Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Jak to mozliwe, ze tak wspanialy aktor jakim z cala pewnoscia jest Leonardo DiCaprio znajduje sie dopiero na 87 miejscu? Wyprzedzaja go miedzy innymi Jason Statham, Hugh Laurie (boze...), Piotr Fronczewski, Michael C. Hall (ktorego za Dextera bardzo lubie, ale bez przesady) czy zmarly niedawno Patrick Swayze. Moze mi ktos wytlumaczyc ta nieprawidlowosc? Przeciez DiCaprio w filmach takich jak "Co gryzie Gilberta Grape'a" (tu zagral po prostu fenomenalnie), "Infiltracja" czy w tym, ktory ostatnio wyszedl na ekrany, czyli "Shutter Island". Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem. Chyba 3/4 uzytkownikow kojarzy DiCaprio tylko z Titaniciem, ktory moze po kilku latach przestal sie podobac, nie wiem, wytlumaczcie mi.

bojanejro

A tak możliwe że to chłam a nie aktor :) do "krolewskiej piątki" czyli GENIALNEGO Deppa czy Pacino brakuje mi conajmniej milion lat świetlnych praktyki, ćwiczeń itp :)

kowik4

Może do 5 mu brakuje, ale na pewno zasługuje na 20. A do tego jest jeszcze młody jak na aktora i mam nadzieję, że wszystkie najlepsze role jeszcze przed nim. Na pewno stworzy ze Scorsese jeszcze niejeden film.
Niestety za dużo osób zna go tylko z "Titanica", w którym zagrał nieźle, ale większości przejadł się już ten film.

diamen

Titanic i bodajże "Wyspa" czy jakos tak :) gdzie był rozbitkiem.. :) To tyle jesli chodzi o moją znajomość jego repertuaru. No i oczywiscie teraz -"Shutter Island" :)

kowik4

Prawda taka, że FW to portal dla ludzi niby w każdej grupie wiekowej,ale raczej piszą na nim dzieci i nastolatki.....a Leonardo naj. lata popularności przeżywał w 97-98 roku.. Do tego trzeba dodać, że wiele takich osób nie wie o czym mówi, zobaczy jeden film, albo wywiad który nie przypadnie do gustu.......no i wystawia swój głos...

użytkownik usunięty
kowik4

To ciekawe jak można nie widzieć praktycznie nic z tym aktorem, a jednak twierdzić, że to chłam i mieszać go z błotem...to takie prymitywne.

kowik4

Oj, nigdzie nie napisalem ze powinien byc w pierwszej piatce czy dziesiatce, ale pewnym jest ze powinien byc wyzej i to zdecydowanie wyzej. Podzielam Twoja opinie co do tego, ze do Deppa, Pacino, Nicholsona, Hopkinsa czy reszty panow troche mu brakuje, ale zeby byl dalej niz Statham? Litosci...

bojanejro

mówcie co chcecie, jak dla mnie za swoja wszechstronność zasługuje na 10. Denerwują mnie tacy ludzie co widzieli tylko Titanica i myślą, że mogą ocenić takiego aktora, zamknąć go w kokonie jednej roli( jak dla mnie świetnej). Obejrzyj sobie wiecej filmów z nim, zobaczysz jaka to mieszanka, jak ten aktor potrafi wejść w każdą postać i odegrać ją wręcz po mistrzowsku. Już jako dziecko był wielki!
eh, zdenerwowałam się....

kasiaaa7891

a jeśli chodzi o Titanica... przeczytajcie sobie "Ferdydurke" to książka z fragmentami o was! wstrętne papugi i zmanipulowane prze stereotypy masy, naśladujące życie, zapewne wielu bez własnego zdania...

kasiaaa7891

Ja widziałam z jego udziałem wiele filmów m.in. 'Titanica', 'Co gryzie...', 'Romeo i Julia' i powiem szczerze, że nie przypadł mi nigdy do gustu. Nie rozumiem dlaczego tłumy dziewczyn mówią, że jest strasznie przystojny i wgl...mi się nie podba ale to moje zdanie.
Cenie go natomiast za rolę w 'Co gryzie...' zagrał fenomenalnie.
Nie sądzę jednak żeby zasługiwał chociażby na miejsce w pierwszej 50.
Aktor za małe doświadczenie (w porównaniu do np Johnnego Deppa, czy innych jego pokroju aktorów).

Zlotko

Zgadzam się z Tobą "zlotko" :) Nie ukrywajmy że brakuje mu i to duzo doświadczenia jak słusznie "zlotko" zauważyła :) Ale nie róbmy krzyku o nic ;) Wesołych Świąt rodacy :D

Zlotko

Ostatnimi czasy do Pan Depp wypada słabo przy DiCaprio. Leo nie dość, że ma ciekawsze i bardziej zróżnicowane role to jeszcze nie jest tak przewidywalny jak Depp.

_OskaR

Jeśli porównujesz rolę Depp'a w np "Alicji" czy "Piratach" do DiCaprio w "Shutter island" i uznajesz Leo za lepszego to po prostu powinieneś usunąc swoje konto na FW :) Wesołych :)

kowik4

Albo też "Wrogowie Publiczni" :):):):):)

kowik4

Tak porównuje, dlatego napisałem "ostatnimi czasy". Niestety Depp miał znakomite role w latach 90' (np. "Edward...", "Las Vegas Parano", "Donnie Brasco"). Niestety od czasów roli Jacka Sparrowa (której nikt by lepiej nie zagrał) trochę się "zaszufladkował".

_OskaR

Moim zdaniem DiCaprio powinien być usytuowany gdzieś na 25-30 miejscu bo rzeczywiście jest teraz przed nim wielu aktorów, którzy nie umywają się nawet do jego pracy.

pachomir

czemu mieszacie do tego Deppa?? przepraszam bardzo, ale Johnny już jest na zasłużonym piątym miejscu. Nie wiedziałam, że to temat w którym porównuje się aktorów (co jest dla mnie również niezrozumiałe, bo każdy ma inny warsztat.) Musielibyśmy tutaj wspomnieć również o innych, przykładowo Daniel Day-Lewis, co taki aktor robi na 58 miejscu?? przecież on gra całym sobą! dlatego darujcie sobie te porównania, albo załóżcie odrębny temat, który i tak nie znajdzie sensu...

Ktoś tu napisał o urodzie Leonardo... Mi się Leo nie podoba, zupełnie nie mój typ.... Aktorów cenię za aktorstwo, nie za urodę...

Jeśli chodzi o doświadczenie o którym ktoś wcześniej wspomniał... Leonardo ma dopiero 36 lat, co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że jest jednym z najlepszych... Za 11lat będzie w wieku Deppa, wtedy będziecie mogli przeprowadzić kalkulacje (ewentualnie w drugą stronę, żeby nie czekać);)

Dla mnie aktor na 10 i nie dlatego, że mi tak po prostu przypadł do gustu. Przykro mi, że jeszcze nie zauważyliście, że jest naprawdę genialny...
Może to rzecz gustu...

tak poza tematem, Johnny jest moim ulubionym aktorem, za to, że jak nikt potrafi oczarować i stworzyć niesamowity klimat.

kasiaaa7891

Każdy, kto ciśnie po Leo wymienia - "Titanic" i "Niebiańska plaża". Widzieliście "Przetrwać w Nowym Jorku"? "Całkowite zaćmienie"? "Infiltrację"? "Krwawy diament"? "Złap mnie, jeśli potrafisz"? "Wyspę tajemnic", czy "Pokój Marvina"? Nie? To zobaczcie, później pogadamy...

Według mnie i DiCaprio, i Depp (nie wiem, po co został wmieszany w tą dyskusję, ale chcę zaznaczyć, że nie jestem jednostronny) są fenomenalnymi aktorami (moimi ulubionymi), i każdy już nie raz potwierdził swoją klasę. ;)

sule

Dicaprio i Depp to świetni aktorzy. Radzę obejrzeć wyżej wymienione filmy, a "Titanic" i "Niebiańska plaża" też nie są złe ;)

użytkownik usunięty
ania_979

Jeśli o mnie chodzi to w Top10 powinien być. Wspaniała rola w Infiltracja.

ania_979

jak dla mnie Dicaprio i Depp to najlepsi aktorzy,że się tak wyrażę średniego pokolenia.A duet stworzony przez tych panów w "Co gryzie GG"-mistrzostwo świata.I jak najbardziej Leo powinien dostać się conajmniej do pierwszej 20

Megi_29

Penn jest lepszy i Day Lewis w chwili obecnej ale DiCaprio gra dobrze myślę ze raczej dostanie w przyszłości oscara