Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
266 882 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Dla mnie DiCaprio jest jak wino, im starszy tym lepszy. Od Infiltracji po prostu zachwyciłam się nim. Uważam, że jest naprawdę bardzo dobrym aktorem, niestety nie ma chyba szczęścia do nagród. Może to co najlepsze jeszcze ciągle przed nim. Obejrzałam 7 filmów z nim - średnia ocen wyszła 7,8. W sumie... przecież on od zawsze był świetny... od Co gryzie Gilberta Grape'a. Jestem przekonana, że doczeka się Oscara.

majkalipcowa

Zgadzam się, Leo jest świetny. Jeden z najlepszych aktorów współczesnego kina. Nie rozumiem jednak Twojego żalu z powodu nie otrzymania przez niego nagrody (Oskara). Nagrody a szczególnie ten nieszczęsny Oskar to farsa. Polityka i znajomości. Wielu laureatów tego "osiągnięcia" nie dorasta DiCaprio do pięt. Dziwi mnie więc, iż u nas, w Polsce tak wysoko ceni się te groteskowe wyróżnienie.

lupusaquila

Masz rację, ale jednak to Oscar jest takim zwieńczeniem kariery, marzeniem każdego aktora, filmowca. Polakom już sama nominacja do Oscara pozwoliła zadzierac nosa (pamiętam wypowiedzi Więckiewicza z Los Angeles), więc dla nas jest to na pewno nagroda - cel. Meryl Streep jest najlepszą jak dla mnie aktorką naszych czasów i doczekała się kilku Oscarów, więc życzę tego i DiCaprio.

majkalipcowa

mam podobne zdanie. od infiltracji jest dla mnie mężczyzną, a nie chłopcem z filmu. zmężniał i zaczął grywać role facetów. z jego urodą, wszystko co najlepsze, przed nim. w django jest naprawdę dobry jako bad guy

minadra

Jestem właśnie po Django. DiCaprio potwierdził tylko, że jest już "rasowym" aktorem i wszystko co najlepsze nadal przed nim. Życzę mu zagrania głównej roli w filmie ze świetnym scenariuszem. Już na taki film czekam :)

majkalipcowa

ja też czekam, będzie jeszcze lepszy. :)

majkalipcowa

A może to będzie film Wielki Gatsby :)

majkalipcowa

Di Caprio odciął się od Titanica i przyznam, że wyszło mu to na dobre ;)