Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

....ale w 4 filmach na prawdę zagrał bardzo dobrze, chodzi mi o :

1. Krwawy diament
2. gangi nowego jorku
3. Titanic
4. incepcja

imo najlepsze jego filmy, polecacie coś znim by bardziej sie do niego przekonać??

Klasykowiec

Co Gryzie Gilberta Grape'a, Przetrwać w Nowym Yorku, Złap mnie jeśli potrafisz;)

użytkownik usunięty
Klasykowiec

Aviator (film jak film, ale zagrał niesamowicie), Romeo i Julia:-)

Dodałbym jeszcze Wyspę Tajemnic i Infiltrację. Ciągle się zastanawiam kiedy ludzie zaczną doceniać go jako aktora a nie będą patrzyli przez pryzmat roli w Titanicu i Romeo i Julii(gdzie i tak w tych filmach zagrał świetnie). Leonardo jest obecnie jednym z najlepszych aktorów na świecie i niestety ciągle niedocenianym. Czekam na Oscara dla niego.

użytkownik usunięty
Morduch

Jestem tego samego zdania, a romeo i julia to świetny film, DiCaprio zagrał w nim tak samo dobrze jak w titanicu, ale uważam, że jego największym osiągnięciem był Aviator i Incepcja.

Morduch

javier bardem jest lepszy nie mówiąc już o takim gigancie jak daniel day Lewis

bolec_4

Bardem to aktor jednej roli. Nie mówię oczywiście że jest zły.

DiCaprio jest wiecznie niedoceniany, a dopiero co w jakimś tam stopniu uratował "J.Edgara" Eastwoodowi.

Sebu_BGZ

Bardem to aktor znakomity ,którego aktorstwo jest znacznie dojrzalsze i bardziej wyrafinowane niż jadący od wielu lat ciągle na tym samym Leoś.Bardema ciągle odkrywa się na nowo ,dla roli zrobi wszystko skrupulatnie budując skomplikowane portrety psychologiczne swoich postaci .Przerażający,demoniczny jako psychopata z" to nie jest kraj dla starych ludzi" ,autentyczny jako sparaliżowany Ramon walczący o prawo do godnej śmierci w "w stronę morza",poruszający,fenomenalny w "Biutiful" jako samotnik który nie jest w stanie ustabilizować swojego życia i zapewnić przyszłości swoim dzieciom zanim odejdzie z tego świata ... i w "zanim zapadnie noc" jako pisarz , homoseksualista w burzliwych czasach rewolucji na Kubie....
ty pewnie miałeś na myśli to nie jest kraj dla starych ludzi -smutna jest twa niewiedza i ignorancja.Bardem to wielki aktor który spokojnie mógł dostac za biutful oscara bo był lepszy od firtha z jak zostac królem .krytycy też są zgodni -Javier to mistrz .Leo ciagle korzysta ze sprawdzonych tricków i lata z przykurczem brwi a w gangach day lewis go zmiótł z powierzchni ziemi

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ortograf

oto "wypowiedzi" ortografa \sanczopansy
forum Bardema- "nie dorasta do piet takim aktorom jak dafoe czy obecny mistrz dicaprio."

forum Bena Afflecka -" co za drewno! leo swoim talentem zmiotl by goz tej ziemi.a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

forum Philipa Seymoura Hoffmana -"nokaut blond grubasa przez leo.a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

forum Edwarda Nortona -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"
forum Brada Pitta -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

forum Matta Damona -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda e"

forum clonneya -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

tak trollował ten mega hipokryta parę miesięcy temu.I śmie mnie krytykować bezczelny gówniarz

bolec_4

Pudło lotrze, aczkolwiek w większości się z nim zgadzam.

ortograf

zero honoru -ale cieszy mnie to bo widać że się wstydzisz tego..Neo mi powiedział że to ty pisałem dziś do niego .Zdradzają cie nieugięty paul newman a zwłaszcza
przetrwać w nowym jorku co gryzie i j edgar na 10 A przede wszystkim sposób pisania i nick, który w odniesieniu do sanczo brzmi autoironicznie

bolec_4

Nie kojarzę żadnego Neo.
Pisz sobie i do papieża jeśli Cię to zadowala, ale tego że ja i sanczo to dwie różne osoby nie zmienisz.
Cieszy mnie jednak ,że tracisz czas na robienie analizy porównawczej, wyszukiwanie cytatów itp.
Ubaw mam przy tym przedni :D
Chociaż jeszcze bardziej bawi mnie wazelina ,która wciskasz wychwalając pod niebiosa przeciętnego Bardema i dobrego Day Lewisa (pewnie w rankingu byłby jeszcze wyżej gdyby nie szopka ,którą robisz pisząc jakim on jest Bogiem wszędzie gdzie to tylko możliwe).

użytkownik usunięty

oto "wypowiedzi" ortografa\donpedro_fw \sanczopansy
forum Bardema- "nie dorasta do piet takim aktorom jak dafoe czy obecny mistrz dicaprio."

forum Bena Afflecka -" co za drewno! leo swoim talentem zmiotl by goz tej ziemi.a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

forum Philipa Seymoura Hoffmana -"nokaut blond grubasa przez leo.a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

forum Edwarda Nortona -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"
forum Brada Pitta -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

forum Matta Damona -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda e"

forum clonneya -"a teraz zaprezentuje fragment filmu z 19 letnim wowoczasz dicaprio ktory deklasuje nortona,deppa,pitta,clooneya. a moim skromnym zdaniem niedlugo(jezeli nie juz) zajmie miejsce obecnych top gunow(nicholasa,pacino,eastwooda etc)"

tak trollował ten mega hipokryta parę miesięcy temu.I śmie mnie krytykować bezczelny gówniarz

bolec_4

To już było. Pudło

ortograf

nie wierzę że może istnieć 2 aż tak podobnych userów

bolec_4

powtarzasz sie deklu,zreszta kazde zdanie ktore napisalem to prawda.

bardem to gosc ktorego kojarze tylko z tkdsl gdzie sie spisal reszta tzw ambitnego kina almadovare czy gdzie on tam gral mnie gowno obchodzi.

od afflecka nawet depp jest lepszy-nie ma co tu duzo gadac

hoffman nie dorasta do piet leo
ddl>>leo>>>>>hofman jego trzeciorzedna gra w watpliwosci i wkurzajacy capote nic tu nie pomoga

norton mial dobre filmy na poczatku swojej kariery obecnie albo gra w gniocie albo w ogole nie gra

damon=affleck<depp

clooney to popierodlka ktora w zadnym filmie nie zrobila na mnie wrazenia

reasumujac podtrzymuje kazde slowo ktore przytoczyles a leo na swoim koncie ma lub bedzie mial kazda ciekawa postac od autystyka ,cpuna,handlarza,tajniaka,pedala,schizofrenika,policjanta zalozyciela fbi ai niedlugo zobaczymy go w roli czarnego charakteru w filmie tarantino.
dodam ze jestes pajacem i zaraz sam zglosze twoje konto mimo ze moje tez usuna przy okazji.
aha i spojrz od kiedy user ortograf jest na fw a ile mi juz kont poszlo tak wiec powtorze ci po raz ostatni ze nie jestesmy jedna osoba,parowczaku.

lotrKiller

ależ dla mnie zarówno norton jak i damon to przeceniani aktorzy a affleck to już naprawdę miernota o 5 klas za leo .Clooney mimo wszystko nie jest taki zły choć do wybitności mu daleko zwłaszcza sprawdza się w autoironicznych kreacjach jak choćby w tajne przez poufne .Leo jest i tak nieco lepszy od niego.
Przytaczając te wypowiedzi nie chciałem bronic tych aktorów tylko ujawnić twoją hipokryzje.Krytykowałeś mnie a sam robiłeś to samo i to w dużo większym natężeniu.Naprawdę dziwię się ,że nie jest ci głupio.
Co do Bardema to ciesze się ,że przyznałeś się do swojej ignorancji -mój komentarz jest tutaj zbędny.
Philip Seymour Hoffman to naprawdę wybitny aktor a twoje nastawienie do niego prawdopodobnie wynika z obrzydzenia ci go przez kinomana .
szczerze mówiąc mam gdzieś czy ortograf to ty być może piszesz z innegi ip -nie wiem.Musiałeś ładnie podpaść adminom skoro od razu usuwają twoje konto.Po zablokowaniu przynajmniej oceny zostają

bolec_4

ku rwa gdyby nie te lymyty..
moja hipokryzja nie ma tu nic do rzeczy bo jej nie ma, biorac po uwage fakt ze wlepilem jeden temat na kilku forach nie jest niczym dziwnym wiele os tak robi,natomiast u ciebie wygladalo to tak ze non stop pisales cos takiego na deppie,ja wybralem kilku akorow w tym jedna prowokacje (ddl) i zalozylem jeden wspolny temat.proste
najzabawniejsze jest to ze sie ze mna zgadzasz co do tresci.
a brak podniety wzgledem hofmana wynika tylko i wylacznie z tego jak gra,idac twoim tokiem rozumowania ddl tez powinienem uwazac za sredniaka a jest wprost przeciwnie ddl>leo
hofman nie zrobil na mnie zadnego wrazenia w watpliwosci gdzie gora byla meryl,natomiast capote jego postac byla niezwykle irytujaca jako sam capote czyli w sumie zrobil co trzeba,co nie zmienia faktu ze mimo dobrej gry sama postac odpycha.
dobrze ze nie komentujesz tego ze nie ogladam yntelygentnego chlamu amadovare ktory kazdy znafca powinien miec w wideotece ,do mnie to nie przemawia,proste dlatego bardem jedna rola moze byc ew na rowni z ledgerem i jego kreacja jokera do leo mu duzo brakuje.

Sparow5

no co ty kreacje leo są przecież tak wspaniałe i różnorodne że bardem się chowa

bolec_4

Aviator i CGGG można by podpiąc pod te określenie, wszyscy tutaj oprocz Bardema sa na podobnym poziomie co Leo, oczywiście TLJ>Leo, powstrzymam sie tez od oceny tego Hoffmana bo widzialem w jego wykonaniu tylko marginialne role. paczales ten filmik Cobba ode mnie?

Sparow5

jednak nie.pacz moj posta do lotra

lotrKiller

uznany za niewinnego trza jutro popaczec na tvn 7 o 20:00

Sparow5

pomylka, jutro to leci

Sebu_BGZ

Jednej znanej roli. Zawsze jego kreacja wnosi coś nawet do słabego filmu moim zdaniem.

Morduch

popieram Wyspę Tajemnic, świetny film

menia7

Arnie Grape i Jim Carroll z "Basketball Diaries" to dwie oscarowe role

menia7

Wyspa świetna, ale dla mnie infiltracja jest najlepszym filmem z tych w których zagrał dikarpio (no przynjamniej z tych ktore ogladalem), jednak to juz zalezy rowniez od tego jaki gatunek bardziej lubimy.

użytkownik usunięty
parys88

INFILTRACJA

a napisałem inaczej? :)

użytkownik usunięty
parys88

nie, nie;) nie o to chodzi. po prostu mówię, który film jest dobry;)

aa, ok :)

Klasykowiec

Zdecydowanie Co gryzie Gilberta Grape'a, Infiltracja, Incepcja, Wyspa Tajemnic. Tak jak w powyższych wypowiedziach było już wspomniane DiCaprio zasługuje na Oscara i mam nadzieje, że niedługo go dostanie.

użytkownik usunięty
r_madzialena

powinien dostać oscara za Infiltrację i incepcję:D

Klasykowiec

Moim zdaniem wszystkie jego role byly wybitne.