DiCaprio jest zdecydowanie najlepszym aktorem młodego pokolenia,umie wczuć się w każdą rolę,a przeważnie wszystkie filmy z jego udziałem są dobre lub bardzo dobre.
Wczuć się w każdą rolę?? To jeden z najmniej elastycznych aktorów jakich znam. Drewno jakich mało, dobrze zagrał jedynie upośledzonego chłopca w "Co gryzie Gilberta Grape'a". Moim zdaniem
Oczywiście że tak potrafi grać zarówno młodych,niedoświadczonych,chorych psychicznie jak i wcielić się w w rolę typową dla bohaterów kina akcji.A drewnem to w żadnym wypadku nie można go nazywać-według mnie na to wątpliwe miano zasługuje np.Matt Damon.
Powiem szczerze - DiCaprio z przed 2005 to dla mnie homuś, beztalencie, i lamus, ale od 205-206 z każdą rolą coraz bardziej podoba mi się jego gra...
Najlepszy to on jest ale czy on jest obecnie aktorem młodego pokolenia ? zastanowił bym się nad tym bo niedługo będzie miał 40-ści na karku.
b. lubie leo i sie z toba zgadzam, ale norton czy depp tez potrafia dobrze zagrac. te 3 nazwiska wg mnie to czołówka jesli chodzi o te pokolenie