James Newton Howard

7,7
11 560 ocen muzyki
powrót do forum osoby James Newton Howard

Często pomijany soundtrack. Absolutnie niesłusznie! Jest to mój ulubiony album pana Howarda i jeden z ulubionych dramatycznych score'ów.

JNH pokazuje tutaj wszystko to, w czym jest dla mnie mistrzem wśród obecnie żyjących kompozytorów - tworzenie subtelnego klimatu i prowadzenie słuchacza (i widza) aż do oszałamiającej kulminacji (w tym wypadku jest to utwór "Tarawa").

Muzyka zachwyca masą subtelnych, ostrożnie wyważonych i idealnie dobranych dźwięków, tworzących doskonałą, eteryczną całość, jakby nie z tego świata.

Takie kawałki jak "Carl's Fishing Net", "Typing", "Tarawa" czy "Humanity Goes On Trial" to absolutna magia.

Zdecydowanie genialny soundtrack. Polecam wszystkim.

DanielosVK

Obok Osady i Kobiety... to jego top3

w sieci są recording sessions z King Konga:)

DanielosVK

Podpisuję się pod tym co napisałeś rękami oraz nogami... już od dawna żadna ścieżka dźwiękowa nie zrobiła na mnie tak mocnego wrażenia ani nie wbiła mi się w tak subtelny sposób w psychikę. Położyć się, zamknąć oczy i wsłuchać się w ściane dźwięku...

DanielosVK

Pięknie powiedziane! Muzyka ale i również film: dla mnie magia!

inana_7

Razem z "The Village" najpiękniejsza muzyka pana Howarda. Szkoda, że dzisiaj nam już takiej nie serwuje, bo byłby zdecydowanie najlepszy.

użytkownik usunięty
DanielosVK

Opus magnum? Co za głupie pytanie... OCZYWIŚCIE ŻE TAK