że Leonardo DiCaprio nadaje się tylko do filmów romantycznych, dramatów, melodramatów itp. a nie do filmów akcji czy gangsterskich.. On jest taki delikatny i zniewieściały dla mnie...nie wiem jak dla innych ale ja mam takie odczucia...
Co jest z tym filmem Titanic? Zagrał ok ale wmawiajcie że on nadaje się do takich ról..
Przeciez dobrze zagrał np w Krwawym Diamencie czy W sieci kłamstw!!
DiCaprio rzeczywiście sprawia wrażenie wydelikaconego, przynajmniej dla mnie, ale jest świetnym aktorem. Do niedawna za nim nie przepadałam, ale w końcu muszę ulec temu niezaprzeczalnemu faktowi :P
Może i Scarlett Johansson mnie do siebie przekona? :D
nie mówie, że jest złym aktorem, ale lepsze wrażenie robi w spokojnych, romantycznych filmach... oglądałam z nim np. gangsterski film: Gangi Nowego Jorku i nie zbyt mi sie podobał...
... To jeden z najlepszych aktorów na świecie ! I nadaje się do każdej roli. Może w gangach nie był aż tak dobry ale oglądnij sobie np. "Co gryzie Gilbert'a Grape'a" nikt od DiCapria lepiej by nie zagrał roli chorego umysłowo. Zresztą w "Body of Lies" był świetny a zagrał agenta specjalnego i pasował jak ulał ! W każdym filmie pasuje a ma różne role. Pozdrawiam !
może i tak, ale on jakoś na mnie nie robi zbytnio wrażenia...jakoś nie przypadł mi do gustu ten aktor
Pytanie ile nie-lekkich filmow z nim widziles/as.. bo przeciez jego najlepsze role nie byly w lekkich filmach... i to nie w nich "świeci" geniuszem aktorskim.. Wystarczy popatrzec na filmografię.. Droga do szczescia, Infiltracja, Krwawy diament, Aviator, Pokoj Marvina, Przetrwac w NY, czy chociazby genialna rola w Co gryzie GG... itd w stosunku do tego ile on mial lekkich filmow? 2, 3? W sumie przypominam sobie jedynie z tych co widzialam złap mnie jesli potrafisz.. no i Titanica z melodramatow...
Zastanawiam sie czy nie przemawia przez ciebie łatka która wielu (takze ja do niedawna) przyklejalo mu.. mianowicie amant z titanica i nic wiecej..
A co do zniewiescialosci.. zniewiescialy juz dawno przestal byc...
Ta rzekoma latka chyba chyba funkcjonuje jedynie na terenie naszego kraju , patrząc na to w jakich filmach zagral po 1997 roku i z jakimi rezyserami przy jakich filmach pracowal.
Wedlug mnie od 2002 r. jest w rewelacyjnej formie aktorskiej czego przykladem jest spora liczba genialnych ról-> ''Gangi Nowego Jorku '' , ''Aviator'' , ''Infiltracja' , 'Krwawy Diament' czy 'Droga do szczęscia' ( dziwie się że nie bylo nominacji do Oscara ) no i coś mi się wydaje , że w 'Shutter Island' też będzie dobry popis jego możliwości.
Nie sadze, ze tylko w naszym kraju. Nie mam na mysli latki w srodowisku filmowym (ze niby amant to go nie beda angazowac do innych rol) tylko eee u zwyklych ludzi. W sumie pewnie wiekszosc nastolatek poza "Titaniciem"(z racji ze melodramat) nie widziało z nim ale niewazne.
A no faktycznie passe ma dobra (choc wczesniej tez zle nie było). Ja osobiscie nie moge sie doczekac "Shutter Island".
W oczach wielu ludzi Leo niestety nigdy nie przestanie być Jackiem z "Titanica". A przecież to było 12 lat temu, miał wtedy 23 lata! Dawno przestał wyglądać jak słodki, zniewieściały chłopaczek. Świetne role np. w "Krwawym diamencie", "Infiltracji" czy "W sieci kłamstw" chyba wystarczająco pokazują, że nie tylko do romantycznych ról Leo się nadaje...