Szczerze przyznam to nie wiem :P Modelka ? Aktorka ? Dziennikarka ? Konferansjerka ?
portal models.com jej nie zna,
IMDb podaje tylko 1 film i to ze średnią 5,4 o.O,
artykułów jej autorstwa nie znalazłam... jedynie cykl reportaży na YouTube pt. "Poznaj Brazylię z Kate Rozz" (tytuł oryginalny, nie ma co :P),
wyrzucono ją z programu "The Voice of Poland" http://www.newsfix.pl/2013/01/29/kate-rozz-nie-poprowadzi-show/
wiadomości o niej głównie na pudelku, plotku, pomponiku i podobnych -_-
Wychodzi, że bogata kobieta lubiąca sławę...
PS
Czytając opinie wychodzi, że to niezbyt udany cykl reportaży, np.:
Katarzyna Es:
"Po pierwsze: muzyka FUNK a nie funky. I to nie jest funk taki jak my znamy w Europie. Po drugie, poszlas na mecz Flamengo, ktory ma najwiekszy odsetek fanow w calym kraju, a jest druzyna lokalna, i poszlas na ten mecz ubrana na zielono. Caly stadion byl czerwono-czarny, tak jak barwy druzyny. Chcialas byc taka brazylijska, a nie rozumiesz co ludzie w tym kraju cenia....Po trzecie: strajk, ktory zostal pokazany w tym materiale nie byl strajkiem przeciwko Mistrzostwom, tylko przeciwko podwyzce cen za transport miejski. Po czwarte; przejechanie sie po fawelach nie czyni z CIebie znawczyni. Cale g** widzialas i cale g*** wiesz o tym kraju. Mam nadzieje, ze kolejny material bedzie ukazany w prawdziwszy sposob. Nie sprzedawaj ludziom klamstw i swoich wlasnych wyobrazen, bo nagle zapragnelas byc dziennikarka. pseudo. PS. muzyka na poczatku.... oklepana, ale mogliscie sie chociaz postarac i wstawic oryginal a nie Black Eyed Peas. Ehhh
Lucas Carneiro dos Santos:
"Pani Kasiu, Proszę mi wybaczyć, ale jako osoba bardzo mocno związana z kulturą luzo-brazylijską, z przykrością muszę stwierdzić, że poziom merytoryczny tego dokumentu jest bardzo słaby. Rozumiem, że na ten moment Brazylia to temat bardzo na czasie, ale może warto byłoby odrobić lekcję i przygotować się do takiego zadania. 11:40 materiału a kontent do zawarcia w minutowej migawce. Ładna plaża, Niebezpieczna fawela, Marakana. Gdyby to było zaliczenie na studiach to z pewnością by Pani oblała."
Ma Al:
"Po co klamac, ze sie kreci material dla czolowej polskiej telewizji?! Ciekawe dla jakiej? Juz nizej upasc nie mozna. A po drugie idac na spotkanie z kimkolwiek warto wiedziec czy jest to kobieta czy mezczyzna! "Ide na spotkanie z Gabriel-ą Pensador" co za cynizm! A o Brazylii Pani Rozz wie tylko tyle, ile polezy sobie na plazy...Kazdy, kto choc troche zna Brazylie zauwazy, jak o niczym jest ten material."
[za:] http://www.youtube.com/watch?v=AsZlZR-ymUc