Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 882 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Ktoś włożył dużo pracy, cholernie dobrze się czyta. Brakuje mi kilku pozycji, np. W sieci kłamstw i
po przeczytaniu chętnie nadrobię zaległości.

http://www.wykop.pl/link/1455545/leonardo-dicaprio-w-pogoni-za-oscarem/

Arahan

to uczucie kiedy jesteś tak bardzo fanem, że wiesz na jakim konkretnie źródle oparte jest każde zdanie/akapit;_;
co do tekstu, trochę amatorski, ale dobrze się czyta takie 7/10(zboczenie fw-owe)
uwagi:
1. Leo grał Arniego, nie Arnolda, wiem, że to to samo imię, ale... nie rozumiem po co ta zmiana
2. Oscara w 1994 nie dostał Ralph Fiennes, ale Tommy Lee Jones
3. "Zanim przyjął kolejną rolę, czekał ponad rok, co biorąc pod uwagę to, że dopiero wchodził w ten świat, mogło okazać się niezwykle ryzykowne." - nie wstrzymał się z graniem z wyboru, sam przyznał, ze nie otrzymywał żadnych propozycji i was freaking out z tego powodu;p
4. chyba najpierw romeo i julia a potem marvin's room
4." Problemem okazał się wiek aktorki, która była młodsza od swojego ekranowego partnera o 6 lat, przez co sceny miłosne wydały się Luhrmannowi obsceniczne." to nie natalie odrzuciła tę rolę?
5. tam gdzie jest wspomniane że dostał butelką w głowę(nie wiem o tym za wiele) jest zdjęcie, watpię żeby było ze wspomnianego okresu(2006r), prędzej 2001 czy coś.
6. najpierw krwawy diament potem 11th hour
... poza tym pomieszany subiektywizm z obiektywizmem, i raz na jakiś czas słonictwo potoczne, ale czepiam się, wiem, jak na fana amatora w pisaniu to... szacun i tak