Może i on umie robić to co robi, ale według mnie to jest nie fair, że on sobie zarabia 100 MLN $ na rok, za to że poudaje kogoś kim nie jest, a ktoś ku*wa zapie*dala 40 lat w kopalni i nie zarobi nawet 1/10 tego co on.
Ma talent, nie mówię nie, bo znam się trochę na filmach i widziałem dużo filmów z jego udziałem, ale zastanawiam się jak można żyć z poczuciem, że ma się tyle kasy, że nie ma gdzie jej położyć, a inni umierają z głodu... no, ale nie obrażam, takie moje zdanie, gdybym miał tyle kasy to nie wiem co bym zrobił, ale na pewno ciężko by się żyło z świadomością takiej proporcji z innymi ludźmi.
Fakt, że kasa nie daje szczęścia, ale daje życie, bez kasy w wielu miejscach na ziemi tego życia nie ma.
No nie fair, ale co zrobić.
Leo chyba coś tam robi. Angażuje się w te wszystkie programy ochrony środowiska.. O ile się nie mylę "adoptował" jakąś dziewczynkę z Afryki i co miesiąc wysyła jej określoną kwote pieniężną. Pamiętam też, że swego czasu wspierał finansowo domy dziecka..zawsze coś.
100 milionów dolarów na rok.... to co on daje to grosze, w sumie to ciekawe czy w związku z tym ma jakieś kompleksy czy coś, ja szczerze, nie wytrzymałbym chyba.
widać mu to nie przeszkadza. Ja nie umiałabym postawić się na jego miejscu. W ogóle nie wiadomo kim bylibyśmy zarabiając takie pieniądze.. Niektórym od nadmiaru odbija;)
Nie on pierwszy nie ostatni, kasa to nie wszystko. Czasem tacy ludzie są strasznie samotni i nieszczęśliwi mają depresje i załamania nerwowe co często prowadzi do samobójstw
Dziwne masz rozumowanie. Przecież Tobie nikt nie zabrania zarabiać takiej kasy. Leonardo wziął się za aktorstwo, Ty możesz zrobić coś innego. On nie wygrał fuksem tych 100 mln tylko pracuje na nie od wielu lat. Weź pod uwagę, że taki aktor nie ma prywatności. Nie może sobie pójść na spacerek z dziewczyną, czy pojechać po wiertarkę do Castoramy, bo go paparazzi oślepią lampami. :)) Coś za coś. Ale uwierz mi, jak go dopada angina, to się tak samo kijowo czuje, jak przeciętny mieszkaniec Bangladeszu.
Zobacz jak bogaty jest Kadafi. I co z tego? Im wyżej się człowiek wspina, tym gorzej widać i słychać to, co się dzieje na dole.
"to się tak samo kijowo czuje, jak przeciętny mieszkaniec Bangladeszu. "
Tak, tylko mieszkaniec Bangladeszu nie wie czy z tego wyjdzie.
Chodzi po prostu o zbyt duże proporcję.
o jezu weź już przestań. Zazdroscisz mu ? Ma chlop talent, jest świetnym aktorem to i zarabia dobrze. Proste.
Nie zazdroszczę mu, tylko po prostu nienawidzę ludzi, którzy mogliby ocalić nie jedno ludzkie życie, a dają grosze i mówią jacy są hojni.
Ma talent, ale dla mnie przez swoje postępowanie jest zerem. MÓGŁBY, ale po co? Przecież człowiek w Afryce jest gorszy, prawda?
PRAWDA? To też są ku*wa ludzie.
Weźmy A. Jolie - ona rzeczywiście pomogła ludziom ze wschodu, wspiera akcje charytatywne, itp. podobnie jak Pan Gates - i to są ludzie honoru.
Dlaczego poruszam ten temat akurat na forum tegoż osobnika?
Bo kiedyś przeczytałem, jaki to hojny jest, że RAZ dał jakieś grosze (gdzieś 10 tys) na coś, a zarabia miliony.
I nie wyjeżdżajcie mi tu, ze ciężko pracuję, bo zwykły górnik pracuję w rok ciężej niż ten w 60 lat.
heh niestety nie każdy jest taki jak A. Jolie on daje tyle ile uważa za stosowne...jego kasiora jego problem;p
pan Gates ma tyle kasy że naprawdę był najbogatszym człowiekiem i dalej jest jednym z najbogatszych, majątek jego kiedyś czytałem że wart jest ponad 50mld i co ubywa mu coś? ubywać na pewno ubywa, i nie chcę tu kwestionować jego dobroci! chce tylko byś zrozumiał że praktycznie (no bo ktoś tam może oddać choć nie przypominam nikogo sobie) żaden nie da choćby 50% swego majątku na cele charytatywne, tacy są ludzie i świat. Za to jeśli jeszcze nie zmieniasz go jeszcze to możesz ty to również robić, tak jak wszyscy obrzydliwie wręcz bogaci choćby niewiele ale zawsze coś!
Stek bzdur..
1. Proszę o link o tych 10 tysiącach.
2. Widać ,że nic nie wiesz o jego działaniach charytatywnych
- milion dolarów na Haiti, miliony dolarów na tygrysy ,a ile datków po prostu niewykrytych przez media ?
3. Załóż podobne tematy także u DeNiro, Pacino, Nickolsona, Deppa, Smitha, Hanksa, Sandlera itd, nie zapomnij także o muzykach tu obecnych.
Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to byś zrozumiał, że to nie tyczy się tylko tego aktora. Napisałem tutaj z wyżej wymienionych powodów, w sumie to po twojej frustracji wnioskuję, iż jesteś jego fanem, dlatego nic dziwnego, że go bronisz. Ale wypadało by się pogodzić z realiami.
No niestety ,to ty udowodniłeś ,że czytanie ze zrozumieniem jest Ci obce a w dodatku rzucasz nieuzasadnionymi argumentami z "dupy", nie potrafiąc podać ich źródła. Piszesz "...że to nie tyczy się tylko tego aktora" ,ale jakoś nie widzę żebyś wymieniał ich z nazwiska i żebyś zakładał podobne tematy u innych aktorów. A czy bronie ? Przedstawiam realia.
Jesteś chorobliwie zazdrosny, że nie afiszuje się w prasie, mediach ze swoimi datkami?! Nie wspomniałeś o żadnym innym aktorze/aktorce..tak jakby tylko Leo brał za to co robi kupę kasy i robił z niej sobie samolociki i puszczał po pokoju. Nie wiem skąd Ty czerpiesz takie informacje, że dał tylko raz i to tak nic nie znaczącą kwotę na pomoc najuboższym. Zresztą jego sprawa co robi z pieniędzmi..nie każdy ma duszę samarytanina..to że zarabia kolosalne sumy nie obliguje go do dzielenia się nimi z całym światem...a żeby potwierdzić to, że jesteś osobą wiarygodną, tak jak zaproponował bartekcz92 "Proszę o link o tych 10 tysiącach".
"zazdrosny" - sprawdź sobie dokładne pojęcie tego słowa. Piszę akurat tu, bo właśnie Leo zarobił najwięcej (albo był w pierwszej trójce), ale chyba zarobił najwięcej, tj. pierwsze miejsce. Np. tutaj macie potwierdzenie: http://www.koktajl24.pl/najlepiej-zarabiajacy-aktorzy-2011
A co do tej darowizny to dam link kiedy indziej, bo chwilowo nie mam czasu szukać... sorry
To, ze zarobił najwięcej - wiemy. Trudno tego nie wiedzieć, pisali o tym na prawie każdym portalu. A artykułu o 10 tysiącach szukałam i nie znalazłam. Może tobie się to uda.
"A co do tej darowizny to dam link kiedy indziej, bo chwilowo nie mam czasu szukać... sorry" buhahaha xDD ... ekhmm jasne, jasne :PP
No i co w związku z tym, że zarobił najwięcej?