Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 375 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Bardzo żalowałam jak nie dostał oskara za Aviatora. Jedna z lepszych kreacji filmowych. Wspołczułam mu w momecie zaszufladkowania po Titanicu. Ludzie ( szczególnie pleć męska) traktowali go jako biednego płaczliwego chłopca z romansów. Dla mnie jest jednym z najwybitniejszych aktorów, któy długo nie był doceniony. Mam nadzieje, że będzie wiecej takich filmów jak Avioator i Krwawy diamnet, i czywiście jego role główne.

veronica_9

Dobrze mu tak ;P;p;p;p;p;p Taki jest to tak ma.

Promiscuous_Girl

A tobie gorzej???
Błagam cię, dopuść do kompa swojego starszego (jak mniemam) brata...
No i po co ci to? To jedyny komentarz jaki otrzymasz.

LUDZIE!!! NIE ODPISUJCIE JEJ, ONA TYLKO PO TO TO ROBI!!!

Z góry dziękuję.

number_nine

?????????????????????????? Możesz rozwinąć swoją myśl

veronica_9

Veronico! Nie bierz tego do siebie.
To było do AnuSs!!!
Biedaczce się nudzi i prowokuje innych swoimi głupimi komentarzami...
Przeciez wie ze to forum o aktorze którego tak nie znosi;/

number_nine

Zgadzam się z Tobą całkowicie :) Pozdrawiam

veronica_9

Zgadzam sie. Leo jest jednym z najlepszych aktorow mlodego pokolenia. Jego role w Aviatorze czy Niebianskiej Plazy byly arcygenialne. ;] Oby wiecej takich aktorow. ;]

pozdro

krokodyl ;]

krokodyleq

No właśnie Niebiańska plaża. Bardzo mocno skrytykowany film, a tak naparwdę nie wiem dlaczego aż tak bardzo. Z resztą równie mocno skrytykowano Leonarda za grę w niej.Uważam podobnie jak ty, że się mylili. :)

veronica_9

Zgadzam się z wami całkowicie mnie ten film dał do myślenia warto go zobaczyć.Wczoraj natomiast kolejny raz oglądałam z przyjaciółką "Przetrwać w Nowym Jorku"Jeśli ktoś jeszcze nie widział gorąco polecam . Jak dla mnie świetna rola

veronica_9

Wiem że wielu osobom nie podobałała się Jego rola w Titanicu, ale mi bardzo i to wszystko zależy od gustu.
Dla mnie tam Leo najlepszy.

konto_przeniesione

Ja tak nie uważam bo sama mam sentyment do Titanica i lubie go oglądać:) Ale sądze , że inne jego role są bardziej wielowymiarowe i dużo bardziej niż w Titaniku ujawnia się w nich szczególny talent aktora (tak jak np w "Co Gryzie Gilberta..." czy "Aviatorze"

ete19

Tak Titanic... ;] W tym filmie wg. mnie Di Caprio potwierdzil, ze potrafi wszystko zagrac i jest naprawde jednym z bardziej utalentowanych aktorow na calym swiecie. OSCAR SIE NALEZY, GLUPI LUDZIE Z AKADEMII!!!:PPP:D:D:D

ete19

ete19, jak widzę mamy podobne plany;)
Ja chcę studiować kulturoznawstwo;)

veronica_9

Ja go doceniam głównie za w "Co gryzie Gilberta Grape'a" ,potem ta nieszczęsna rola "płaczliwego chłopca z romansów" i ostatnio nagle głośno o nim znowu po Infiltracji i Krwawym Diamencie.Będą może z niego ludzie... Co nie oznacza że za nim przepadam;p

veronica_9

Popieram, Leonardo jest jednym z lepszych aktorów :)
Sama przyznaje, że długo Go nie doceniałam, dopiero po obejrzeniu [i pokochaniu;)] "Co Gryzie Gilberta Grape'a" stwierdziłam, że jest.. GENIALNY :)
Miejmy nadzieje, że kiedyś uda Mu się Oscara w końcu zgarnąć;)

CzarnaKrwinka

A tak w ogole to ja Go uwielbiam w "Titanicu" i nie rozumiem dlaczego ludzie się tak czepiają;)

CzarnaKrwinka

No hejka to super , ze tez go lubisz a co do filmoznawstwa to bardzo chce je studiować bo film to moje hobby ale nie wiem czy mi sie uda bo w stolicy tylko jest na kulturoznawstwie a moze ty cos wiesz na ten tem...??

ete19

Ja dopiero w 1 liceum jestem;)
I to zły profil wybrałam, bo bio chem i za rok będe zmieniać na humanistyczny;) I wtedy więcej się będe dowiadywać;)
Hmm.. ja nie wiem czy z Polski nie wyjadę studiować, bo mój tata jakieś plany ma i wykształcenie lepsze;)
Hmm a jak zostanę w kraju to do stlociy trzeba będzie jechać;)
Dla mnie filmy też są pasją, a ważne, żeby robić to co się kocha;)

veronica_9

A co myślicie o AVIATORZE? Ten film utwirdził mnie tylko w przekonaniu, że Leo zasługuje na Ocara, i byłam pewna, ze go dostanie. Okazało sie, że znowu na niego "nie zasłużył"
Niesamowite jest zauważyć w aktorze jego przygotowanie do roli w którą się wciela - oprócz Gilberta, o którym tak wszyscy się rozpisują, to włąsnie Howarda zagrał na tym samym poziomie.

veronica_9

Aviator to jest geniusz jego. Te mroczne sceny jak siedzial samotny w kinie. Istna rewelacja. Niesamowicie sie wpasowal. Takiego aktora trudno przebic, jezeli chodzi o tworzenie kreacji. ;]

Co gryzie gilberta grape'a to rzeczywiscie najlepszy film Di Caprio, jezeli chodzi o jego gre aktorska. Jednakze rola w Aviatorze czy Niebianskiej plazy byly napewno o wiele bardziej inteligentniejsze. Sam Di Caprio przyznaje przeciez, ze jego najtrudniejsza rola byla gra w Aviatorze. Nie wiem za to cczemu film ma tak niska ocene. Przeciez ten film jest rewelacyjny, no ale coz... niektorzy nie potrafia docenic dobrego kina. Nie chcialem tym nikogo urazic. ;];];]

pozdro

krokodyl ;]

krokodyleq

Mam pytanie co rozumiesz przez to ze rola w aviatorze byla intyligetniejsza?? A tak poza tym też uważam ze na Oscara zasłużył szczególnie dla tego że tworzyl ten film i pracował nad postacią 10 lat ale myślę ze już sama ekranizacja była spełnieniem jego marzeń (na pocieszenie zostaje złoty glob) a Aviatora uważam za genialną kreacje Leo Nawet mam kolekcjonerskie wydanie na dvd :)

ete19

Chodzi mi o to, ze zagral dojrzalej, co wcale nie znaczy lepiej. ;];];] Jezeli chodzi o Oscary to mam je w d...e. ;] Dlaczego?? Poniewaz, wiele rzeczy jest ustawiane, a filmy, ktore dostaja Oscary sa czesto wybierane tez tak, aby nie bylo powtorki sprzed roku (przyklad Babel nie dostal a wg. mnie powinien, a wzeszlym roku bylo podobne Miasto Gniewu). Na pocieszenie Zloty Glob. Na miejscu Di Caprio cieszylbym sie bardziej nawet, bo Zlote Globy sa o wiele bardziej uczciwe i naprawde dostaja go Ci co na niego zasluguja. ;]

pozdro

krokodyl ;]

krokodyleq

Za Gilberta Grape'a nie dostał,gdyż dostał go Tommy Lee Jones za Ściganego...Tutaj naprawde nie wiem kto bardziej zasłużył...Rola w Ściganym również bardzo dobra ale tutaj DiCaprio jednak moim zdaniem powinien dostać Oscara....

Aviator...Statuetke dostał Jamie Foxx za role w filmie "Ray" Niestety nie widziałem tego filmu i nie jestem w stanie cokolwiek mówić...

W tym roku dostał Nominacje (Ale raczej powinien dostać za Infiltracje bo tam według mnie lepiej wypadł...) no ale trzeba przyznać że w tym roku byli od niego lepsi i nie zasłużył akurat...

Wśród ról często wymienia sie role w Romeo i Julii...To akurat nie była rola Oscarowa i słusznie nawet nominacji nie powinien i nie dostał...

Niebiańska Plaża...Hmm w sumie dobrze grał chyba...W 2000 roku Crowe za Gladiatora dostał niesłusznie...Ale i tak uważam że Tom Hanks powinien wtedy dostać...

No i rola w Titanicu...Przyniosła mu sławe i to mu powinno wystarczyć...Statuetke dostał Jack Nicholson i bezapelacyjnie mu sie ona należała;]

Problem tkwi głównie w tym nie że DiCaprio jest słabym aktorem,ale poprostu jest troche lepszych...Ale kiedyś pewnie dostanie i tak;p

barnaba

mi sie rola w romeo i juli bardzo podobala a za aviatora trzymalam bardzo mocno kciuki...A co do lepszych aktorow czy ja wiem ja zobaczylam ze G.Partrow (nie wiem czy tak sie pisze)dostła za zakochanego Shekspaera" oscara to zwątpiłam w sprawiedliwosc tej gali całkowicie Pozdrawiam

użytkownik usunięty
veronica_9

najlepsza kreacja, za którą powinien dostać oscara - "co gryzie gilberta grape'a". piękny film, który wiele daje do myślenia, no i w końcu nie tak łatwo każdy aktor wcieli się w postać chorą umysłowo...

użytkownik usunięty

i zapomniałem napisać - on to zrobił bezbłędnie.

zgadzam sie z Tobą całkowicie Tym bardziej ze jak już pisałam gdy pierwszy raz widziałam ten film nie znałam jeszcze DiCaprio a było to bardzo dawno myślalam ze postać Arniego nie jest grana przez zdrowego aktora Tym bardziej dla mnie było to niesamowite gdyż miałam i mam dużą styczność z osobami z roznymi rodzajami niepelnosprawnosci Wspaniale zagrana rola!!!!