z kilkumiesięcznym opóźnieniem.

niezła komedia co nie ??

Allicja888

Dzięki !
Z Kuby to niezłe ziółko :D

Allicja888

o dzieki dzieki :)
łohoho nieźle.. ;dd

niemamczasu

aj tam ziółko ^^ któż z nas jadą rano do szkoły /pracy nie miał tak krwawych i morderczych myśli hahahahaxD
jakby wyszło na jaw że pije albo ćpa i lata po dyskotekach wyrywając laski to może bym pomyślała że coś nietego bo wygląda na takiego spokojnego ale ta akcja to mnie akurat śmieszy.
a najbardziej to te kazanie w kościele - to mnie rozwaliło kompletnie !!!

biedny Kuba Rydzyk pewnie go obłożył klątwą kościelną już hahahaha xDD

Allicja888

Każdy z nas ma jakieś ciekawe historie z czasów liceum czy studenckich, ta akurat jest fajna, przynajmniej chłopak ma swoje zdanie.

kasia86_filmweb

fajna fajna ;) choć założe sie że rodzicom to troche nerwów przysporzyła ^^ moi to by napewno nie byli zachwyceni jakby posłuchali sobie o mnie na kazaniu w kościele albo w radiu maryja. No ale chociaż zdobył troche sławy w tym Toruniu ;)
a z ciekawostek jako takich to w liceum był w klasie o profilu lingwistycznym , ale to tak na marginesie już przy okazji ;)

Allicja888

Alicja888- czytałaś ten artykuł?! Gdzie go znalazłaś?xD

noname22

artykułu nie ma w necie bo wszystkie linki do niego nie działają ale znalazłam opinie jego kolegów ze szkoły i artykuły o tym jego dziele w różnych Toruńskich gazetach.
to jak chcesz to możesz sobie pokopać w necie i poczytać ;)