Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

postrzegalam go jako ohh ahh z Titanica ale po ogladnieciu Co gryzie gilberta grape...to poprostu mistrzowskie zagranie! Ma talent!

guga_buzka

Ja też Leo po "Gilbercie.." docenilam i szkoda, ze tak pozno :(
Bo teraz jak nadrabiam filmy to kazda jego rola zachwyca, a w Gilbercie to juz w ogole, nigdy nie umiem znalezc slow, zeby opisac jak zagral;)
Bosko? Genialnie? :)

guga_buzka

Niewiem dlaczego, ale mnie on jako aktor specjalnie nie zachwyca i za bardzo nie lubie filmów z jego udziłem, noo moze oprócz "Titanica"

aska1_9

Aśka, obejrzyj, Co Gryzie Gilberta Grape'a to zobaczysz, że ma talent ;)

Pozdrawiam.

Gyrapha

tak...w Gilbercie Grapie był genialny, tak jak Edward Norton w "Rozgrywce" (naprawde niesamowite co on potrafi robic na scenie), ale oprocz gilberta leo ma na swoim koncie wiele filmów, w tym wiele filmow biograficznych.

ja polecam:

niebianska plaza
gangi nowego jorku
titanic(pewnie kazdy to juz widzial)
co gryzie gilberta grape'a
zlap mnie jesli potrafisz
aviator
krwawy diament
infiltracja
romeo i julia (super gra leonarda)

Bobey

Popieram :)
Leo w kazdym filmie zachwyca:)
Ale w "Gilbercie.." jest po prostu nie do opisania:]

CzarnaKrwinka

Zgadzam sie z założycielem tematu!!

guga_buzka

Ja się zgadzam z Agnitum. Wymieniłaś jego najlepsze filmy według mnie(no może oprócz pierwszego ;p) :-).

stefcia007

A gdzie Całkowite zaćmienie? :)

CzarnaKrwinka

Ach, Całkowite Zaćmienie! I jeszcze Basketball Diaries!! :) 2 wspaniałe role (i filmy:)

number_nine

Tak, Basketball Diares tez jest wspaniale[w koncu moge sie wypowiedziec, bo obejrzalam:)]
O i "Pokoju Marvina" tez widze, ze nie ma.
Ogolnie mnie Leo w kazdej roli zachwyca, teraz musze w koncu "Krwawy Diament" obejrzec:)

CzarnaKrwinka

Fajnie zagrał w krwawym diamencie. Dałem mu 10.
Wg mnie aktor najlepszy z najlepszych, ale to niesprawiedliwe, że jeszcze OSKARA za nic nie dostał.
Ja bym mu naliczył co najmniej 5 ;).

Alek_17

Popieram :)
Za rolę Arniego to juz napewno powinien dostac Oskara, i nie tylko;)

Alek_17

Ehem, zgadzam się. Ale prędzej czy później w końcu Oskara dostanie. To aktor z najwyższej półki. Ma wrodzony talent.