Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Co Leonardo DiCaprio musi jeszcze zrobić by otrzymać Oscara? Aviator, Inflirtracja, Krwawy Diament, Droga do Szczęscia - w tych filmach każda jego rola była oscarowa. Wydaje mi się że akademia jest trochę uprzedzona co do niego ze względu na popularność jaka zagwarantował mu Titanic. Może Incepcja to zmieni. Miejmy nadzieję

MrAnderson

Incepcja zbiera bardzo dobre recenzje i wszyscy mu tego życzą ale on jest chyba takim samym przypadkiem jak Kate Winslet.. nikt jej nie chciał dać Oskara póki ktoś ie zaapelował ze to już jej 8 nominacja.. miejmy nadzieje, ze DiCaprio nie będzie musiał tak długo czekać :D

olenka_96

Moze za Incepcje dostanie . ;D. To moj ulubiony aktor. Wspaniale gra.

MrAnderson

A Wyspa Tajemnic? Rola DiCaprio w tym filmie była genialna, moim zdaniem po raz kolejny zasłużył na Oscara.
Co do Incepcji - poczekamy, zobaczymy. Film z pewnością będzie dobry, miejmy nadzieję, że Leonardo znów spisze się świetnie.

MrAnderson

też mam nadzieję, że incepcja da mu juz dawno zasłużonego oscara, swoja droga, on gra w samych wysmienitych filmach!! Świetny aktor!!

zona_alkoholika

Jeden z najlepszych. :). Dziwi mnie,ze jest tak nisko w TOP #. Czyzby to byla zazdrosc uzytkownikow plci meskiej?

użytkownik usunięty
Jill_

Popieram.

Jill_

ten ranking to jedno wielkie gówno. Więc nie ma co się przejmować ;)

a za Incepcję na pewno nie dostanie Oscara. Jak nie dostał za poprzednie już tak genialne role, to na pewno i nie za tą. Oscary to w ogóle też jakaś jedna wielka kpina się zrobiła

zona_alkoholika

Rzuć okiem na ogół aktorów otrzymujących te statuetki. Mam "uzasadnione wątpliwości", że to "wyróżnienie" jest Leo potrzebne i faktycznie będzie nagrodą doceniającą jego aktorstwo. Jest naprawdę dobry z oscarem czy bez, nie przeszkadza to cieszyć się dobrym kinem, które robi.

użytkownik usunięty
MrAnderson

No, cholera, na prawdę mu się należy. Jeżeli chodzi o to młodsze pokolenie aktorów, to chyba jest najlepszy.

Nie chyba a na pewno ;)

MrAnderson

Myślę, że DiCapriowi zaszkodził mocno "Titanic". Od tej pory wiele osób wbiło sobie do głowy frazę "słodki Leo". Fakt, że Leo od dobrych paru lat gra zakapiorów, ponuraków i nie jest już 'słit', jakoś umyka ich uwadze. I tak to leci.. widocznie krytycy też mają jakieś opory, by docenić aktora, która kiedyś zagrał Jacka Dawsona. Na te jego świetne role z ostatnich lat dziwnie są ślepi. Ja jednak nie tracę nadziei.. kiedyś ten aktor dostanie swojego Oscara. Może po tym wreszcie pozbędzie się etykietki słodkiego chłoptasia - w sumie dziwne, bo zadecydował o tejże etykietce jeden film, który ma już 13 lat:/

shizonek

aj tam oskary, aj tam krytycy:) liczy się że ludzie dookoła zaczynają masowo dostrzegać jego dobrą grę aktorską. Jeszcze parę lat temu jak mówiłam że jest dla mnie jest w czołówce to okazywało się że jestem w nim zakochana. I to ostatnio zmienia się diametralnie. ludzie chętnie chodzą do kina na jego filmu, jak widzą go w obsadzie to wiedzą ze jak Dicaprio to bedzie dobre kino.

Poza tym myślę że jego ostatnie filmy łatwiej będzie oglądać za 10 lat. Tak jak ja widząc jedynie Titanica obejrzałam Plażę i Złap mnie... i nie przestawałam myśleć o tym, ze to ten aktor z Titanica pomimo że widziałam że dobrze gra. A teraz? Genialnie. Trochę to dziwne ale przyznajcie że coś w tym jest.

number_nine

coś w tym jest, jednak patrząc na to, jakie ostatnimi czasy filmy są na "topie" i jak nieprzewidywalna jest Akademia, to sądzę, że będzie musiał zagrać chyba w piętnastej części "Harry'ego Pottera".
jednak Leo wybiera, ostatnimi czasy, bardzo dobre filmy i gra w nich genialnie ("Droga do szczęścia" - płakałam razem z nim, "Wyspa tajemnic")...

karol_1991

Wiecie ja sądzę, że to prawda. Leo jest niedoceniany, ale za Incepcję niestety nie należy mu się Oscar. Nie dał tam z siebie wiele. W ogóle nie rozumiem gnojenia go, w Titanicu zagrał dobrze, nawet bardzo dobrze. A , że popularność? Zasłużona. A bynajmniej zasłużona teraz, bo kiedyś fanki pewnie leciały tylko na jego wygląd, a Leo już dojrzał. Jest niesamowity. Potrafi wczuć się w każdą rolę. Kiedyś myślałam, że ma tylko wygląd, ale po Inflirtacji, Krwawym diamencie, Wyspie tajemnic i Aviatorze myślę, że zglebię jego filmografię. LEO ROCKS! A Akademia się nie zna...

shizonek

Leonardo jest genialnym aktorem. W Tytaniku grała również Kate Winslet, jednak każdy pamieta tylko DiCaprio. Tu nie chodzi o Tytanika, na szczescie. Po obejrzeniu filmu Co Gryzie Gilberta Grape, chyba nikt nie ma watpliwosci kiedy ujawnil sie geniusz Leonadra. Nie kazdy umialby zagrac tak role Arniego Grape. Chlopiecy Swiat, Romeo i Julia, Pokój Marvina. W Tytaniku musial zagrac koncertowo, skoro kazdy tak zaprzata sobie glowe ta rola. DiCaprio nie jest gwiazda jednego filmu, on gra od zawsze. Czy jest taki slodki? To kwestia gustu, ja zwyczajnie zachwycam sie Nim, jego uroda mnie nie ujmuje. Zagral w tylu wspanialych filmach, mimo, ze nie zostal uhonorowany za zaden z nich Oskarem, mysle, ze kazdy z Nas juz dawno przyznal mu go, i to nie raz:)

ale i tak czekam na tego w Kodak Theatre:)

nastty

obstawiam , że rola Hoovera zostanie nagrodzona Oscarem. DiCaprio umie grac homosia, juz nie raz to udowodnił. Rola pewnie bedzie przypominać nieco tą z Aviatora i W sieci kłamstw. I dobrze filmy był dobre, jego gra jeszcze lepsza