Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 679 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Wszystko zaczelo sie od jego pierwszej oscarowej roli.W titanicu jego rola byla pierwszorzedna do roli oscara, niestety tej nagrody nie otrzymał.Prawdopodobnie odbilo sie to na jego psychice, ale na kilkanascie lat usunal sie w cien...
Tym razem powrocil pazerny na oscara w roli Django.Pewny tego, ze otrzyma statuetke, za te kreacje kompletnie odbilo sie na jego umysle.Kiedy jej nie dostal prawdopodobnie postradal zmysly(nie ma na to zadnych potw. dowodow, ale ja to wiem).Przechodzi na emeryture, pobiewaz wie, ze jego dalsza wojaczka o oscara moze skonczyc trwalym kalectwem, anawet smiercią.
Zeby nie bylo, ja bardzo lubie i szanuje tego aktora, ale Leo ma słabą psychikę.

mariusz87kox

to żart?... może poczytaj co LDC mówi o nagrodach, w tym oscarach, lub po prostu zapoznaj się nieco z jego osobą i nie przez pudelki i tym podobne "źródła informacji" według których Leonardo jest rozpuszczonym, zapatrzonym w siebie, rozkapryszonym dzieciakiem(teraz już starym i brzyyydkim) którego największą życiową ambicją jest otrzymanie OSCARA... Jaka oscarowa rola w Titanicu? Z całym zasłużonym szacunkiem dla tego aktora, w tym filmie nie pokazał nic poza DOBRYM aktorstwem.
Ale zaraz, z kim ja dyskutuje, dałeś 10 Seagalowi i Kaulitzowi i 1 Ledgerowi i Bale'owi... Hm, nieważne.

escapist92

Przeczytaj jeszcze 3x co napisalem i sie zastanow nad swoim postepowaniem.

mariusz87kox

moim postępowaniem? hahahaha! dobre!...
postaram się potraktować cię poważnie, więc tak:
1. "Wszystko zaczelo sie od jego pierwszej oscarowej roli.W titanicu jego rola byla pierwszorzedna do roli oscara" - nie wiem, czy znasz jakieś prawdziwie oscarowe kreacje. mniemam, że napomknąłeś o titanicu, bo to oprócz django jedyna rola z jakiej go kojarzysz. nie, nie była oscarowa, ani trochę.
2. ".Prawdopodobnie odbilo sie to na jego psychice, ale na kilkanascie lat usunal sie w cien" - tutaj potwierdza się moje przypuszczenie. w twoim świecie django to pierwszy film dicapria od titanica. Otóż on nie usunął się w cień na te kilkanaście lat. Zaskoczę cię, ale w tym czasie zrobił 13 w większości bardzo dobrych filmów.
3. "Tym razem powrocil pazerny na oscara" skąd to uparte przypuszczenie, że w ogóle zależy mu na oscarze? Hm?
4. cała reszta to też pseudopsychologiczny bełkot nie mający żadnego odnośnika w rzeczywistym świecie...

escapist92

1.Kazdy krytyk filmowy Ci powie, ze kreacja Jacka w Titanicu byla genialna.
2.

mariusz87kox

2. zrobil 13 filmow- jak na takiego aktora to moglby miec z 50.
3.Bo kazdy hollywoodzki aktor jest pazerny na oscara(mozna go opylic na aukcjach internetowych), a poza on jest zydem, to tym bardziej jest pazerny.

mariusz87kox

dicaprio żydem, teraz juz wiem że mam do czynienia z prowokacją

mariusz87kox

podobno jedna jego babcia nazywała się Jacobs ....nazwiska typu .jakubowicz, jacobsen , to brzmi faktycznie trochę żydowsko...ale i tak bardziej pochodziła z Niemiec mimo wszystko. Niemiecka , marsjańska ...amerykańska...jaki to ma związek z nagrodami i talentem???.....jedynie z szerokościa geograficzną i ciekawostką biograficzną i tyle .
Facet gra od dzieciaka....aktorstwo to nie zajęcie od 8 do 16 -tej...ludzie szczególnie , kiedy zaczynali wsześnie szybko się wypalają...

agnieszka_kozinska

aha, babcia, super. zwłaszcza, że do żydów zwykle nie zalicza się nawet ludzi którzy mają matkę żydówkę, liczy sie ojciec... a poza tym tradycje i ew. religia a ldc jest ateistą. nie chodzi mi o to, że gdyby był żydem to źle, tylko... o ile wiem, to nie jest.

mariusz87kox

to już koniec wypowiedzi?

escapist92

Zgadza sie.
Na 4 pkt nie musze odpowiadac, bo najwidoczniej nie zrozumiales.

mariusz87kox

to że mam inne zdanie nie znaczy że nie rozumiem. ile masz lat, 11?

mariusz87kox

twój poziom inteligencji mnie przytłacza.
usunął się w cień a co powiesz o takich filmach jak: aviator, inflitracja incepcja wyspa tajemnic itd:) to są filmu bardzoo bardzoo dobre i grałw nich właśnie wtedy gdy usunął się w cień? to chyba każdy aktor tak chciałby się usunąć. mówisz że powinien zrobić 50 filmów?
Gdyby tak było aktor spadł ba na poziom dannego Trejo który potragi wystąpić w 7 filmach do roku:) Dicaprio w każdym filmie udowadnia swój wielki talent.

Z twojej pierwszej wypowiedzi wynika że DiCaprio gra django czyli głównego bohatera sprawdź obsade popraw się zastanów się czy nie poniżasz się wypisując te wszystkie głupoty pozdrowienia.

plemiona1127

Te filmy co wymieniles sa slabe.
Co do Django to on nie gra gł. bohatera, ale jego kreacja jest wybitna.

mariusz87kox

Słabe? A to ciekawe. Bo z tego co wiem, to są bardzo dobre filmy, docenione przez krytykę, a sam DiCaprio za role pierwszoplanowe w Aviatorze i Krwawym diamencie był nominowany do Oscara (kolejno w 2005 i 2007 roku). Dziwi mnie bardzo, że tego nie doceniłeś, biorąc pod uwagę fakt, jak bardzo rozwodzisz się nad oscarowymi rolami Leonarda w Titanicu i Django, za które swoją drogą nominowany nie był (choć oczywiście zagrał świetnie). No cóż - Twoja wypowiedź powiała wręcz żenującym brakiem konsekwencji.

mariusz87kox

ale widze jest z tobą postęp już za uwarzyłeś że DiCaprio grał nie tylko w 2 filmach:) A filmy te są bardzoooo dobre więc dziwi mnie twoja wypowiedź. Incepcja to prawdziwe arcydzieło ale dla ciebie jest słaby tak jak inne filmy które wymieniłem.

Najpierw poczytaj opinie krytyków bo kurcze nie masz gustu filmowego i nic z tym nie zrobisz a świat się nie zmieni pod twój światopogląd.

mariusz87kox

Nie wiem czy z całej tej dyskusji się śmiać, czy płakać. Widać wyraźnie, że autor pierwszej wypowiedzi nie ma pojęcia w jakiej sprwie zajmuje stanowisko i na tym powinno się skończyć. Taka prawda, że Leo za swoje kreacje musiałby dostawać OSCARA co roku.