Jakub Gierszał

8,2
35 713 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jakub Gierszał

Sala samobójców... Wybitny film. Prawdziwy. Tylko... Nie chcę filmu o kimś, kto przegrał. Dominik mówi, że samobójcy to tchórze. A jednak jego zniszczyli. Filmy dorosłych na temat nastolatków są zazwyczaj beznadziejne. Nieprawdziwe, żałosne, nudne lub wręcz przeciwnie-przesadzone. Dorosłym trudno jest zrozumieć, że jest taki etap kiedy ciuchy, oceny, plotki i opinia innych to całe nasz życie. My nie mamy problemów takich jak oni. Ten film jest inny. Kuba Gierszał jest świetny. Grał.. Wiem, że grał po części siebie. Nie chcę żeby farbował włosy, chcę żeby pozostał taki, jaki jest. Mam nadzieję, że go nie wyrzucą dlatego, że chodzi własnym i ścieżkami, mam nadzieję, że w razie problemów Dorota Segda go wybroni. Co wy o tym myślicie? Bo ja uważam, że jest to jeden z niewielu filmów pokazujący nas, takich jacy jesteśmy.

All_is

Zgadzam się z tobą w całości. Tyle, że on farbował włosy do filmu by odciąć się od wizerunku Dominika i przedstawić osobną historię. Sam o tym mówił, na jego prośbę go przefarbowali. On nie chce być Dominikiem.

GirlEdyta

Wiem, dlatego wkurza mnie, jak rzesze fanek proszą go, żeby przefarbował włosy... "bo lepiej wygląda" :/

All_is

Oj mnie też. To przecież była tylko rola. On to tylko zagrał, on nie ma być nim.

All_is

Ogółem Sala Samobójców to wybitny film, który powinien obejrzeć każdy, a zwłaszcza rodzice. Gierszał zagrał genialnie. Jeśli mógłbym go porównać tematycznie filmowo i z deka wyglądowo przypomina trochę Zoe z gry Dreamfall. Z innej strony zagrał stereotypowego biseksualistę ,który ma ojca z tym samym problemem i sobie nigdy z nim nie poradził, a czasy i standardy się pozmieniały.

All_is

Kuba Gierszał zagrał bardzo prawdziwie Dominika.
Nie bał się zagrać kogoś zupełnie innego niż jest w rzeczywistości.

All_is

Na pewno sobie poradzi. Nie ingerujcie w jego życie prywatne, każdy załatwia sprawy na swój sposób. Szukanie sensacji mija się z celem.
Z pewnością by mu się nie spodobało, gdyby każdy teraz interesował się jego sprawami uczelnianymi, znajomościami (już widziałam jeden wątek o dziewczynie) i wszystkim innym oprócz filmów, które tworzy. Każdy chce miec trochę przestrzeni dla siebie.

All_is

Moim zdaniem Jakub będzie doskonałym zastępcą Bogusława Lindy bo nikt tak jak Linda nie mówił tak pięknie "K*rwa mać" Jakubowi też wychodzi to superowo :):)
Kuba jest wyśmienitym aktorem i nadzieją dla polskiego kina jak opowiedziałam mamie film(Salę ....) bo byłam z koleżankami to powiedziała że ona bardzo chętnie poszła by na niego skoro tak go chwalę :)

wiki11

Lubię Lindę, ale mam nadzieję, że Kuba będzie od niego "lepszy" i nie będzie kojarzony tylko z jednej roli, czy też tekstu typu "w imię zasad sku********". Dajcie chłopakowi rozwinąć skrzydła! Dopiero się rozkręca. ;)