Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
267 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

nie mogłem się przekonać do filmów z jego udziałem, po prostu mnie drażnił ale jak już ktoś niżej napisał z wiekiem jego gra staje się naprawdę dobra a po Incepcji powiem wam zmieniłem o nim zdanie.

Pioootrek

to obejrzyj sobie Wyspa tajemnic lub... Jak przetrwać w Nowym Jorku. Zresztą, jak dla mnie, to każda jego kreacja jest fantastyczna.

urinmyveins

ok sprawdzę chociaż opis Wyspy tajemnic nie przemawia do mnie. co do Przetrwać w NY kto wie...

Pioootrek

Nie sugeruj się opisami ,bo wiele dobrych filmów przegapisz.

bartekcz92

nie mówię że opis świadczy o filmie, tylko że niktóre tematy filmów mnie po prostu nie interesują

Pioootrek

Wczoraj oglądałem Jak przetrwać w NY,tam Dicaprio zagrał fantastycznie,sam myślałem że jest tam ćpunem bo tak świetnie zagrał tę rolę że myślałem że to wszystko naprawdę :)

Patologia546

Racja, świetna rola Leo i Wahlberga ,też oglądałem;)
W tygodniu muszę zobaczyć Chłopięcy świat , a w sobotę Złap mnie jeśli potrafisz (TVN)!.

bartekcz92

Jak oglądałam Co gryzie Gilberta Grape'a to naprawdę pomyślałam, że jest ona chory

Pioootrek

Też za nim początkowo nie przepadałem, najpierw po Titanicu, potem po Infiltracji... Ale fakt, w miarę upływu jego i moich lat zaczynam go doceniać.

Nie sugeruj się opisami... Nie wiem jakie filmy lubisz, ale np. opis filmu "Co gryzie Gilberta Grape'a":
"Gilbert Grape żyje w cichej mieścinie zwanej Endora. Pracuje jako pomocnik w niewielkim sklepie spożywczym i zajmuje się swoim upośledzonym umysłowo bratem Arniem. Jego nudne życie diametralnie się zmienia, kiedy do miasteczka, przez przypadek, przybywa piękna Becky."
jest dość spłycony... Nie mówię, że nieprawdziwy, ale nie ujęli w tym opisie głównego przesłania oraz nastroju całego filmu. Po obejrzeniu tego filmu i przeczytaniu opisu na filmwebie fajnie widać, że czasem nie warto opierać się jedynie na samych opisach, tylko zaufać również rekomendacjom forumowiczów w komentarzach:)

Jeśli lubisz role i w ogóle Leonardo di Caprio to naprawdę polecam "Wyspę Tajemnic", oraz "W sieci kłamstw".

mr_kozimierz

Ja zmnieniłam o nim zdanie po "Drodze do szczęścia". Wteyd dopiero zobaczyłam w nim naprawdę zdolnego aktora

palafka

Och, to świetny flm.

urinmyveins

Tak! "Droga do szczęścia" - cudowna!

CateBlanchett

tak naprawdę prawie każdy film w którym zagrał jest dobry na swój sposób; Leo potrafi zrobić atmosferę i wczuć w postać którą ma zagrać bardzo dobrze; do moich ulubionych filmów z Dicapriem należą "Co gryzie...", "Przetrwać w NY", "Złap mnie jeśli potrafisz", "Infiltracja", "Aviator" i "Droga do szczęścia"; serdecznie pozdrawiam

julian 7

Mnie się akurat "Droga..." nie podobała (taki "beznadziejny", dołujący film), ale Leo zagrał w nim rewelacyjnie.

Pioootrek

Ja też tak miałam to znaczy ... po Titanicu zaszufladkowałam go, sądziłam, że nie potrafi grać itp. ale ostatnio zauważyłam, że coraz więcej oglądam filmów z jego udziałem i zaczynam się przekonywać. W końcu sam Scorsese zaprasza go do swoich filmów więc musi to coś znaczyć. Jeżeli miałabym polecać filmy z jego udziałem to oczywiście "Incepcja", "Wyspa Tajemnic", "Złap mnie jeśli potrafisz", "infiltracja", "Aviator", "Przetrwać w Nowym Jorku".
PS: "Drogi do szczęścia" nie oglądałam, lecz słyszałam, że jest świetna :) więc znając życie na pewno ją obejrzę.

Pioootrek

Zgadzam się z wiekiem ten jego talent aktorski dostaje błysku i jego filmy stoją na bardzo wysokim poziomie. Zresztą proszę spojrzeć na średnią ocen jego filmów bodajże 3 czy 4 mają średnią ocen poniżej 7, więc widać wszystko jak na dłoni. Leo rozwijaj się tak dalej.

krzychu70000

Popieram :) rozwijaj się Leo, rozwijaj :)

użytkownik usunięty
Pioootrek

w filmie CO GRYZIE GILBERTA GRAPEA zagrał tak przekonująco że od tamtej pory nic tego nie przyćmiło

"w filmie CO GRYZIE GILBERTA GRAPEA zagrał tak przekonująco że od tamtej pory nic tego nie przyćmiło"

W 100% się zgadzam. Co do najlepszego filmu można dyskutować "Incepcja", "Wyspa tajemnic", bo jeśli chodzi o najlepszą rolę to w "Co gryzie Gilberta Grape'a" miażdży jaja i do dziś nie zagrał lepszej roli i tak wymagającej dziękuje.

bandofbrothers

przyznam się bez bicia, że już dawno oglądałem "Co gryzie Gilberta Grape'a" i nie do końca mogę powiedzieć jak bym zareagował teraz czyli kilkanaście lat po premierze (bo ponoć gust zmienia się z wiekiem) ale nie powiem że jest to zły film, ba jest b.dobry ale od jakiegoś czasu po prostu nie pojawiały się filmy takie jak "Imcepcja" czyli dobre, inne, ciekawe.

Pioootrek

1. Droga do Szczęścia
2. Co gryzie..
3. Aviator
4. Infiltracja
5. Chłopięcy Świat

Nad ostatnią pozycją mógłbym się jeszcze zastanowic

DawidWaszewski

1.Krwawy Diament
2.Titanic
3.Incepcja

Pioootrek

i dziwię się dlaczego jeszcze nie dostał Oskara to skandal po prostu

tomucho77

Wszystkie jego role są najlepsze!!!!!!!!!!!!!!Jak dla mnie powinien juz dostac Oscara za Arniego--powala w tej roli,jak dla mnie jedna z najlepiej odgrywanych postaci w historii kina.

saskialove

Nie wiem czy oglądałeś Tropic Thunder, ale tam Kirk Lazarus, jedna z postaci, powiedział "Never go full retard.(...) Ask Sean Penn, 2001, "I Am Sam." Remember? Went full retard, went home empty handed". I choć brzmi to śmiesznie to jak przyjrzeć się historii Oskarów, coś w tym jest. Ale zaczyna się offtopic, więc tym zakończę. :)

Pioootrek

racja:) nie wiem, czy to kwestia nabytego doświadczenia, czy czegoś innego, ale z każdym kolejnym filmem Leo podoba mi się coraz bardziej:) no i z wiekiem staje się coraz bardziej męski:D

zinfandel

Titanic
Infiltracja
Krwawy diament
Gangi NY