Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

od razu mówię, że bardzo szanuję tego aktora i wcale nie uważam za wielką zbrodnię
interesowanie się życiem pozafilmowym aktora, więc bez komentarzy typu "nie ważne
jest życie osobiste tylko jakim jest aktorem". interesuje mnie jako człowiek, uważam,
że jest bardzo interesujący i wyróżnia się spośród innych "wielkich gwiazd" i mam takie
pytania, może ktoś coś pomoże:

1. słyszałam, że w 1998 wynikł mały incydent, gdy okazało się, że Leonardo, gwiazda
najgłośniejszego wówczas filmu nie został zaproszony jako gość na galę rozdania
oscarów. gdy sprawa wyszła na jaw, Leo otrzymał zaproszenie, na kilka czy kilkanaście
dni przed ceremonią, ale nie poszedł. pytanie brzmi: nie poszedł bo nie gustuje w
wielkich imprezach, zwłaszcza, że wiedział, że nie odpędzi się od fotoreporterów, i
postanowił sobie darować, czy może chciał okazać lekceważenie czy coś w tym stylu?
czy wiecie coś więcej na temat ogólnie całej tej sytuacji? jakiś artykuł/wywiad?

2. kiedy DiCaprio i Scorsese się poznali? czytałam gdzieś, że w czasie zdjęć do This
Boy's Life w 1993 roku De Niro zadzwonił do Scorsese i powiedział mu coś w stylu 'ten
chłopak jest świetny, musisz go kiedyś wziąć do swojego filmu'. Czy DiCaprio i
Scorsese poznali się w 1993, 2002 czy w ogóle kiedy indziej? Wie ktoś coś na ten
temat?

3. Czy Mark Wahlberg i Leo poznali się w 1995 przy Basketball Diaries czy znali się
wcześniej?

4. co mu odje*ało z tym globalnym ociepleniem? Wiem, że zawsze kochał naturę,
zwierzęta, więc ekologia - ok, super. to się chwali. Wegetarianizm - jego sprawa. Ale
czy naprawdę wierzy w tą ściemę z GO? Szkoda mi w to uwierzyć..

pewnie jeszcze coś sobie przypomnę to dopiszę.

escapist92

Wiele nie powiem ;) Ale wydaje mi się, że w przypadku gali najzwyczajniej w świecie wypiął się na akademię. A to, że Leo jest niezłym imprezowiczem to wszyscy wiemy :D
2 - prawda :) W którymś z wywiadów wypowiadał się na ten temat i padały niemal dokładnie te same słowa.
Co do Marka to chyba widziałam kiedyś ich wspólne zdjęcia jeszcze jakiś czas sprzed kręcenia filmu. Ale nie jestem pewna.

użytkownik usunięty
escapist92

1. Nie pojawił się na gali wręczenia Oscarów bo uznał że nie ma takiego obowiązku skoro nie był nominowany . Sam Cameron stwierdził że to było z jego strony bardzo szczeniackie zachowanie .Artykułu Ci niestety nie podam ale jest o tym napisane w jego biografii z 2013 roku napisanej przez Douglasa w rozdziale poświęconym Titanicowi.
2. Wyczytałam w biografii iż podczas wsłpracy De Niro i DiCaprio przy Chłopięcym Świecie , De Niro tak zachwycony był talentem Leo że zdzwonił do Scorsese'a i powiedział żeby śledził jego poczynania w wielkim świecie bo " ten mały " ma naprawdę duża szanse na zrobienie sukcesu. Więc wtedy się tylko poznali ale współprace zaczeli od 2002 roku przy Gangach Nowego Jorku.
3. Tego akurat nie wiem :c
4.Leo zainteresował się ochroną naszej planety kiedy dowiedział się że w Tajlandii gdzie kręcił Niebiańską Plażę było tsunamii . Więc od tej pory robi wszystko co się da żeby ratować ziemię i wygłasza na ten temat różne przemówienia itp. Czytałam gdzieś że nawet dla ECO kompie się raz na kilka dni i nie używa dezodorantu .

Mam nadzieję że chociaż trochę Ci pomogłam c:

heh dzięki. z tym że nie używa dezodorantu... ja mam nadzieję, że używa jakiegoś zamiennika a nie śmierdzi jak jakiś menel:P