Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio
_melanie

uwielbiam obu. norton potrafi zagrac naprawde wiele, ale leos troche wiecej.

_melanie

Leo, choć Norton to dobry aktorzyna.

bartekcz92

Ja wolę Leo, ale Edward też jest świetny.

elenkaa

Zabiłaś mi ćwieka tym pytaniem , kiedyś odpowiedziałabym że 100 % Norton jest lepszy , ale dziś ,,, Leo się rozwija z filmu na film.
Kiedyś był i grywał młokosa , wyglądał jak młokos i nawet w Titanicu mi się jego gra nie podobała.
Lecz od filmu "Krwawy diament" Leo jest niesamowity , dopracowuje swe role do perfekcji , wreszcie wygląda jak facet , przytył , zmężniał , i widać że jego kunszt aktorski rośnie a jego możliwości wcielania się w role są nieograniczane.
Tak więc od 2006r. stawiam na Leo - wcześniej na Nortona. A że się akurat tak złożyło że "Iluzionista" z Edwardem był też w tym samym roku to rok 2006 uważam za ich remis - potem Leo Górą ;)

Pozdrawiam Nati ;d

grabano

Norton. Mimo tego ostatniego kiepskiego doboru ról;)

Maddie__

Chyba jednak Leo.

_melanie

Jak dla mnie to Leo lepszy :)

użytkownik usunięty
_melanie

Leonardo rżnie dobrego aktora, a Norton nim jest.

buahuahauhauahauh

_melanie

Leonardo

_melanie

KIedyś Norton, ale od co najmniej 5 lat nic nie zagrał więc minimalnie DiCaprio. Pewnie po "Osieroconym Brooklynie" Norton wróci na swoje miejsce.

użytkownik usunięty
neo_angin

DiCaprio ma po prostu chyba lepszego agenta, Norton niem ma ostatnio nosa do dobrych ról. I też mam nadzieję, iż '' Osierocony Brooklyn'' to zmieni.

Czy "Osierocony Brooklyn" w ogóle kiedyś powstanie? Premiera przekładana jest z roku na rok..czy to było w jakiś sposób potwierdzone?

neo_angin

bo ja wiem ,norton ma tyle dobrych rol ze mozna je policzyc na palcach jednej reki za to leo ma ich tyle ze na dwoch bys nie zliczyl i jest ich coraz wiecej.

sanczopansa

Możesz je wymienić ?

Maddie__

nortona czy leo?
wieczorem moge to zrobic.

sanczopansa

Nortona.

Leo tez swego czasu grał w kiepskich filmach..Człowiek w żelaznej masce, Niebiańska plaża, Don's Plum, Romeo i Julia..

Maddie__

musze powiedziec ze jest mi ciezko znalezc cos dobrego u nortona mi najbardziej spasowal fight club i...tyle reszta jest slaba i wszedobylski wiezien nienawisc -wszyscy sie jaraja tym filmem a moim zdaniem jest slaby,juz nie wspomne o tatalnym chlamie 25 h.ogolnie lubie nortona bo ma cos w sobie ale nie dorasta do piet leo.musze stwierdzic ze nawet depp ma lepsze role na koncie chociaz jest slabyszm aktorem.

leo w kiepskich filmach(?!) niebianska plaza film bez wiekszej furory ale moze byc tak samo inne podejscie do szekspirowskiej wersji r&j. czlwoiek z z.m. ujdzie leo pokazal 'dwie twarzy' czyli to co norton pokazuje praktycznie w kazdym filmie.

sanczopansa

A Lęk pierwotny? Rozgrywka, Czerwony smok, Malowany welon..
Iluzjonista i Włoska robota tez całkiem całkiem, chociaz w mniejszym stopniu.

sanczopansa

Ale Norton ma troszeczkę wyższe umiejętności aktorskie moim zdaniem. Świetnych ról Leo też nie ma tak od groma.

neo_angin

Miał troszeczkę wyższe umiejętności aktorskie - kiedyś , dziś Leo spokojnie mu dorównuje a nawet moim zdaniem jest lepszy.

grabano

Chodziło mi o potencjał, ale użyłem złego słowa. Większy drzemie w Nortonie, ale on go zaprzepaszcza. A Dicaprio ma prawdopodobnie najlepszego agenta w Hollywood.

neo_angin

oj neo ,neo pokaz mi jedna role nortona ktora od a do z przebija grape ,przetrwac w nowym jorku(!) czy chociazby zlap mnie jp.
nie ma takiej a wiec nie ma tez mowy ze norton byl jest albo bedzie lepszy od leo.

sanczopansa

Debiut Nortona? Jestem w stanie zaryzykować że to jeden z najlepszych debiutów w historii i krzywdząco nienagrodzony statuetką bo trzeba było nagrodzić afroamerykanina (nie ma co się oszukiwać bo Gooding jr. był co najwyżej 3 w kolejce z nominowanych)

neo_angin

gooding jr nigdy mi jakos specjalnie nie pasowal nawet u boku pacino bodajze jako nurek z ckliwymi momentami pod woda.sto x bradziej wole mistrza washingtona-wg mnie obecnie najlepszy czarny aktor.

teraz przegladam jego filmografie (norton)i z pelna swiadomoscia musze stwierdzic ze nie ma sie czym podniecac,powiem nawet ze jest srednia i to bardzo,oprocz fc nie ma nic specjalnego,a po 25 h dalem mu jedna gwiazdke mniej.film slaby.

sanczopansa

25 godzina to genialny film moim zdaniem. Pokazuje walący się świat gościa idącego do pierdla i jeszcze ten monolog. Spike Lee w najwyższej formie. Przez pierwsze pięć lat kariery same co najmniej bardzo dobre role. Oscar mógł być jeszcze za "Więźnia Nienawiści", ale tym razem Akademia znowu poleciała w kulki.

neo_angin

w calym filmie tylko monolog jest warty uwagi ale to moge sobie wlaczyc na yt.a nie ogladajc ciezko zrobiony film z nortonem i philipem.na temat lee mam takie zdanie jak @black shit (wejdz sobie na forum s.l) jedyny film ktory tak naprawde mis ie podobal to malcolm x i to glownie ze wzgledu na washingtona.
wiezien nienawisci to strasznie oklepany film lepszy w tym gatunku jest fanatyk.
tak jak wczesniej mowilem film naprawde wart uwagi z udzialem nortona to fc.reszta slaba.sam aktor dosyc dobry.

sanczopansa

"Fanatyk" to zupełnie inny film. Pokaż mi jakiś film o tej tematyce przed więźniem. Oczywiście dobry. FC to jeden z najlepszych filmów lat 90-tych i jeden z najbardziej kultowych. Podanie przykładu blackshita który jest trollem był strzałem w stopę.

neo_angin

"Fanatyk" to zupełnie inny film' hmm...
jest trollem co nie zmienia faktu ze popieram jego zdanie .life tez jest trollem a niektore jego wypowiedzi maja sens(przynajmniej dla mnie).

sanczopansa

Tylko blackshit to mimo wszystko troll który nie przedstawia własnego zdania tylko wyłącznie wymyśla coś pod prowokację. Poza tym stosowanie systemu 1 i 10 to głupot. Pokaż mi podobieństwa między "Fanatykiem" i "Więźniem Nienawiści" oprócz tego że główny bohater jest neonazistą.

neo_angin

no to jest glowny motyw w obu filmach,plus wewnetrzna przemiana bohatera.
black shit to idiota co nie zmienia faktu ze w kwestii lee sie z nim zgadzam.
mowie oprocz molcolma x nic wiecej mi sie nie podobalo i to ze wzgledu na washingtona.

sanczopansa

To możesz oglądnąć "Plan Doskonały" bo Washington też tam gra.

neo_angin

faktycznie bylo cos takiego,nie wiedzialme ze to film lee.ogladalem go dawno temu ale musze powiedziec ze byc calkiem niezly.

neo_angin

po dluzszymz astanowieniu to jeszcze niczego sobie byla jego rola w radio(c.g.jr)

_melanie

Uwielbiam tego i tego, jedni z najlepszy aktorów, jednak Leo trochę lepszy ;)

_melanie

DiCaprio. Norton to kłoda drewna.

użytkownik usunięty
Magdalenaa

Norton kłodą drzewa? Jeśli tak to Leo to za przeproszeniem spróchniały pniak. Według mnie ten facet w większości ostatnich swoich filmów gra tym samym repertuarem min, gestów i ogólnie z tą samą manierą. Zresztą, wystarczy spojrzeć choćby na ,, Gangi Nowego Jorku'' - jak mdły i nieciekawy był na tle fenomenalnego Day-Lewisa. Zresztą nawet w ,, Infiltracji'' zwykle drewniany Wahlberg zagrał znacznie lepiej od niego...
Nie mówię też iż Leonardo to zły aktor - są dziesiątki gorszych aktorów. Norton ma po prostu kiepskie PR i nie ma tylu znajomków jak DiCaprio w Hollywood, stąd liczne dziadostwa w jego filmografii.

Wg mnie Norton gra, a raczej grał w bardzo dobrych filmach. Min. w moim ukochanym 'Podziemnym kręgu'. Szanuje twoje zdanie na temat Nortona i DiCaprio, więc ty uszanuj moje. A co do 'Gangów Nowego Jorku' to akurat jeszcze nie miałam okazji obejrzeć. 'Infiltrację' widziałam. Uważam że DiCaprio zagrał lepiej niż Wahlberg.

użytkownik usunięty
Magdalenaa

A czy ja mówiłam , iż nie szanuje... To tylko moje zdanie. To tylko polemika. A ,, Gangi'' polecam:)

Jeśli będzie okazja na pewno obejrzę : )

użytkownik usunięty
Magdalenaa

W moim odczuciu lepsze od ,, Infiltracji'' . Zresztą sama pewnie zobaczysz i ocenisz. :)

lubie te wydumane zwroty typu 'iz' 0.o
co do gangow to o wiele lepszy film niz srednia infiltracja juz nie wspomne ze przy day-lewisie nicholson wypada jak 3-rzedny aktorzyna.

użytkownik usunięty
sanczopansa

Ja lubię swój pseudo-wydumany styl:) A co do Nicholsona zgadzam się na 100%.

heeh;p

_melanie

Trudne pytanie uwielbiam Leonarda ,ale oboje to wspaniali aktorzy .

_melanie

obydwaj przeceniani ale wolę Nortona ,Leo mnie wk urwia tym przykurczem brwi i ta samą powtarzającą się rolą u scorsese
wyjątek Aviator -dobra rola
Co gryzie ciula też jest dobrą rolą ale bez przesady (efekciarsko wygląda to szczerzenie ryja na kształt przy je ba ale to wszystko )
w złap mnie jesli potrafisz i chłopięcym swiecie też był calkiem spoko
reszta to przeciętne bądz bucowe role jak to to w Niebianskiej plaży(gówno wszech czasów ) -hahahahahahhahaha albo w tym gównie człowiek w żelaznej masce -hahahahhahahahaha
w gangach ,infiltracji ,krwawym diamencie i Wyspie tajemnic grał tak samo
ocena 6/10 w zupełności wystarczy Norton ma 7/10
ps. depp,Tom hanks ,ledger i Crowe to tez przeceniani aktorzy
a zimmer to ch ujowy kompozytor

lotr12345

jedna rola leo w przetrwac w nowym jorku miazdzy cala filmografie ddl.

_melanie

Leo moim zdaniem jest odrobinę lepszy ze względu na rolę.