Jesse Eisenberg

Jesse Adam Eisenberg

7,5
33 645 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jesse Eisenberg

Oglądałam go w "Adventureland" i nie zorientowałam się że grał też w "The Social Network".
Bardzo fajny aktor iiii podobno jest POLAKIEM. Ciekawe czy to prawda czy kolejny wymysł portalu plotkarskiego na którym to czytałam.

roxanee

Gdzies widzialam z nim wywiad i sam mowil ze jego rodzice sa Polakami, wiec raczej plotka to nie jest ;))

roxanee

plotka lub fakt http://www.plotek.pl/plotek/1,78648,8985580,Zagral_w__Social_Network___Jest_Pola kiem.html

Pseudoautochton

Jest to fakt, czytałem chyba w VIVIE, że ma cała rodzinę w Polsce, i że pierwsze gratulację po otrzymaniu nominacji do Złotego Globu dostał z Szczecina. Rozmawiał nawet w wywiadzie po Polsku :)

Jachu95

A mógłbyś podać link do tego wywiadu ?

KALAFIOR5

Też jestem ciekawa tego wywiadu. ;)

RapaNui_

ten wywiad był w gazecie, więc nie wiem, czy znajdziecie go gdzieś w internecie. też go czytałam i nieźle się zdziwiłam.

roxanee

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jesse_Eisenberg - Jego rodzice to Polscy Żydzi.

PrincessSerenity

Jak tak się poczyta biografie aktorów to wychodzi na to , ze połowa Hollywood to Polscy Żydzi. Nie wiem może to i prawda, ale jakoś to podejrzanie wygląda, wg mnie. ;d

PrincessSerenity

jak by nie był żydem to by nie grał w filmach. Żydowski interes tak jak oscary

roxanee

ten wywiad jest bodajże w grudniowym wydaniu magazynu 'Pani'

roxanee

tak,to prawda,że jest polakiem i nawet biegle mówi po polsku,ponieważ jego rodzice są polakami-oboje...pochodzą ze Szczecina...

jag0da

Nie jest polakiem bo się urodził w nowym jorku...jest kolejnym żydem w żydowskim hollywood

Kukulkan

a czy to ma coś o rzeczy?
mlif_2 , ja również jestem dumna, myślę, że większośc ujął tym, że mówi po Polsku ;)

zuuuu

Ma do rzeczy...nie urodził się w Polsce więc nie jest polakiem.Czy to takie trudne?Może mieć całą rodzinę z Polski,ale to niczego nie zmienia ponieważ się tutaj nie urodził.Troszkę zbocze z tematu teraz.Weźmy na celownik "Polańskiego".Urodzony w polsko-żydowskiej rodzinie w PARYŻU.To że mieszkał od dziecka w Polsce nie czyni go polakiem....

Kukulkan

A Bachleda-Curuś urodziła się w Meksyku, więc jest Meksykanką

użytkownik usunięty
Riiko

A dziecko murzyna i murzynki jest białe ! heh

Kukulkan

"Ma do rzeczy...nie urodził się w Polsce więc nie jest polakiem.Czy to takie trudne?"

większej bzdury dawno nie czytałem Bruce willis urodził sie w Niemczech wiec jest Niemcem. Mysl chłopie

Kukulkan

Głupoty piszesz. Jeśli chodzi o tożsamość to tradycja, wiedza oraz uczucie przynależności decyduje o tym kim się jest. Prawnie obywatelstwo polskie ma dziecko polskich rodziców, bądź te które w Polsce się urodziło. Ale to kim ono się czuje decyduje system jego wychowania i przekazywania treści a nie to gdzie się urodziło.

użytkownik usunięty
Kukulkan

A jak ktoś urodził się w stajni, to jest koniem?

użytkownik usunięty

Jezus jest koniem O_O

Kukulkan

a może coś dla odmiany o o katolach? przecież w Europie a boże...w Polsce sami katole!

użytkownik usunięty
roxanee

No to bądźmy dumni z rodaka :) ja jestem.

Nie jest polakiem, bo nie ma napletka.

użytkownik usunięty
dexter1988

Jest Amerykaninem polsko-żydowsko-ukraińskiego pochodzenia jak już... tak, Jesse ma też korzenie ukraińskie :)) Z jego rodzicami, którzy ,,są Polakami" też bym nie przesadzała, bo z tego co czytałam nie urodzili się w Polsce, zresztą nie mają nawet polskich imion, osiedlili się tutaj, a później wyemigrowali do NY. Co nie zmienia faktu, że to jest fajne że Jessie ma polskie korzenie i dobrze mówi po polsku i że jest dumny ze swoich korzeni :)) A macie może jakiś link do wywiadu w którym mówi po polsku? Strasznie bym chciała to usłyszeć, bo ma bardzo przyjemny tembr głosu.

użytkownik usunięty

O właśnie! Ma ktoś link do wywiadu?

Ma typowo żydowską urodę, wykapany żydek;)

Żyd, Niemiec czy Rosjanin. Jego rodzina od lat mieszkała w Polsce to i trochę naszej fantazji złapał

roxanee

Hahahaha Polak:) a to dobre... od kiego Polacy mają korzenie w Izraelu?

victorr

Ty debilu masz internet?? Zrob z niego pożytek, i sie przekonaj

użytkownik usunięty
roxanee

Tak jest Polakiem, jego rodzice pochodzą ze Szczecina

użytkownik usunięty

Jest amerykanskim zydem urodzonym w Nowym Jorku (USA) .

roxanee

Dodajcie H do jego nazwiska :D muahahahahaha