Jessica AlbaI

Jessica Marie Alba

7,4
18 474 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jessica Alba

Dla mnie jest mdła i nijaka,taka niby słodka,grzeczna potem publicznie mówi
że lubi sex a potem że dla roli się nie rozbierze.Pani Alba jest mdła jak
flaki z olejem,nie ma tego sexownego spojrzenia jak Bellucci ani ciekawej
osobowości jak Angelina.To raczej tym dziewczyny z sąsiedztwa niż symbol
sexu.Kate Beckinsale,Bellucci czy Rita Hayworth biją ją na głowę,sorry.

użytkownik usunięty
ulisseska1989

"sorry" - za co? Ja dodam, że nie umie grać!
Symbolem sexu jest Carla Gugino, Sienna Miller, Eva Green!
"Ludzie zapominają, że mózg to największa strefa erogenna."
Cytat z Big Lebowski.

Z Carlą i Evą się zgodzę so piękne i niezależne,nie boją się mieć własne
zdanie.Sienna też śliczna,taka prommienna i stylowa !

ulisseska1989

Cierpliwości, kiedyś uda się wyjść na randkę chłopakiem.

użytkownik usunięty
ulisseska1989

Nie zgadzam się zupełnie z wami . Popatrzcie na Jessice Albe w sesji dla Campari , to jakby Bogini Afrodyta zeszła na ziemie . Przede wszystkim Młoda , gładka i jędrna cera , piękne zmysłowe spojrzenie ( bez zmarszczek wokół oczu jakie ma Belluci ) , piękna sylwetka i idealnie wyprofilowane ciało ( Kate Beckinsale ma brzydszy i mniejszy biust ) .
Cudowne miękkie kocie ruchy połączone z gorącym spojrzeniem ( film " Dark Angel " ) . A oto sesja dla Campari
http://decept.fotosik.pl/albumy/732362.html
Jedyne kobiety jakie mogą ją przycmic urodą , seksapilem i wyglądem to raczej : Adriana Lima , kiedyś Emmanuelle Chriqui , Karen David , Seychelle Gabriell ( rola córki mafiosa w "Weedes") czy modelka Esti Ginzburg .

Ja nie mówię że Jessica jest brzydka-wręcz przeciwnie jest ŚLICZNA.
Chodzi mi to to że jest trochę bez wyrazu,jak np Ewa Longoria.Myśle ludzie
szybko o niej zapomną,bo opieranie swojej kariery tylko na urodzie to
krótkotrwały sukces.Jeśli zacznie GRAĆ W DOBRYCH FILMACH.Wtedy zapadnie
w pamięć na dłużej.Pozując do katalogów sprawi że za pare lat będzie tylko
ślicznotką z reklamy.Chyba że woli być modelką a nie aktorką.

użytkownik usunięty
ulisseska1989

Nie jest chyba tak żle . Całkiem fajnie zagrała w "Oko" i w "Przebudzenie" . W tym drugim filmie już naprawdę momentami pokazała trochę klasy aktorskiej , choc podobno ona taka jest i dlatego tak tak łatwo przyszło jej zagrac , taką zimną sukę .
A jeszcze "Into the Blue" , spełniła swoje zadanie . film przyzwoity z ciekawą akcją no i momentami oprócz ozdoby filmu była też dziewczyną którą grała . Nie mówię że to pierwsza liga , ale jest nieżle .

użytkownik usunięty

"Alba pragnie wyzwań

Jessica Alba przyznała, że swoje wcześniejsze decyzje zawodowe uzależniała od gaży, jaką jej proponowano. 28-letnia aktorka zamierza od teraz udzielać się w projektach, o których nawet nie pomyślałaby przed urodzeniem córki.

- Gdy poszłam na urlop macierzyński, doszłam do wniosku, że jeśli naprawdę chcę żyć z aktorstwa, muszę grać u dobrych reżyserów, wcielać się w wyraziste postacie i robić to, z czym nie zawsze będę czuć się komfortowo - tłumaczy gwiazda. - Pragnę wyzwań. Chcę grać role, których się boję, bo wcześniej podchodziłam do zawodu czysto komercyjnie. Starałam się pozostać na powierzchni i nie dać o sobie zapomnieć fanom, których zdążyłam pozyskać."

I wszystko. Ona nie umie grać i nie wie jak grać.

Nop zgadzam się rola w "Przebudzeniu" była jej chyba najlepszą (moim skromnym zdaniem) film mi się ogólnie podobał, zobaczymy jak wypadnie w "the killer inside me" i "An Invisible Sign of My Own" chodziła dodatkowo na jakieś zajęcia z aktorstwa więc może pokarze coś więcej :)

Apropo sesji Campari...
Ona tam rzekomo jest tuż po porodzie...
Nie można się zachwycać obrobionym przez photo shop zdjęciem, bo tak na prawdę nie wiadomo ile w tym prawdy a ile picu.

Jak dla mnie żadna z niej aktorka, bez płciowa kolejna lala która jest rodzajem ozdoby dla filmu.
Aktorką to jest Scarlett Johansson a nie jakaś tam Alba...

Jakie ona ma sukcesy na koncie?
Zagrała raptem w Fantastycznej 4 i w Sin City - jedyne jej DOBRZE PŁATNE ROLE reszta to kicz i tandeta...

użytkownik usunięty
CarloRossi88

W sesji dla Campari porawili ją styliści i wizażyści . Zdjęcia nie były poprawiane cyfrowo , zresztą to widac . Po powiększeniu jej skóra ma znamia , ziarno i niedoskonałości których nie zakrył makijaż .
Jakie ma sukcesy na koncie : Dark Angel i nagrode Saturna , nieżle zagrała w" Przebudzenie" i w "Oko" . Poradziła sobie w "Into the Blue" ( nie widziałem tam laski tylko dziewczynę którą grała , uwierzyłem w tą postac ) no i jej nowy film "Invisible Sign of My Own, An " w Którym gra Mone Ray , dobry film , dobra rola .
Poza tym podobała mi się w "Honey" , ale to już subiektywna ocena .
Scarlett Johanson , nie jest dużo lepszą aktorką , a napewno nie jest tak seksowna i ładna jak Alba . Jeżeli już porównywac do Alby piękne i utalentowane aktorki to : Charlize Theron , Dakota Fanning , India Eishley , Amber Heard czy Emma Watson ( subiektywnie )

W tym przypadku muszę uznać że dalsza rozmowa jest daremna, dlaczego?
Ponieważ analizując Twoją wypowiedź można by uznać, że spotkałam się z fanem urody i rzekomego talentu Alby.
Staram się nie krytykować i być raczej obiektywną, ale Twoje argumenty do mnie nie przemawiają.

Dla mnie aktorką jest przeciętną, a twierdzić, że Scarlett jest gorszą (wystarczy wejść w jej filmy i zobaczyć w jakich arcydziełach grała) to istna zbrodnia.
Pani Johansson jest utalentowaną aktorką grającą a takich filmach jak: "Zaklinacz koni", "Kochanice króla", "Czarna Dalia", "Między słowami", "Dziewczyna z perłą", oraz "Vicky Cristina Barcelona" - filmy zresztą wspaniałe, w pełni ukazujące jej talent aktorski...
No i założę się, że Alba nie ma tak dobrych filmów w swoim dorobku...

Fanką urody Scarlett nie jestem, przyznam że Alba ma "TO COŚ", ale urodą nie zdobędzie dobrego filmu.
Jeżeli tak na prawdę byłaby świetna, już dawno zostałaby odkryta i zaproszona do nieco poważniejszych i bardziej ambitnych ról.

Wnioskuję więc, że nie ma tak wielkiego talentu jak Scarlett, czy chociażby wspomniana przez Ciebie Charlize Theron która zagrała niezwykle ciężką rolę w filmie "Monster", (za co zresztą ją pokochałam:) ).
Ten przykład również uważam nie na miejscu ponieważ Charlize jest aktorką wybitną, oraz wspaniale się wcielającą w każdą rolę - czego Alba dotychczas nie pokazała.
Nie wykluczam jednak, że czekam na świetny film z jej udziałem by mogła mnie przekonać do swojego talentu aktorskiego.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
CarloRossi88

Nie napisałem że Scarlett jest gorszą aktorką tylko "Scarlett Johanson , nie jest dużo lepszą aktorką" . Pamiętam jej rolę w "Zaklinaczu Koni " , należy do moich ulubionych filmów . Alba jest zbyt ładna i seksowna żeby dobrze zagrac , nie widac jej gry tylko mimikę i szczegóły jej wyglądu to może powodowac mylną ocenę talentu ( oczywiście ta teoria może byc błędna ) .
Pozdrawiam

ulisseska1989

co wy wogle gadacie... gra dobrze i jest piekna a wy jej zazdrościcie..
w niektórych filmach miała lipne role i tyle!!!

hani16

Co znaczy "miała lipne role"?

m_szymon

w niektórych filmach... ale ogólnie jest the best :D

hani16

Alba jest raczej przeciętną aktorką,ale wygląda naprawdę dobrze.

pozioml

mam nieodparte wrazenie ze ulisseska1989 po prostu jez zazdrościsz, sorry

M0RiARTY

*jej

M0RiARTY

A nie ona mnie nie kręci-jak dla mnie jest asexualna,jest ładna ale jest
bużo ładniejszych od niej kobiet-jej uroda jest oczywista,nie ma tego
czegoś co ma np Belucci(mój ideał)albo Rai.Ostatnio schudła i zrobiła się
taka patykowata,nie wiem czym tu się zachwycacie-jest dużo ładniejszych
lasek,wystarczy poszukać

Maciek666_filmaniak

co do jej urody to racja, jest mnóstwo piękniejszych kobiet a jej poziom aktorski stoi na naprawdę beznadziejnie niskim poziomie, ostatnio obejrzałem sin city i ona ze wszystkich osób tam grających wypadła najgorzej, wiem że miała tam tylko tańczyć i ładnie się uśmiechać ale na dłuższą metę nawet to jej nie wychodziło.. czuć było tą sztuczność i o ile reszta osób wypadła dobrze lub nawet świetnie del toro czy willis to od niej mocno waliło sztucznością, brakami aktorskim, jak widziałem del toro to na myśl przychodziła mi jedna rzecz "koleś tak gra jakby te wydarzenia i świat był na prawdę prawdziwy, po za tym typ stworzył zajebistą postać" natomiast u alby automatycznie wyczuwa się że gra na blue screenie, czy jak to sie tam zowie.. ode mnie ma 2/10 nie wiem jakim cudem dostała się do tej branży a średnia ocena jest przerażająca.. ponad 7

DLoN92

Z reguły nie oceniam aktorów/aktorek po ich rolach, bo filmy są tworzone, przez scenarzystów i reżyserów. Więc lipny film prawie nigdy nie jest winą aktora. Ale proszę, ona nie umie grać! Jest urocza i w ogóle. Ale nie umie grać. Grać nie umie. Nie Grać umie [Yoda]. Przydałoby się więcej permutacji.

ulisseska1989

Teraz taka jest. Kiedy grała w serialu Camerona ,,Cień Anioła" była zupełnie inna. Według mnie była to jej najlepsza rola. Niestety kiedy stała się sławna wolała przefarbować włosy i grać w komercyjnych produkcjach. Niech każdy zanim ją oceni obejrzy sobie ten serial.

doliwaq

Fajna aktorka wyglądała sexy w filmie "sincity" szkoda że nie mieszkam w usa i nie jestem jej chłopakiem ale by było fajne życia budzisz się a przy tobie taka piękna kobieta oj jaka szkoda

ulisseska1989

Ja tylko dodam, że bardzo często aktorki o tak wyraźnej urodzie, po prostu nie dostają roli w tzw. ambitnych filmach. Ludzie uważają, że jak ktoś jest śliczny (to słowo mi najbardziej do niej pasuje) to nie poradzi sobie z emocjami, albo nie będzie wystarczająco przekonywujący. Dlatego większość młodych atrakcyjnych aktorek gra głównie w komediach romantycznych. Dopiero gdy wyrobią sobie pozycję w świecie filmu, zaczynają być zauważane i dostają lepsze role. A co do jej wypowiedzi, którą ktoś wcześniej napisał: myślę, że powinniśmy ją odbierać w inny sposób. Była młoda, chciała jak najwięcej osiągnąć. Teraz ma pozycję zawodową, jest bogata, urodziła dziecko - czyli osiągnęła to na czym jej zależało i wreszcie może sobie pozwolić na granie ambitniejszych ról. Przynajmniej jest szczera i prosto z mostu mówi że musiała grać w filmach, które jej też nie zawsze się podobały ;)