Co to niby jest najlepszy aktor polskiego kina ? buahahaha okazuje się, że większość użytkowników filmwebu to jakieś nie$%#@*& nastolatki :P
Ocena wystawiana jest przez pryzmat TYLKO trzech filmów, w których do tej pory zagrał Kuba. Skoro we wszystkich trzech, zdaniem widza(bo nie zapominajmy,że to ludzie tworzą owy portal,więc ocena 'najlepszy aktor polskiego kina' nie jest obiektywna) zagrał bardzo dobrze i widzowi się to podobało, to ocena jest taka a nie inna. Ja osobiście bezapelacyjnie zakochałam się w filmie Wszystko Co Kocham w reżyserii Jacka Borcucha, gdzie zarówno od Kuby jak i całej obsady biła naturalność ,ekspresja i pasja. Mając na uwadze,że chłopak nie skończył jeszcze pwst, ocena w pewnym sensie obrazuje jego ówczesne zdolności i zapowiada być może dobrego i niezepsutego komercją aktora.
Moim zdaniem ocena jest grubo zawyżona, widziałem co prawda tylko jeden film z udziałem tego "aktora", którego pewnie niedługo będziemy mogli podziwiać w "Tańcu z Gwiazdami" i zrobił na mnie swoją grą aktorską zerowe wrażenie (chodzi mi o film "Milion Dolarów"). Prawda jest taka, że to płeć piękna w większości oddała głosy 10/10 i dlatego gostek ma tak dobrą ocenę. A tak z ciekawości to co wy w nim widzicie ? bo dla mnie to typowy laluś.. chociaż nie mnie to oceniać.
Nierozumiem. Tym bardziej, jak widziałeś jeden film z udziałem Kuby nie możesz stwierdzić czy ocena jest zawyżona czy nie , ponieważ nie wiesz jak poradził sobie w innych produkcjach. Z resztą trudno jest ustalić poziom umiejętności aktora po trzech filmach, a co dopiero po jednym. A tak po za tym skąd pomysł, że Kuba będzie chciał wziąć udział w "Tańcu z Gwiazdami"?.Sądząc po jego wypowiedziach raczej nie pcha się w takie rzeczy. A już rozumiem. Preferujesz kierowanie sie stereotypami, no cóż to już świadczy o Twoim poziomie. Aha i sam sobie zaprzeczasz. Najpierw piszesz, że Kuba to laluś a później, że nie Tobie to oceniać. Nie wiem czy ta opinia wynika z zazdrości czy z potrzeby dowartościowania się. Tak czy siak Twoja ocena jest bezpodstawna czyli irrelewantna.
lol nie mnie to oceniać bo jestem hetero, o to mi chodziło a teraz jestem tuż po seansie filmu "Wszystko, co kocham" i uważam, że Jakub Gierszał zagrał tam poprawnie, bez jakiejś szczególnej rewelacji. Zazdrość nie ma tu nic do rzeczy, wk^*&%$# mnie tylko to, że jest wielu wybitnych polskich aktorów, którym dzieciarnia daje 1/10 bo są za starzy, albo ich ulubiony aktor z serialu jest niżej w rankingu. I wychodzi na to, że ten aktor ma najwyższą średnią z nich wszystkich a wg mnie będzie on następnym aktorzyną pokroju Maciusia Zakościelnego. I nie musisz wyszukiwać synonimów, tylko dlatego, żeby uznać moją ocenę za irrelewantną, bo na pewno jest bardziej uzasadniona niż "dyszki" wszystkich małolat, które na filmach się "znają" że ho ho
Immortal_Stasin - OK, każdy ma prawo do własnej opinii. W Twojej Kuba jest osobą,która poprawnie zagrała w jednym z dwóch filmów które widziałeś. Dla mnie Kuba jest inteligentnym człowiekiem i dobrze zapowiadającym się aktorem. I bardzo proszę nie posługuj się stereotypami.. "będzie on następnym aktorzyną pokroju Maciusia Zakościelnego." skąd ta pewność? Może wysunąłbyś jakiekolwiek argumenty aby potwierdzić swoją jakże trafną i z pewnością przemyślaną tezę? Pewnie nie było Ci dane wpaść na wywiad z Gierszałem gdzie pada 'omijaj Zakościelne ścieżki'. Umknęło Ci także to (wnioskując z wcześniejszych wypowiedzi),że Kuba raczej stroni od komercji. Po takim sukcesie jaki osiągnął film Jacka Borcucha ( tak,tu mam na myśli m.in. festiwal Sundance) Gierszał z powodzeniem dostałby angaż w każdym upragnionym przez Ciebie serialu.
I być może Cię to zdziwi, ale jest tu więcej 'ryczących trzydziestek' niż 'małolat'.
Hahaha. Nie szukałam żadnych synonimów, znam znaczenie tego słowa i uznałam, że będzie odpowiednim przymiotnikiem dla Twojej oceny. To,że masz ograniczony zakres słownictwa i szukasz słów bliskoznacznych w internecie ( bo to, że tak napisałeś świadczy o tym, że to robisz ) nie znaczy, że mi to musisz przypisywać.
Po za tym myślę, że dyskusja nie polega na czepianiu się słów..ale Niestety to też zależy od tego z kim się dyskutuje. Po Twoich wypowiedziach domyślam się, że masz jakieś nadprzyrodzone zdolności przewidywania przyszłości(?). Owszem każdy ma prawo do własnej opinii ale jest ona ważna gdy jest poparta jakimiś sensownymi argumentami. Myślę, że z film webu korzystają różni ludzie w różnym wieku i różnej płci co nie zgadza się z Twoim zdaniem z którego wynika że 99% film webu to małolaty i dzieciaki. I błagam skończ z tym uogólnianiem bo to jest już nudne. Po co w ogóle korzystasz z tego portalu skoro jest taki niesprawiedliwy a Ty i tak jesteś w stanie wszystko przewidzieć. W takim razie drogi filmoznawco ("małolat, które na filmach się "znają", że ho ho")
mógłbyś powiedzieć co w grze aktorskiej Jakuba G. Ci się podobało a co nie? Bo jak na razie Twoja wypowiedź w 80% składa się z tego jak Kuba Twoim zdaniem "skończy" czy z tego przez kogo i jak bardzo nie fair są wystawiane oceny.
Kolejna idiotka która uwielbia werbalne potyczki na filmwebie, chociaż się do tego nie przyznaję... Jestem w III LO i z polszczyzny mam 5-, zdziwiona ? ;p Nie muszę używać jakiegoś górnolotnego słownictwa, żeby podnieść swoją wartość tak jak Ty "bejbe" (to taka forma sarkazmu). A moje zdanie co do tego aktora a właściwie jego oceny na tym portalu, dzięki waszym wypowiedziom, wcale się nie zmienia a wręcz utwierdza mnie w przekonaniu, że mam rację :-)
Ja nie uwielbiam żadnych potyczek. Ten portal jest właśnie od tego żeby rozmawiać, wymieniać się poglądami, tylko, że takimi na poziomie. Widzisz, zadałam Ci normalne pytanie co Ci się podoba, a co nie w grze Kuby G. a Ty nawet nie potrafiłeś odpowiedzieć. Powiedziałam kilka słów prawdy, oczywiście się wkurzyłeś i obraziłeś, nazywając idiotką nie wiadomo na jakiej podstawie. To dopiero utwierdza w przekonaniu że nie ma sensu dyskutować z Tobą na żaden temat. I to, że użyłam raz słowa, które Ty uważasz za górnolotne to znaczy, że chce się dowartościować?.. Słowo polskie to słowo polskie. Wspaniale że jesteś w 3 LO i masz 5- tylko, że ocena świadczy jedynie o wiedzy jaką się pozyskało(rzecz nabyta). Można mieć same 5 i zostać do końca życia chamem zamkniętym we własnych schematach kierującym się jedynie stereotypami. Przynajmniej napisz w końcu coś nowego, wyraź jakieś wrażenia na temat filmu bo jak na razie to się powtarzasz.
ahahahaha......LICEALISTA?! i to o nas mówisz,że jesteśmy gówniarami? oj chłopcze chłopcze. I licz się ze słowami-nie obrażaj forumowiczów.
5 z polskiego...oh, jakie przechwałki. Z tego co pamiętam ja z matury rozszerzonej z polskiego miałam ponad 70%. Zobaczymy jak Tobie pójdzie Panie największy znawco kina z liceum.
forum to nie wywiadówka, żeby pisać jakie się oceny ma na świadectwie, drogi (-a) Immortal_Stasin, bo to, że masz bardzo dobry z polskiego nie świadczy ani o tym, że znasz się na filmach lepiej niż ktoś z mierną, ale kto kocha kino, ani o tym, że jesteś świetny we władaniu ojczystym językiem. Wręcz przeciwnie, pisząc na forum i mając piątkę (sądzę, że z taką oceną powinny być Ci znane chociażby podstawowe zasady argumentacji w wypowiedzi), powinieneś/-aś umieć umotywować swoją opinię. Jeden film to za mało, znaczna część ludzi z forum obejrzała 3 filmy z Kubą, może to też nie jest wiele, jednak jak na osobę z 4 roku PWST, sądzę, że w ciągu tych paru lat studiów to niemały dorobek.
lol.. napisałem na początku postu, że dziwi mnie tak wysoka średnia ocen tego aktora (i wybaczcie mi, że nie mam na jego punkcie obsesji jak większość z oburzonych pań tutaj i nie oglądam z nim wywiadów, ani nie wiem jakie nosi skarpetki i czy się dzisiaj ogolił) co zaowocowało żałosną debatą na temat wieku i szkoły włącznie. Co za różnica ile kto ma lat ? Ja interesuje się kinem od dziecka, ale co z tego ? Przecież wg nomercy1410 to wiek użytkownika określa jego wiedzę o filmie. A jak chcecie konkretną argumentacje to proszę bardzo: w filmie "Milion Dolarów" czyli kolejnej kretyńskiej komedyjki produkcji polskiej, Kubuś zagrał deb... tj mało rozgarniętego gościa, co i nawet ja potrafię i nie chce mi się rozpisywać na temat tej roli bo równie dobrze mogło by jej nie być i nikt by tutaj tego nie zauważył, bo przecież wg was dobrego aktora poznaje się już po pierwszej roli, no i oczywiście po jego fizjonomii :P Co do postaci Kazika to się nie czepiam, zagrał przyzwoicie, ale wg mnie zdecydowanie lepszy i przekonywujący był Mateusz Kościukiewicz w roli głównego bohatera. Nie wspomnę o tych bardziej doświadczonych aktorach, ale to co innego. Nie oglądałem jeszcze Sali Samobójców, ale pewnie jego rola w tym filmie jest Oscara warta.
Nie wiem czy jesteś tego świadom mój drogi, ale to Ty rozpocząłeś ową "żałosną" debatę. Oczywiście,że wg nomercy1410 to NIE WIEK użytkownika określa wiedzę o filmie,aczkolwiek nie wydaje Ci się zbyt dziecinne chwalenie się publicznie dobrymi ocenami? Myślę,że większość osób tutaj (na portalu) interesuje się filmem... być może nawet OD DZIECKA, o tak podkreśliłeś? Owszem, jedni wiedzą mniej, drudzy wiedzą więcej ale nie nam to oceniać więc proszę, nie zarzucaj nam,że skoro któryś z aktorów młodego pokolenia ma wysoką ocenę, TWOIM SKROMNYM ACZ NAJWAŻNIEJSZYM ZDANIEM niesłuszną, to oznacza to tylko tyle, ze MY,czyli "małoletnie gówniary,które wiedzą jakie owy człowiek nosi skarpetki, kochają go na zabój'. Wypraszam sobie. Jednym podoba się gra Kaśki Figury innym nie. O gustach się nie dyskutuje. I owszem....wg mnie również w WCK na większe laury od Kuby zasługuje Mateusz...Tym bardziej,że w Matce Teresie od Kotów pokazał całkiem inną twarz.Ale nie da się ukryć,że jak na rolę drugoplanową to Gierszał skupia na sobie więcej uwagi niż jest to konieczne.
Ah....wracając do Twojego "i nie chce mi się rozpisywać na temat tej roli bo równie dobrze mogło by jej nie być i nikt by tutaj tego nie zauważył" skoro jesteś tak dobry z polskiego jak wcześniej pisałeś to chyba zdajesz sobie sprawę,że owa rola była dla filmu sokołem powieści? Jak tak,to bardzo mnie to cieszy oraz od razu neguje Twoje w/w zdanie. Pawełek w Milionie Dolarów jest centralną postacią,bez którego film by się nie odbył. Przy okazji, postać Pawełka byla wzorowana na chłopaku,który mieszkał na tym samym podwórku co reżyser. Z tego co mówił pan Janusz, na castingu kazał wszystkim zagrać osobę chorą psychicznie. Widocznie Kuba zrobił to najlepiej skoro dostał angaż...nie sądzisz?
jeszcze jedno... "kolejnej kretyńskiej komedyjki produkcji polskiej" zapytaj rodziców jakie to KRETŃSKIE KOMEDYJKI tworzył pan Janusz Kondriatiuk w latach 70. Z pewnością używając owego przymiotnika nie zostaniesz dobrze przez nich odebrany.
Miałem na myśli to, że mogło by nie być tej roli, zarówno jak tego debilnego filmu a i tak byście wychwalały Jakuba Gierszała. I to, że Kondratiuk ma na koncie kilka dobrych komedii jak np. Czy jest tu panna na wydaniu ( którą oglądałem parę razy ) nie oznacza, że ten film musi być udany, CO NIE ? btw po co Ci ten Caps Lock ? Nie muszę się pytać rodziców, bo widziałem większość jego filmów... kolejne odniesienie do wieku... A z tą oceną to była celowa prowokacja, bo niewazne_fw zarzucała mi ubogi zakres słownictwa (a po co dwa te same słowa w jednym krótkim zdaniu ?) hehe
Immortal_Stasin: jak na razie z Twoich postów nic nie wynika. Jeżeli zależy Ci na udowodnieniu własnej racji (która moim zdaniem jest bezsensowna) to podaj chociaż jakieś argumenty . Bo jak wynika z tej wypowiedzi " Kubuś zagrał deb... tj mało rozgarniętego gościa, co i nawet ja potrafię i nie chce mi się rozpisywać na temat tej roli" raczej Ci ich brakuje.
nomercy1410:I jak festiwal we Wrocławiu dzieje się coś ciekawego ? :)
bla bla bla, to o jakie argumenty Ci chodzi... nie założyłem tego tematu z powodu jakiejś wrogości do Gierszała, tylko śmieszy mnie to, że aktorzy tacy jak np. Fronczewski, Chyra czy Tyniec mają niskie średnie w porównaniu do niego a kunszt aktorski zdecydowanie wyższy
Boże...nawet nie wiesz jak się cieszę,że widziałeś filmy Kondriatiuka! Teraz mogę być dumna z dorastającej młodzieży !! Mnie osobiście bardziej od 'Czy jest tu panna na wydaniu' podobały się 'Dziewczyny do wzięcia' ale tak jak pisałam powyżej- różni ludzie, różne gusta.
Oczywiście,że byśmy wychwalały Kube! Myślę,że nawet jakby nie zagrał w żadnym filmie czy spektaklu a zostałby rolnikiem czy stomatologiem to i tak byłybyśmy szaleńczo zainteresowane tym,jakie nosi skarpetki ( wybacz, nie mogłam się powstrzymać). Co do Twojego wieku to nie sądzisz,ze jest to NIECO niepoważne,że osoba,która uważa się za w miarę inteligentną i dojrzałą wchodzi na forum,które głównie przeznaczone jest do dyskusji oraz wymiany poglądów, i zamiast z nami się tymi poglądami wymieniać to ona obrzuca zarówno nas jak i aktora mięsem....ba...nawet reżyserów obrzuca mięsem. PANIE KONDRIATIUK...RADZĘ SKOŃCZYĆ TĘ BEZNADZIEJNĄ I DEBILNĄ KARIERĘ Z BEZNADZIEJNYMI I DENNYMI KOMEDYJKAMI. Doprawdy....Pański najnowszy film nie jest udany. Proszę wracać do pracy na roli. | hahaha, chyba kpisz....nie Tobie oceniać,czy produkcja jest udana czy też nie. Możesz ZALEDWIE podzielić się tym,czy Ci się podobała.
btw...po co mi ten Caps Lock? Lubię podkreślać kluczowe słowa,które pełnią jakąś funkcję w zdaniu.
w końcu to tym właśnie interesują się PRAWDZIWI fani,nie? :) Kuba!? Goliłeś się dzisiaj? no i kiedy Taniec z Gwiazdami?! ahahahaha...aż rozśmiesza mnie ta cała sytuacja
to kto wg ma to oceniać, kosmici ? może i twórcy zarobili na tym filmie, ale nie zmienia to faktu, że jest do d.upy
nieważne_fw: Na festiwalu? Sporo się dzieje :) opowiem Ci wszystko jak się skończy :) Ale jest cudownie jak zawsze. Jak dla mnie Nowe Horyzonty mogłoby trwać spokojnie z miesiąc :)
ahh, Immortal_Stasin jeszcze jedno do Ciebie zanim pójdę spać..Wszyscy wyżej wymienieni przez Ciebie aktorzy niestety nie mają niskiej średniej...To Ci się nie udało Mój Drogi.. Wszyscy trzej panowie mają średnią powyżej 8, jak Kuba, więc jest to średnia nazwana przez filmweb 'bardzo dobrą'. Twoje wypowiedzi są tak niekonstruktywne i niemerytoryczne, że aż muszę tu siedzieć i Ci to tłumaczyć zamiast wskoczyć do łóżka. Jest wielu wybitnych aktorów. Do moich ulubionych należą Al Pacino oraz Robert de Niro ze świata, oraz osoby takie jak Marek Kondrat, Stuhr czy Olbrychski z Polski. To wcale nie wyklucza tego,że nadal twierdzę,że Kuba jest dobrze zapowiadającym się młodym aktorem,podoba mi się to,co jak na razie zrobił w trzech filmach, nie ukrywam,że czekam na więcej i nie znaczy to wcale,że mam 13 lat i że interesuje mnie do cholery JAKIE NOSI SKARPETKI ! Co do Andrzeja Chyry - nie jest nikogo winą,że tak dobry aktor wziął udział w takich produkcjach jak Wiedźmin, Nieruchomy poruszyciel czy S@motność w sieci ( przy okazji- nawet nie zdawałam sobie sprawę,że tak bardzo można spieprzyć tak dobrą książkę. Brawa dla reżysera...Nawet super obsada tego nie uratowała) co automatycznie zaniżyło jego średnią na której TAK BARDZO CI ZALEŻY i do której ciągle nawiązujesz. Tak Cię to boli? Mogę kliknąć Chyrze dziesiątkę. Może średnia mu nieco podskoczy? Sprawi Ci to trochę szczęścia..?
nawet jakby sam Pan Bóg Ci wytłumaczył o co mi chodzi z tymi ocenami, to byś się dalej mądrzyła, więc ja może pierwszy skończę te bezsensowne pogaduszki.
To jest Twój pierwszy, bardzo mądry pomysł.
Swoją drogą, ja się tyle natłumaczyłam i rozpisałam a Ty podsumowałeś mnie jednym zdaniem. Górnolotnie.
Rozumiem, że nie uważasz tego aktora za jakiś wielki talent, ja również, jednak mogłabyś trochę zrzucić z tonu i nie obrażać innych. Najwidoczniej dziewczyny które się tutaj wypowiadają i go oceniąją są jego fankami, każdy ma jakiegoś idola, to że ty masz innego niż one to nie powód, żeby się z nich śmiać.
Dla mnie może być nawet obojniakiem :) nie interesuje mnie jego płeć, ale drażni mnie jego sposób bycia ;p bo jakby nie było jest trochę ograniczony.
chyba nie czytales zbyt uwaznie moich wypowiedzi, napisalm ze w 100% zgadzam sie z toba co do oceny talentu tego aktora, nie mneij jednak nie podoba mi sie ze atakujesz kogos kto ma inne zdanie niz ty sam!
Spotkałem się w którejś z gazet z wypowiedzią rzeczonego Gierszała na temat zawodu aktora - jaka to jest niby wyczerpująca i ciężka praca. K%$#@, ale gość, który zagrał AŻ w 3 filmach, ma po prostu o tym ogromne pojęcie... Jakby to powiedział jakiś autorytet, nie wiem, na przykład Piotr Fronczewski, czy ktoś, kto gra lata - rozumiem. Ale on? Dajcie spokój...
warto jednak podkreślić, że w innej gazecie (Musli Magazine) Kuba podkreśla, że na razie zupełnie nie uważa się za aktora! "„Nie potrafiłbym powiedzieć o sobie »aktor«. Jestem młodym, poszukującym człowiekiem (...)" (MM, s. 20).
ja już do nastolatek dawno się nie zaliczam a i tak uważam że gra dobrze. Ciężko oceniać na razie jakiem aktorem będzie bo jeszcze mało produkcji z jego udziałem powstało, ale chłopak dobrze się zapowiada. Osobiście nie jestem fanką polskiego kina a "Sala samobójców" zrobiła na mnie duże wrażenie między innymi dzięki bardzo dobrej grze. Zmieniłabym co nieco, ale do gry nie mam zastrzeżeń. Z ciekawością obejrze kolejny film z jego udziałem.
Jak dla mnie zasługuje. Sala samobójców jest filmem, gdzie miał możliwość pokazać na co Go stać. Ja jestem pod wrażeniem, a nie jestem nastolatką do tego Wszystko co kocham. Jak dla mnie jest genialny.