Film Revolutionary Road wchodzi na ekrany polskich kin dopiero 30 stycznia ale domniemywam , że wiele z Was już go oglądało lub conajmniej o nim słyszało i czytało recenzje.
Mianowicie Leonardo DiCaprio i Kate Winslet znowu razem grają. Film znacząco różni się od głęboko zakorzenionego w Naszych sercach Titanica ale jest na prawdę godny uwagi! Moim zdaniem dramat roku 2008 ;).
Leo i Kate grają obłędnie nie ważne czy są razem czy osobno ale i tak jestem ciekawa jak podoba się Wam film w którym zagrali znowu razem po 10 latach ? ;)
Pozdrawiam ;)
A może zasługuje na Oscara ? Bo według mnie nominacje i Kate i Leo mają w kieszeni :). Teraz tyl;ko pozostało nam czekać, aż Akademia Filmowa wreszcie da Leonardowi statuetke a nie tylko nominacje. Należy mu się !
Ja juz sie nie mogę doczekać tego filmu!!A co do lat to grali ze sobą ostatni raz w Titanicu 13 lat temu ;P
Rzeczywiście film już zdążyłam obejrzec i to przed premierą - nie oszukujmy się - jak wiele osób. Jednak moje uczucia są mieszane. Film przedstawia życie rodzinne w bardzo realistyczny sposób. Pracujący w znienawidzonym zawodzie mąż, żona - niespełniona aktorka - gospodyni domowa. Za drzwiami białego domku na wzgórzu pojawiają się problemy, z którymi nie potrafią sobie poradzic. Utopijmy pomysł na nowe życie i kończąca je tragedia...
Powiem tak, film nie jest zły ale nadzwyczajny też nie jest. Reklama wokół niego jest duża, ale para którą grają Leo i Kate nie zapadnie mi tak w pamięci jak ta stworzona w Titanicu.