Mam pytanie dlaczego tak spadł, gdy pojawiły się nowe listy (z konkretnymi zawodami) przecież był 21 w ogólnym TOP 100 Ludzie,a teraz w TOP Aktorzy jest 200 któryś.
Też się dziwie że ma taką ocenę ale może małolaty klikały bądź na notę składają się także oceny wszystkich filmów w jakich występował,tak mi się wydaje.
Chyba nie. Nie mam pojęcia dlaczego, ale filmweb zaniżył liczbę głosów potrzebnych do wejścia w Top Ludzie, np. Andrzej Kondratiuk ma chyba ponad 200 głosów, a gości wysoko na listach.
Bzdury. Zaniżono tylko wstęp reżyserom,kompozytorom i paru innym ale aktorzy nadal musza miec 1000 głosów żeby wstąpić na listę. A Andrzej Kondratiuk to świetny reżyer więc nic dziwnego,że jest wysoko w notowaniach. Z jedenj strony to dobrze,przecież taki Andrzej Munk czy Wojciech Has nigdy nie znaleźli by się w TOP 100, ALE POWINNI PODZIELIC GŁOSY żeby takiego Stuhra można ocenić jako aktora potem reżysera a zaraz później scenarzystę.
Tak, progu punktowego aktorów nie zaniżyli, ale pozmieniali mocno kryteria. Teraz oprócz głosów liczy się również wiek i filmografia.
30-40 - 50 głosów
40-50 - 75 głosów
50- i zwyż - 100 głosów
Filmografia:
do 10 filmów - 10 głosów
do 20 - 20 głosów
itd.
A co do progu punktowego, to wygląda to tak:
kostiumy - min. 20 głosów
scenografia - min. 50 głosów
zdjęcia - min. 100 głosów
cała reszta - min. 1000 głosów (jak dawniej)
A tutaj moja dyskusja na ten temat:
http://www.filmweb.pl/topic/1038677/Ile+trzeba+mie%C4%87+g%C5%82os%C3%B3w+%C5%BC eby+wej%C5%9B%C4%87+do+Top+Ludzie.html
Stąd to wszystko wiem :)