Jesse Eisenberg

Jesse Adam Eisenberg

7,5
33 446 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jesse Eisenberg

Mówcie co chcecie, ale Jesse z całej piątki nominowanych do Oscara był najlepszy. Perfekcyjny w swojej roli od początku do końca filmu. Dialogi wymawiane przez niego w czasie filmu mistrzostwo świata (oczywiście zasługa scenariusza). Wszyscy piszą, że w TSN zagrał jedną miną no nie bardzo chyba, że ktoś oglądał inny film. Colin Firth naprawdę zagrał dobrze, ale Oscara, dostał tylko i wyłącznie dlatego, że rok temu go nie zdobył. Nie oglądałem "Prawdziwe męstwo", ale nawet w urywkach, które były pokazywane podczas gali Oscarowej Jeff Bridges wypada lepiej. Z piątki dla mnie najsłabszy Javier, później Colin. Oczywiście to jest tylko i wyłącznie moje zdanie macie prawe ze mną się nie zgadzać (nawet musicie bo dziwny byłby świat w którym wszyscy mieliby ten sam gust), ale nawet James Franco wypadł lepiej od Colina. No szkoda, ale sama nominacja to jest ogromne wyróżnienie i szacunek mu się należy. Rzadko jaram się daną rolą, ale to co zrobił Jesse w TSN zapadnie na długo w pamięci i oglądając z nim ten film nie mogłem wyjść z podziwu co on wyprawiał na ekranie. Goście w studiu podczas transmisji CANAL + mówili, że Jesse był 3 lata temu w Polsce na festiwalu (nazwy nie pamiętam) i na spotkaniu z nim było 10 osób, mało kto go zauważył. Dzisiaj to by były tłumy. Z tego co oni jeszcze tam mówili to on pracuje nad jakąś sztuką teatralną, która ma się odbyć w Polsce? Niby szuka reżysera więc z takim osiągnięciem (a takim jest nominacja do OSCARA) to do niego ustawi się kolejka reżyserów. No nic ja za niego trzymam kciuki, aby jego dalsza kariera potoczyła się jak najlepiej, a OSCARA czy to za 2 czy to za 30 lat i tak go zdobędzie, chodź o tak dobrą rolę jaką miał w TSN ciężko mu będzie. To samo tyczy się DiCaprio prędzej czy później akademia będzie musiała go nagrodzić.

Pozdrawiam i dziękuje.

bandofbrothers

Dodam jeszcze jedno od siebie bo czas edytowania się skończył. Co do reżysera TKS to Tom Hooper był najgorszy, ale jak wcześniej napisałem nie widziałem filmu braci Coen.. Obojętnie kto by dostał OSCARA tylko nie on nie byłoby jakiegoś rozczarowania chodź statuetkę powinien dostać Fincher.

bandofbrothers

dziekuje za te piekne slowa, juz myslalam ze nikt tutaj nie podziela takiego samego zdania jak ja :)
a co do tej sztuki teatralnej, to gdzie sie o tym dowiedziales tak z ciekawosci ?

Misery_

Podczas transmisji w CANAL + goście o tym mówili.