mimo wiedziec ze ma polskie korzenie i nie zmienila tego nazwiska... kazda inna amerykanska aktoreczka by to zrobila pewnie ze wstydu ze ma cos wspolnego z polska.
Wiesz niektóre nie zmieniły np. Jan Krakowski,Jean Kaczmarek , Christine Baranski ,Arlene Golonka xD , może Martha Stewart zmieniła ,ale to ze względu wyjścia za maż sama nie wiem :D ale w wielu programach przyznaje się ,ze jest polką itd. : )
Teraz tak naprawdę to nie ma czego się wstydzić , że jesteś polakiem/polką.
Na przykład jak byłam w USA to człowieku w ogóle żadnych uprzedzeń do mnie nie mieli ;D nawet pytali bo byłam u rodziny i z kuzynką wybrałam się na zakupy kupowałyśmy i zaczęłyśmy rozmawiać po polsku i ktoś tam powiedział po angielsku ooo czy to polski ? a my tak , tak to polski xD , a on ,ale super dawno żadnych polek nie widziałem jak super pięknie itd,
Zauważ, że coraz więcej osób chce być polakami za tych ludzi,którzy pochodzą bądź są polakami :) mogę Ci podać przykłady różnych osób :
Shmuel Agnon,Alessandra Ambrosio,Kevin Anderson,Guillaume Apollinaire,Richard Axel,Julius Axelrod,Hertha Ayrton,Carroll Baker,Ehud Barak,Paul Baran,Christine Baranski,Kristen Bell,Maria Bello,Pat Benatar,Kenneth Bialkin,Eli Black,Robert Borski,Lisa Boyle,Sydney Brenner,Adrien Brody,Reva Brooks,Zbigniew Brzezinski,Sid Caesar,King Canute,Michael Chertoff,Aaron Ciechanover,Robert Clary,Marie Curie,Karen Czarnecki,Henry Czerny,Leon Czolgosz,Sandra Dee,Janice Dickinson,C. Douglas Dillon,John Dingell,Felix Dzerzhinsky,Gertrude B. Elion,Peter Falk,Richard Feynman,Barney Frank,Martin Garbus,Lucretia Garfield,Frank Gehry,Estelle Getty,André the Giant,Barry Goldwater,Samuel Goldwyn,Arlene Golonka,Brandon Grove,Fritz Haber,Theodor W. Hänsch,Elisabeth Hasselbeck,David Helfgott,Leona Helmsley,Seymour Hersh,James P. Hoffa,Roald Hoffmann,Robert Hofstadter,H. Robert Horvitz,Leonid Hurwicz,Laura Ingraham,Vic Janowicz,Leon Jaworski,Ruth Prawer Jhabvala,Scarlett Johansson,Jenny Jones,Erica Jong,Ted Kaczynski,Herman Kahn,Eric R. Kandel,Paul Kanjorski,Marcy Kaptur,Bernard Katz,Harvey Keitel,Nastassja Kinski,Larry Klayman,Jerry Kleczka,Mort Kondracke,Arthur Kornberg,Roger D. Kornberg,Killer Kowalski,Dennis Kozlowski,Jon Krakauer,Jane Krakowski,John Krasinski,Sir Harold Kroto,Gene Krupa,Mike Krzyzewski,Richard Kuklinski,Ted Kulongoski,Frank Kush,Carole Landis,Joe Lando,Meyer Lansky,Piper Laurie,Frank Lautenberg,Geddy Lee,Jerry Leiber,Rula Lenska,Liberace,Joseph Lieberman,James Lipton,Susan Lisovicz,Maxim Litvinov.I jeszcze mam tu wiele nazwisk,ale nie chce mi się już pisać :P