Jesse Eisenberg to, jak to sam określił, Amerykanin polskiego pochodzenia, oto fragment tekstu opublikowanego na http://www.eska.pl/hotplota/ :
"Otóż rodzice Jessego pochodzą ze Szczecina. Chłopak co prawda urodził się w Nowym Yorku, ale doskonale mówi po polsku, ma tu mnóstwo rodziny i często odwiedza Szczecin. "Jestem Amerykaninem polskiego pochodzenia. Zawsze to podkreślam i jestem z tego dumny. Kocham Polskę na równi z Ameryką. Ale pod wieloma względami bardziej czuję się Polakiem niż Amerykaninem" - powiedział w wywiadzie opublikowanym w miesięczniku "Pani". "
Napisałem o tym raczej w formie uzupełnienia brakującej biografii, bynajmniej nie wyrażam tu mojego zachwytu :)
A co to za argument? Czy krytykować aktora może tylko drugi aktor? A mnie nie wolno, bo nie gram w filmach? Idź się wypchaj z taką logiką.
Polanski ,Eisenberg , Urban , Macierewicz czy tam inni Kwasniewscy i Kaczynscy sami polacy z israela
shizonek masz prawo krytykować, ale trzeba mieć trochę o tym pojęcia. Koleś w TSN po prostu zagrał zajebiście naprawdę i nie zdziwi mnie to jak zgarnie Oscara chodź wolałbym DiCaprio, ale tego to już całkiem w tym roku omijają. Jak to Kamiński powiedział: "krytycy to ludzie nieszczęśliwi" i wydajesz się być taką osobą. Jestem ciekaw czy byłbyś w stanie zagrać pierwszą scenę tą co pojawiła się w TSN. Pewnie z XXX razy byś się przejęzyczył i dałbyś sobie spokój z aktorstwem :)
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34942,12018131,Pan_Facebook_byl_w_Szczecini e_.html
Z tego artykułu wynika że Jesse nie mówi jednak po polsku.
Lukasz7777 powinieneś na główna tego linka dać, żeby nie mówili jaki z niego ``Polak`` ;) Ciekawe kto pisze takie kłamstwa, że niby tak uwielbia Polskę....
A widzieliscie moze już najnowszy film w którym on równiez gra - Iluzja ?
jestem ciekawa Waszych opinii.
Film świetny, podobał mi się bardziej, niż się spodziewałam. Polecam! Nie byłam przekonana do roli Eisenberga, ale podobała mi się.
Film bardzo dobry, bardzo mi przypadł do gustu. Rola Jessiego łudząco podobna do tej którą stworzył w "The Social Network" , ale to nie przeszkadza .