Zapytam Was o to, o co zapytal by Was z pewnoscia Quentin Tarantino... A co myslicie o jej stopach? Jak dla mnie - rewelacyjne sa. Chcialo by sie ich dotknac, moze kiedys uda mi sie polaskotac? Wiem, marzenia... Ale jest to chyba najlepsza czesc jej nog - a te same mowia za siebie... Dodajcie komentarze, jesli sie zgadzacie...
Mozna je zobaczyc w filmie "Oko", jest ta boso przez pare chwil - np. w szpitalu. Dzieki za wpis. Ktos jeszcze...?
No stópki ma fajne ale troszkę nie w moim typie (jeśli można tak powiedzieć) - wole Jessi w całej jej okazałości (i dlatego nie wybaczę Rodrigezowi, że zrezygnował z pokazania jej bardziej dokładnie w Sin City mimo, że ona była skłonna uraczyć widzów swoimi wdziękami... podobnie jak boska Scarlett w "Wyspie" - ta sama sytuacja i ten sam wyrok dla Bay'a: kastracja! podwójna! ;) ale pamiętam scenę z filmu Bestia (Paranoid) gdzie jakże zręcznie nimi operowała, itd itp:)
Pzdr.
,,mimo, że ona była skłonna uraczyć widzów swoimi wdziękami... ''
Skąd takie info? Przecież w Słowniku Snów, nie zgodziła się pokazać piersi i trzeba było zatrudniać dublerkę, a bodajże u Lettermana powiedziała, że rozbieranie się przed kimś jest zawstydzające.
Czytałem o tym w miesięczniku Cinema jak jeszcze był wydawany. Pisali o tym w ramach premiery Sin City. Ponoć mówiła, że zgodziłaby się odsłonić piersi (w komiksie Nancy czasem jest pokazana ubrana czasem troszkę mniej a czasem w ogóle bez) w scenie tańca ale Rodrigez z tego zrezygnował. Jak poszukam ten numer to dam dokładne dane.
Pzdr.
Jesteś nienormalny, zachwycać się stopami to chore i nieprzyjemne.
A poza ty Jessica oprócz wielu zalet ma tą jedną wadę...... stopy, przepraszam ich wielbicieli, czy nikt nie zauważył, że mają zbyt duży rozmiar, tak to ciężko dostrzec, uwierzcie w to ma duże stopy jak na kobiete.
To efekt noszenia szpilek, KAŻDEJ kobiecie, która bardzo długo nosi szpilki wydłużają się stopy co wygląda kiepsko.
Hanni większej głupoty dawno nie słyszałam ;)
Noszę szpilki jakieś 8-9 lat i stopy mi się nie wydłużyły hehe :D
Oto co znalazłem w necie:
» Kobieto, wybieraj! Orgazm albo zdrowie
Ortopedzi ostrzegają, że szpilki mogą nam szkodzić
Zobacz, jak cierpi twoje ciało, gdy nosisz wysokie obcasy:
1. Szyja - nawet ona cierpi, gdy stąpasz na zbyt wysokich obcasach. Jej mięśnie napinają się, by utrzymać głowę w osi kręgosłupa.
2. Łydki - gdy zakładasz szpilki, mięśnie twoich łydek automatycznie się napinają. Nogi wyglądają wtedy niesamowicie zgrabnie. Ale uwaga! Tak silne napięcie mięśni przez cały dzień może spowodować ból łydek, jak tylko zrzucisz wysokie obcasy.
3. Biodra - nienaturalnie wysunięte do przodu
4. Śródstopie - zbyt duży i długotrwały nacisk na śródstopie może spowodować drobne zniekształcenia w budowie stopy. Ale to nie koniec. Każda pani, która nosi szpilki, z pewnością doświadczyła bólu sklepienia stopy. Wszystko dlatego, że przednia część śródstopia jest bardziej obciążona. To niejedyny nieprzyjemny objaw: po całym dniu paradowania w butach na obcasach można odczuć napięcie spowodowane skurczem unieruchomionych w nich mięśni.
5. Palce - gdy zbyt długo chodzimy na szpilkach, po prostu cierpną nam palce! Wszystko przez zaburzenia krążenia krwi w ciasnych czubkach butów.
6. Przednia część stopy - niestety, szpilki są główną przyczyną haluksów, czyli zniekształcenia pierwszego palca stopy! Dodatkowo, kobieca stopa jest bardzo delikatna i przez to bardziej podatna na zniekształcenia. Szpilki sprawiają, że cały ciężar ciała przenosi się na przednią część stopy. Wysoki obcas zmienia całą biomechanikę stopy. Kiedy spacerujesz na szpilkach, ciężar twojego ciała rozkłada się nierównomiernie, więc duży palec nie jest w stanie podpierać stopy podczas chodu. Za ciasne z przodu buty uciskają paluch, co zwiększa deformację i ból.
7. Kręgosłup - samo noszenie butów na wysokich obcasach jest niebezpieczne. W nich po prostu łatwiej o potknięcie! Wysokie obcasy sprawiają też, że odcinek lędźwiowy kręgosłupa mocniej wysuwa się do przodu. Jeśli nosisz szpilki, twój kręgosłup się wygina, a jego dolna część jest za bardzo obciążona.
8. Pięta - wysokie obcasy powodują stałe ściągnięcie ścięgna Achillesa w pięcie. Gdy spróbujesz zmienić szpilki na niższe buty, może złapać cię skurcz!
Dr Maciej Brodowski, konsultant ds. ortopedii Enel-Med:
,,zniekształcenia w budowie stopy''
,,zniekształcenia pierwszego palca stopy!''
,,stopa jest bardzo delikatna i przez to bardziej podatna na zniekształcenia. ''
,,co zwiększa deformację''
Nie wiem czy moje zdanie o wydłużeniu stopy było celne, fakt można to chyba było lepiej nazwać, jednak fakt faktem, że kobieca stopa pod wpływem szpilek zmienia swój wygląd in minus.
Jednak i tak najbardziej dziwacznym (moim zdaniem) zachowaniem gwiazd są intensywne treningi, jeśli ktoś intensywnie trenuje musi więcej jeść, jeśli przestaje trenować nie zmieniajac swojego żywienia to zaczyna tyc, jak zaczyna tyc to zaczyna bardziej intensywne treningi, co musi przez co musi więcej jesc, no ale kiedyś przestaje trenowac itd.
A najgorzej cierpią na tym piersi, które są coraz mniejsze.
Alba jako 14-latka we Flipperze
http://www.youtube.com/watch?v=__eBkHidCOE
miała bardziej imponujący biust niż w 2005
http://i55.photobucket.com/albums/g142/jooshh/JessicaAlbaIntotheBlue2.jpg
czy tym bardziej 2007
http://www.fabulousmag.co.uk/images/content_images/issue_011/jessica_alba_02_011 .jpg
Nie rozumiem kobiet, które uważają że facetom bardziej podoba się kobieta chuda z małym biustem niż zgrabna kobieta z średnim biustem.
z tego co wiem to konsekwencje noszenia butów na wysokich obcasach sa dosc powazne: moze dojsc do zwyrodnienia kregoslupa, dlugotrwale ich noszenie moze powodowac byle plecow, szyi i głowy, można się też łatwo wyjeb... xD - ale nie ma co, takie szpilki dodaja urody kobiecie
spoko fetysz, ostatnio czytałem, na pewnym forum, że japończyków podnieca wąchanie używanej, brudnej bielizny, takie rzeczy (brudne gacie) można było nawet kupic gotowe w sklepach, to jest dopiero przegięcie
mattwab - brudna bielizna jest przegięciem :P
Ale ładne, zadbane stopy to jedna z kilku rzeczy na które zwracam uwagę patrząc na faceta ( nagiego oczywiście :P )
Zgadzam się bardzo wysokie szpilki mogą powodować to wszystko o czym pisaliście ;) Ale jeśli te szpilki nosi się od okazji i nie na 20 cm obcasie to wydaje mi się że aż tak negatywnie nie wpływają na kręgosłup czy wygląd stóp, a już szczególnie na wielkość ;)
Hanni no niestety to co napisałeś/łaś to prawda. Ale to Wy faceci oglądacie się za wieszakami typu "z przodu deska z tyłu deska" ;-))
Co nie zmienia faktu że Alba czy deska czy nie jest boska ;))
Alba jest boska, ale tego który wmówił Ci że ,,faceci oglądają się za wieszakami typu "z przodu deska z tyłu deska" powinnaś wysłac do diabła;)
Hanni - popatrz na modelki ;)
I nie mówię tutaj o Laetitia Casta a raczej o Kate Moss, Anji Rubik itp ;)
To do nich się ślinicie ;-)) Oczywiście nie uogólniam ;)
Kompleksów chyba też nie mam, ale skoro poruszyłaś/łeś ten temat to odpowiadam zgodnie z tym co myślę i zauważam ;)
Zdecydowanie piersi Alby w Fliperze są bardziej sexy niż w chwili obecnej ;)
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia kto to jest ta Casta, o Rubik pierwszy raz dowiedziałem się z ostatniej Polityki, po za tym zapewniam Cię, że ktoś taki:
http://www.zeberka.pl/img/z/804.jpg
Jeśli na jej widok kiedykolwiek ma się pojawić ślina, to chyba tylko wtedy gdy będę się krztusił jak ktoś będzie mi próbował wmówic, że ktoś taki jak Rubik mi się podoba;) Ogólnie za modelkami nie przepadam, te wszystkie gwiazdki Victoria Secret owszem figury mają cudne, są bardzo fotogeniczne, ale z twarzy to nic szczególne, najbardziej podoba mi się Lima(której do wychudzonego wieszaka daleko)ale i jej twarz raczej nie zachwyca i tej dziwne nigdy nie domykające się usta zdradzają chyba ,,pomoc'' chirurga , chyba za to ją polubiłem, jak przeczytałem pewien wywiad z nią, szkoda, że teraz nie mogę go znaleźc :/
Widzę że nikt oprócz nas nie ma nic ciekawego do powiedzenia...oprócz tego że jest ładna ale jako aktorka beznadziejna ;)
Jak mi to ktoś powiedział - jak widzę takiego szkieletora to przechodzi mi ochota na seks a mam ochotę na jedzenie ;)
Ale Hanni zauważ że Alba nawet w ciąży była szczupła...widocznie już taka jej uroda :)
Jeśli chodzi o urodę daleko nie trzeba szukać...nasza Ania Przybylska jest również piękna i utalentowana. Nie przesadzając obie mają to "coś" , co niewiele aktorek ma w sobie.
Ja ją lubię i jako aktorkę i jako osobę. Wie co chce, i dąży do tego żeby to zrealizować.
A tylko to się liczy ;)
,,Ale Hanni zauważ że Alba nawet w ciąży była szczupła...widocznie już taka jej uroda :) ''
Ponieważ się odchudzała i trenowała nawet w ciąży, co raczej zbytnio odpowiedzialne nie było.
A co do tego czy jest aktorką beznadziejną, to już wiele razy pisałem, że ona do tej pory nie miała jeszcze takiego filmu, po którym można by ocenić, czy ma talent aktorski. Gdyby oceniać Jolie tylko po Tomb Raiderze, Johanson po Wyspie, a Jessicę po Fanstastic Four, to trzeba by obiektywnie powiedziec, że żadna w tych filmach niczym nie zaimponowała, jednak jak pokazały późniejsze(i wcześniejsze) filmy z Jolie i Johannson, obie zdobyły uznanie krytyków.
Akurat z tych aktorek które wymieniłeś Jolie jest najmniej uzdolniona- a bardzo przereklamowana. W zasadzie nie widziałam jednego porządnego filmu z nią. Wiadomo że są gusty i guściki... ale jak dla mnie to marna aktorka.
Johanson zagrała fenomenalnie w "Kochanice Króla" . Dosłownie uwiodła mnie swoją grą, razem z Natalie Portman ;)
Zobaczymy co przyniesie kolejna część "Sin City" , może akurat ten film będzie przełomowy w karierze Alby ;)
Adaptacja komiksu to nie jest chyba najlepsze miejsce na pokazanie swojego talentu, czy Portman uwiodła Cię swoją grą w V jak Vendeta? Raczej wątpliwe. Co do Jolie i Johansson to imho uroda obu jest przereklamowana, a co do umiejętności aktorskich to nie oglądałem Oscarowego filmu Jolie, więc ciężko mi powiedzieć, czy na tą nagrodę zasłużyła. Co do umiejętności aktorskich Johannson to mnie osobiście Między słowami się nie podobało, jednak trzeba przyznać Johansson, że ma swoim koncie wiele ciekawych ról. Gdyby porównywac cały dorobek Alby i Johansson to chyba bezsprzecznie wygrałaby Scarlet, jednak takie porównywanie nie ma sensu, ponieważ powinno się zestawiac podobne filmy, no bo jak porównac np. grę aktorską w komedii z grą aktorską w dramacie?
Porównajmy, więc na przykład serial sci-fi Dark Angel z Wyspą. Za DA Alba dostała Saturna i nominację do Złotego Globa, występ Johansson przeszedł bez echa. Kolejną okazja do porównania będzie za kilka miesięcy, gdy wreszcie Alba zagra w dramacie.
A ty, Sweety, co lubisz? Czy nazywasz mnie nienormalnym dlatego, ze lubie co innego? To ja ci cos teraz powiem: jestem porzadny facet, nie jestem psychopatycznym morderca ani przestepca, masz jakis problem? Jesli tak to ty jestes nienormalny.
W sferze tego co kogo kręci raczej trudno określić co jest normą, a co nie, ponieważ praktycznie każdy ma jakiś nietypowy fetysz i nie ma w tym nic dziwnego. Pytanie tylko, czy filmweb jest właściwym miejsce na dyskusje o takich sprawach.
Po pierwsze nie Sweety tylko Sweet i nie myl ze swetrem. Jesteś nienormalny skoro się tłumaczysz w ten sposób. Jaka jest różnica między mordercą, a przestępcą ?. Ja nie mam problemów z kobietami, a skoro ty całujesz i wylizujesz ich stopy, to się poniżasz. Jak można pisać o stopach, nie ma nic innego godnego uwagi w kobiecie. Pedały podziwiają swoje tyłki i penisy, ale to mogę zrozumieć bo to zboczeńcy.
Jeśli uważasz, że facet który nie zwraca uwagi na stopy kobiece jest nienormalny, to ja faktycznie jestem odpowiednio popier......
Jak Cię te sprawy rajcują, to Ci prześle swoje skarpetki z pracy.
Geje to zboczency?? Gratuluje głupoty....
Szpilki dodają urody kobiecie??Jase dla facetów ważny jest TYLKO I WYLĄCZNIE wygląd nawet za cene zdrowia kobiety...dla mnie szpilki raczej szpecą kobiety śmiesznie w nich chodzą...
Dla mnie Jessica może i jest w pewnym sensie ładna, gra średnio ale ejst posta, typowa gwiazdka