Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Jakim cudem tak utalentowany i jeden z najlepszych (dla mnie najlepszy) aktorow mlodego pokolenia, majacy za soba tyle genialnych rol jest tak nisko?
Przejrzalem sobie kto jest przed nim, to az mnie skrecilo, m.in. 10. Ryan Gosling, 14. Hugh Laurie, 26. Bruce Willis, itd.
To jest ranking popularnosci, czy talentu?

użytkownik usunięty
spooki_

Zgadzam się, powinien być wyżej, ale ranking to ranking, głosują filmwebowicze ;)

spooki_

I tego i tego. Willis jest dobry w jednych filmach, a Leonardo w drugich. Jedni jednego lubią za to, drudzy drugiego za tamto.
Kiedy do Was dotrze, że upodobania są różne?

spooki_

właśnie też na to zwróciłem uwagę, jeden z lepszych aktorów na tak niskiej pozycji, nieporozumienie

owczy

dla tych co pamiętają jak Leonardo stale zajmował ok. 360 pozycję to nie jest tak źle(:

chociaż zasługuje na wyższe miejsce

number_nine

ale nie patrzyłem przez jakiś czas na rankingi filmwebu a tu takie zmiany?? Przecież po premierze Wysypy tajemnic był w pierwszej pięćdziesiątce. Jednak filmweb mnie coraz bardziej zawodzi

spooki_

Ostatnio weszłam w ranking i zauważyłam masę nieznanych aktorów którzy grali w jakiś tuzinkowych i niszowych filmach. A taki DiCaprio jest tak daleko. Ranking to jakaś porażka, trzeba nauczyć się go ignorować.

spooki_

Nie dziwię się - kiedyś sam bym mu wpakował 3 z miejsca i unikał. Ku mojemu zaskoczeniu - skończył z graniem cukierkowych (jak dla mnie) postaci. Teraz są bardziej.. wyraziste bym powiedział. A jego filmy od kilku lat na prawdę można polecać innym, nie obawiając się przy tym drwin ;-)

spooki_

Widzę, że w top aktorach też coś się rypło. W aktorkach to szkoda gadać. Taka Meryl Streep z 1 miejsca spadła na 13. Dużo by wymieniać. Nie wiem co się dzieje z tymi rankingami.

Carlisle

Też to zauważyłam. Wszystkie rankingi są totalnie wymieszane. Oczywiście nikt nie raczy nic z tym zrobić i przywrócić tego do porządku.

Progresywna

I ja również uważam to za wielkie nieporozumienie. ;/

spooki_

to wszystko dlatego ze głosuje każdy i np. takie co obejrzały Zmierzch lub wcześniej HSM głosuj na swoich idoli, dają im 10 mimo iż to tylko gwizdki jednego filmu nikt nie bierze tu pod uwagę tego kto ile ma filmów na swoim koncie, jakie nagrody i nominacje i tak na prawdę jaki talent. DiCaprio według mnie powinien być w pierwszej 10, choć według mnie to jest najlepszy aktor.. widziałam jego 17 filmów i niedługo wybieram się na Incepcje, więc wiem co mówię, nie oceniam go po jednej roli bądź po tym że go lubię.. :) jetem ciekawa czy po premierze jego nowego filmu wskoczy wyżej na tym rankingu..

spooki_

Widać jak ludzie go nie doceniali bo grał w Titanicu, jednak po 3,5 latach dobija się do pierwszej 10, moim zdaniem stać go na co najmniej top5

spooki_

Właśnie, światem rządzi niesprawiedliwość :( pewnie Oscara też się nie doczeka ;/

użytkownik usunięty
djaworska11

Ale jakie to jest miłe. Temat założony był trzy i pół roku temu i proszę jak wiele się zmieniło od tamtego czasu.;)

spooki_

To tylko ranking na filmwebie. Jest to bardziej plebiscyt popularności niż umiejętności. Sama dałam jednemu czy dwóm aktorom 10 "bo mi się podobają". Co nie oznacza, że za talent aktorski (obiektywnie) również zasługują na taką ocenę.

spooki_

To nie jest ranking filmwebu, a filmwebowiczów. Więc po trochu talentu, po trochu popularności. W dodatku nie można zagłosować osobno na aktora/reżysera/producenta w tej samej osobie, więc w top 100 aktorów mamy na przykład Stephena Kinga :)