Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Pamiętam jakby to było wczoraj, kiedy jakieś 10 lat temu zobaczyłem go pierwszy raz, w "Co
gryzie Gilberta Grape'a" (swoją drogą świetnym filmie), gdzie zagrał świetną rolę. Potem były
"Titanic", "Romeo i Julia", czy "Niebiańska plaża", w których moim zdaniem Di Caprio zagrał
praktycznie tak samo. Co nie znaczy że źle, tylko już zdecydowanie mniej brawurowo. No, ale
cóż oczekiwać, jeśli dostawał takie postacie.
Następnie ciekawa rola w "Złap mnie, jeśli potrafisz", potem rewelacyjne kreacje w "Infiltracji",
"Wyspie tajemnic", czy "Incepcji". W tych ostatnich latach widać ogromne, ogromne dojrzenie
DiCaprio nie tylko jako aktora, ale też mężczyzny. No i ostatnie "Django", w którym Leonardo
również zagrał rewelacyjnie. Patrzeć, jak przez te 20 lat artysta rozwija się z "dzieciaka" w tak
dojrzałego i kompletnego aktora to niesamowite uczucie! :)
Wiem, że Ameryki nie odkryłem tymi przemyśleniami. Nie zrobię tego również mówiąc, że
Leonardo DiCaprio jest jednym z najlepszych aktorów "młodego pokolenia" i może zostać
wybitną postacią w kinematografii. Ale myślę, że warto jest dzielić się przemyśleniami nt. tak
świetnego artysty, jakim jest Leonardo.
Pozdrawiam!

BogdanB

Ten zachwyt też mi się udzielił ostatnimi czasy,aktor grający z wielka charyzmą.....