Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 375 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

polaczki oceniają tego aktora często bardzo nisko. Kiedyś za nim też nie przepadałem Ale jego ostatnie role powalają W tej chwili to jeden z najlepszych jak nie NAJLEPSZY aktor swojego pokolenia Wystarczy spojrzeć na rubrykę NAGRODY na filmwebie W tym wieku takie osiągnięcie powala na kolana Ci co dają mu niska ocenę robią to z zawiści albo ""NIE LUBIE GO BO hmmm bo to idol nastolatek TO GO NIE LUBIĘ"" Śmieszne polieczki

Dla mnie ten aktor jest świetny, gra u wielkich reżyserów i w kapitalnych filmach

Wujek_

Nie ma to jak sarkastycznie ośmieszać swoich rodaków (jakie polaczki?) tylko dlatego, że nie piszemy peamów na temat Dicapria.
Może powinniśmy całowac go po stopach, że zgodził się zagrać u polskiej "pajacówy"- Holland.
Według mnie żenująca jest twoja wypowiedź, ocena "ci co dają mu niską ocenę to robią to z zawiści :/", oczekiwania, a przede wszystkim postawa.

Nezaris

Ale wujek ma calkowita racje.
Pisalem to juz wczesniej ze polscy widzowie sa uposledzeni na jego punkcie.Nie wiem ile razy ten chlopak musi jeszcze znakomicie zagrac zeby polscy ambitni,alternatywni,wymagajacy,znajacy sie widzowie uznali go za swietnego aktora ktorym niewatpliwie jest.Ile razy przegladam komentarze na filmwebie na jego temat to robi mi sie niedobrze "nie lubie go" "lalus" "nie nadaje sie". Moim zdaniem wynika to z tego ze po tym calym Titanicu jest moda zeby po nim "jechac" a polskim widzom wydaje sie ze jezeli beda go krytykowac to bedzie to przejaw dobrego gustu w mysl zasady "jade po DiCaprio wiec znam sie na aktorstwie". Niestety po Titanicu osiagnal gigantyczny sukces , wszedzie go bylo pelno i wszedzie o nim mowiono a w Polsce jest to niewybaczalne ; takze w naszym kraju zawsze bedzie beztalenciem i slabiakiem mimo ze w USA jest uwazany za najlepszego (obok Nortona i Bale'a) aktora swojego pokolenia.

Luck_6

Jednak nie całkiem; gdyby zawsze uważano w USA za takiego genialnego aktora, nie dostałby nigdy złotej maliny :), którą otrzymał za "Człowieka w żelaznej masce." Oprócz tego chciałam Ci jeszcze przypomnieć, że to właśnie Dicaprio należy do najbardziej pomijanych przez Akademię Filmową; tyle nominacji, żadnej statuetki, która jest przecież przyznawana przez Amerykanów.
Nie chodzi mi o to, żeby mu dokopać; wręcz przeciwnie, według mnie jest najzdolniejszym współczesnym aktorem, ale nie zgadzam się z Twoimi argumentami.
Co do polskiej krytyki myślę, że w każdym kraju znajdzie się grupa, która go nie lubi. I tyle. To normalne. Ja natomiast czytałam tylko pochlebne opinie na jego temat, a zwłaszcza w Krwawym Diamencie i to właśnie na forach internetowych (np. na Onecie)
A już na koniec, napiszę, że dziwi mnie ten cały współczesny stosunek do Titanica; przecież to świetny dramat, widziany przez masę ludzi. Każdy po nim tak jedzie, ale tak szczerze myślę, że wiekszość widziała go chociaż raz w całości i nie dość, że nie wyszła z kina, to odebrała go pozytywnie. Skądś musiał się brać szał na ten film.
I właśnie taka hipokryzja jest dla mnie najgorsza.

użytkownik usunięty
Nezaris

czy ten sam aktor o którym tak mówiszGral by u Scorsese Allena HAllstroma Holland czy dostal by nagrode za caloksztalt w wieku 30 lat??????

Wujek_

Prawda jest taka, że DiCaprio aktorem jest świetnym.
Nagrody są akurat bez znaczenia. Najlepszym dowodem na to, są Oscary dla Hilary Swank itd. itp....
Ta nienawiść w stosunku do DiCaprio zrodziła się po Titanicu. Rozhisteryzowane nastki miały mokre gacie na jego widok i po prostu... przejadł się.
Ta nieokiełznana sympatia przerodziła się w nienawiść. To chore.

Ludzie, który uważają DiCarpio za złego aktora, nie mają po prostu pojęcia o kinematografii. Wystarczy spojrzeć na jego dykcje, sposób poruszania się po scenie, technikę improwizacji, warsztat, by ocenić, jaki to aktor.

Pozdrawiam.

Wujek_

Popieram :(
To żałosne, ostatnio cały czas tłumacze większości[w szczególnosci moim boskim kolegom, ktorzy po prostu uwzieli się na Leo i maja Go za pedalka ogladajac Titanica], echh strasznie mnie to denerwuje, bo nawet nie probuja innych filmow obejrzec tylko sobie wyrobili zdanie ;/

CzarnaKrwinka

Oczywiście masz racje one go nie lubią tylko dlatego że.....nie. On jest świetnym aktorem godnym uwagi niewystarczy obejżeć tytanica żeby go ocenić choć moim zdaniem zagrał w nim świetnie.

Moon_8

Wchodzę na naszą żałosną listę top100 ludzi i kogo widzę?
"Gwiazda" Herosów i aktorzyny z Życia na Fali...
No ludzie k... beż żartów. Ja wiem, że z użytkowników internetu większość to idioci, ale czas dorosnąć, dojrzeć. W zasadzie nic bym nie mówił, bo każdy o tym wie, ale to jacy ludzie są debilni to jest po prostu zastraszające...

Wujek_

Mi glupio ze kiedys go uwazalem za beztalencie, dalem sie poniesc tej fali :P Ale teraz uwazam go z jednego z najlepszych jak nie za najlepszego aktora z mlodych ;]

slocik

Leonardo jest jednym z najlepszych aktorów! Klase pokazłam w Gilbercie Grypie...zagrał tak realnie pomimo swoijego wieku...Owacje na stojąco dla tehgo pana, za to ze sie nie zaćpał i za to że jest tak doskonały od tylu lat 10/10

Mona

jest niezly ale nic ponad to to nie jest DeNiro ludzie...

Mona

Popieram :))
Leo jest najlepszy:)

CzarnaKrwinka

Moim zdaniem Leo jest fajnym aktorem, ale strasznie komercyjnym. Wydaje mi się, że powoduje to niechęć do niego wśród dużej liczby osób.
Pozdrawiam:)

Allison

Rzeczywiście istnieje paradoks Totanica, który z jednej strony zapewnił mu ogromna popularność, a z drugiej strony zaszufladkował na dobrych parę lat jako "amanta" i idola nastolatek. Jednakże diCaprio zrzucił juz z siebie ten balast, udowadniając to kolejnymi kreacjami. Niwątpliwe oglądane przeze mnie Aviator, Krwawy Diament czy Infiltracja potwierdzają jego talent, ja natomiast najbardziej nadal zachwycam się jego młodzieńczymi rolami czyli Co gryzie Gilberta Grape'a, Pamiętniki Koszykarza czy Chłopięcy Swiat. Pamietam że byłam w tamtych czasach zdumiona jego dojrzałością aktorską. Na pewno ranking jest dla niego bardzo krzywdzący, ale nie oszukujmy się, ranking nie jest w zaden sposob miarodajny i sprawiedliwy, zalezy od popularności i często szalonych zabiegów "atomówek":)
pozdrawiam

Wujek_

to świetny aktor, moze nie przystojny ale bardzo dobry aktor!!!!!!!!!!! i co najśmieszniejsze taka pani jessica alba ma taką samą note!!!!!!!!! dla mnie to zenada oceniac aktora za jego wyglad!!!!!!!!!!!!!!!!