Jego nazwisko na to wskazuje jednak nigdzie nie znalazłem o tym wzmianki.
Może wy o tym coś wiecie?
Jego ojciec jest z pochodzenia w połowie Włochem, w połowie Niemcem, a mama jest Niemką, więc jak łatwo policzyć Leo jest w 3/4 Niemcem, a tylko w 1/4 Włochem, chociaż z powodu typowo włoskiego imienia i nazwiska wiele osób myśli, że jest stuprocentowym Włochem(chociaż na to nie wygląda). Można o tym przeczytać w angielskiej Wikipedii albo na bardziej wiarygodnym imdb. Zresztą sam Leo parę razy mówił o tym w wywiadach i zna trochę język niemiecki(słyszałam jego wypowiedź w tym języku).
Hm, ja wiem, wszystkie chyba narodowości mają swoje dobre i złe cechy... Też kiedyś nie lubiłam baardzo Niemców (historia i w ogóle ten język), a Włosi wydawali mi się tacy zabawni rozrywkowi sympatyczni itp, no a teraz widzę to inaczej. No w każdym razie chyba fajnie mieć rózne korzenie ja wiem... sama bym chciała (nic anty-patriotycznego!!!tak tylko...) :) Ale ja widzę w nim te włoskie cechy:) Nie obraźcie się jesli powiem zwyczajnie to co mi się pierwsze nasuwa na myśli- Maminsynkowatość:) No bo nie? I to ogólne przywiązanie do rodziny... A z Niemca to moze jasne włosy bo Włosi chyba tylko czarne, przynajmniej mi się tak wydaje. Tyle.