Którą rolę według was Jason odegrał najlepiej, i w jakim filmie wam się najbardziej podobał, chodzi mi o filmy zarówno te w których zagrał epizodyczną rólkę jak i te w których grał w całości. Jeśli chodzi o mnie to mi się jego gra podobała wszędzie a większość filmów widziałem. Koleś ma talent i czuje że będzie miał wzięcie w Hollywood jak mu coś do łba nieuderzy ale mam nadzieje że nie, nawet przeboleje to że u Uwe Bolla zagrał.
Pozdrawiam fanów tego znakomitego aktora.
chyba role w filmie ''London'' bo tam własnie pokazał coś zupełnie innego niz zwykle w rolach twardzieli i bohaterów...;)
pozdr.
1) Teoria Chaosu
2) Transporter
3) Włoska Robota
4) Mecz ostatniej szansy (był po prostu niesamowity xD)
co wy pier**cie...teoria chaosu to niezly szajs:/ transporter ok..komorka..ok..ogolnie to aktor z niego sredni ale fajnie wyglada:)
jego najlepsza rola to Przekręt oraz porachunki, a najsłabsza to Crank i Transporter 2- dla mnie ten film to gniot, bo część 1 była naprawde fajna, a na kontynuacji zawiodlem się bardzo
jak dla mnie najlepiej zagral wlasnie w london jak juz ktos powiedzial i revolverze, tak samo jak liotta ;]
Zdecydowanie Turkish! Ogólnie najbardziej go lubię z brytyjskich filmów: Mnich z Mean Machine i Bacon z Porachunków! Ostatnio dobry też w Crank. Ale i tak jego najlepszą rolą (na razie) jest ta w Przekręcie!
1. 'przekret'
2. 'wloska robota'
3. 'transporter' ['jedynka']
4. 'komorka'
zupelnie nie lezal mi 'revolver'. 'transporter 2' byl sredni.
1. 'przekret'
2. 'wloska robota'
3. 'transporter'
4. 'komorka'
'transporter 2' i 'revolver' jakos mnie nie 'urzekly ;)
zgadzam sie z tym co ktos wczesniej napisal: 'aktor z niego sredni, ale fajnie wyglada' :))
1. Mecz ostatniej szansy- Mnicha nic nie przebije :D
2. Adrenalina
3. Cała reszta no po prostu super aktor
hejka... na poczatku chcialabym pozdrowic wszytskich fanow tego znakomitego aktora=) a co do filmow to podobala mi sie jego rola w TRANSPORTERZE jedynce, w dwojce tez zagral swietnie, ale juz ta fabula cala nie byla taka fajna... coz jeszcze... doskonala rola w filmie CRANK i w TEORI CHAOSU. pierwszy film, jaki z nim obejrzalam to byla KOMORKA i wlasnie od tego filmu zaczelam lubic Stathama... doskonale tam wcielil sie w role twardziela =) hmm... no i jeszcze kojarze go z małych rólek, m.in. z ZAKLADNIKA, jak szedl na lotnisku bodajże... obejrzalam sporo filmow z nim, oprocz kilku... zastanawiam sie nad tym LONDON... skoro jest on taki niezly, to chyba go sobie sciagne... pozdrawiam, papa
Jego role oceniam w takiej kolejności:
1.London
2.Adrenalina
3.Mecz ostatniej szansy
4.Revolver
5.Przekręt
6.Transporter
7.Transporter 2
8.Teoria chaosu
9.Porachunki
10.Włoska robota
11.Komórka
12.Tylko jeden
13.Duchy Marsa
14.Zakładnik - grał za króto.
Z tych filmów co oglądałem najciekawszą rolę miał w "Przekręcie" i zaraz potem w "Transporterze 1". Niestety nie widziałem "Meczu ostatniej szansy" iii... chyba będę musiał to jak najszybciej nadrobić!!!
ogladalem wszystkie filmy, z tym aktorem, jakie do tej pory wyszly (oprocz War, bo jeszcze nie ma dobrej jakosci)i wszystkie filmy, w ktorych zagral byly naprawde super, oprocz filmu "revolver"
To radzę obejrzeć "London", bo to żadne romansidło. I moim zdaniem to jest najlepsza rola Stathama, więc jeśli jesteś jego fanem to powinieneś sięgnąć po ten tytuł.
To radzę obejrzeć "London", bo to żadne romansidło. I moim zdaniem to jest najlepsza rola Stathama, więc jeśli jesteś jego fanem to powinieneś sięgnąć po ten tytuł.
Dotychczas widziałem go w samych przeciętnych rolach, więc byłem do niego strasznie zniechęcony. Dopiero po obejrzeniu 'Adrenaliny' poczułem do niego sympatię. Zagrał tam naprawde dobrze. Potem były równie dobre 'Przekręt' i 'Porachunki'. A teraz jestem świeżo po 'Revolverze' i poprostu nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to zupełnie inny aktor, nie ten kozak z 'Włoskiej Roboty' i Transporterów. A 'pojedynek' w windzie godny podziwu. :) Ogólnie uważam, że dalsza współpraca z Guyem Ritchie wyjdzie mu na dobre (o ile Ritchie nakręci w końcu coś porządnego)
Pozdrawiam
1. Crank
2. Snatch
3. War
4. Transporter, 2
5. Teoria Chaosu
Ja filmy z Jasonem mogę oglądać godzinami, nie to co filmy z Johnnym Depp'em. Najpierw sportowiec, teraz aktor. Myślę że jego "życiowej roli"
nie było :)
Pozdro xD
po tych komentarzach zdecydowałem się zdobyć film London i go obejrzeć i muszę wam wszystkim podziękować dobry film i dobra rola Stathama napewno najlepsza w jego dotychczasowej karierze.
Oglądnąłem jeszcze kilka filmów z jego udziałem i powiedziałbym tak:
1. Adrenalina
2. Przekręt
3. Revolver
4. Teoria Chaosu
5. London
6. Włoska Robota
Pozdro
nie rozumiem was ludzie. Niektórzy z was piszą '' łeee... transporter 2 był tragiczny, nie podobał mi się '' O.k może i był. Ale to nie jest temat o tym jaki był dany film tylko jak zagrał w nim Jason -.-. Więc k***a nie oceniajcie gry aktora po jakimś kiepskim scenariuszu bo on GO NIE PISAŁ!! On tylko odegrał role w tym słabym/dobrym filmie, zgarnął kasę i się zmył. I właśnie o to chodzi. Bo jeśli jakiś film jest słaby, praktycznie o niczym, to dobry aktor może trochę podciągnąć jego końcową ocenę chociażbym samym, dobrym zagraniem roli. Więc, nie interesuje mnie to czy ten film był słaby, ten, ten też, a ten był fatalny bo Uwe Boll. NIE! Ważne jest jak zagrał aktor. Skoro taki temat to tak to rozumiejcie. A nie bo film słaby to mi się jego rola nie podobała. Jason Statham moim zdaniem to bardzo dobry aktor i świetnie się sprawdza w roli każdego twardziela/bohatera/gangstera/kanciarza/farmera. I mimo, jak wielu twierdzi, że transporter BYŁ słabą produkcją, to i tak Aktor świetnie odegrał swoją role '' Drivera '' żyjącego wśród własnych zasad, wyznającego własne ideały. Fakt ocena aktora zależy także w jakiejś tam mierze od całego filmu i fabuły, ale nie aż w tak dużym stopniu.
Na koniec dodam że jak dla mnie to Jason Statham to znakomity aktor, na pewno odniesie większe sukcesy i w każdym filmie jakim gra robi to jak najbardziej znakomicie. W KAŻDYM.
Nie widziałam wielu filmów z jego udziełem, ale z pośród tych które obejrzałam myślę że był najlepszy w Transporterze(1i2) i Angielskiej Robocie.