Aviator był chyba takim momentem przełomowym w jego karierze aktorskiej. Potem kolejne świetne filmy- krwawy diament, moja ukochana Infiltracja u boku Matta Deamona, Incepcja, W Sieci kłamstw, Wyspa Tajemnic ( gorąco polecam). Myslę że oddalił od siebie już dawno maskę romantycznego amanta, która przystała mu po roli w marnym Titanicu. Ze starszych filmów to jedynym dobrym chyba jest Co gryzie Gilberta Greap'a. Czekam na zasłużonego Oskara, którego powinien dostać za Aviatora!
Jedyną ze starszych? A co z Przetrwać w NY (zdecydowanie moja ulubiona kreacja), Chłopięcy świat i Całkowite zaćmienie?
Trochę temacik nic nie wnoszący, nie wiem, co chciałeś/aś... zrobić :)
Pozdrawiam.
Przed Aviatorem były jeszcze dwa całkiem dobre filmy - Złap mnie, jeśli potrafisz oraz Gangi Nowego Jorku. A do starszych filmów dodałabym jeszcze Przetrwać w Nowym Jorku i Całkowite zaćmienie. ;))
a mi się Titanic podobał... i Leo jako Jack tym bardziej... patrząc na liste przyszłych filmów jego przełomowa rola może byc dopiero przed nami...
dokladnie bo nalezy do waskiego grona aktorow ktorzy tylko rosna w sile i cwicza swoj aktorski talent.
jezeli (odpukac) mial juz swoja role zycia to byla to przetrwac w nowym jorku.tym filmem pokazal ze takie wypierdki jak depp.pitt,clooney czy crowe moga mu czyscic buty.
Niesamowicie się rozwinął przez wszystkie lata swojej kariery chociaż uważam że już w Co gryzie Gilberta Grap'a było widac że drzemie w nim ogromny talent.. :)
J. Edgar się dobrze zapowiada, a zobaczymy co z tego wyniknie . Może w końcu Oskar? Di Caprio jest chyba jednym z najbardziej niedocenianych aktorów. Oglądam filmy z jego udziałem od paru lat i racja jest w tym że im starszy to lepszy:) Jak patrze tutaj na FW , na niektórych marnych aktrów , którzy są od niego wyżej w rankingu to żal......
Dokładnie! Ost uświadomiłam sobie, że Leo jest moim ulubionym aktorem. Nie ze względu na ładną buźkę i pamiętnego "Titanica" tylko na role, która odgrywa na prawdę świetnie. I to jakie role! Ost obejrzałam sobie po raz kolejny "Plaże" - stary dobry Leo; jego przełom wg mnie to "Gangi..." od tego się zaczęło myślę. I fakt jest niedoceniony, ale stara się chłopak i każda z jego pozycji w filmografii jest naprawdę mocna. Odciął się o amanta Jaka i chudarlawego chłopaczka. Musi dostać Oscara w ciągu nabliższych 2. lat, max. 3. Jak zobaczę "J.Edgara", to może zmienię zdanie na ten rok ;) Pozdrawiam fanów Leo!! :]
Widziałam właśnie ostatnio, że na 35 miejscu jest jakiś marny aktorzyna ( nawet nie pamiętam jak się nazywa, wiem tylko, że zagrał w tym durnym serialu dla nastolatek '' Pamiętniki Wampirów'') , A Di Caprio i wielu dobrych aktorów jest daleko za nim w rankingu . Chyba powinien być jakiś gustomierz , żeby mieć konto na FW ! Mi osobiście się nie podobała jego kreacja w Ganagach, lepiej zagrał w Złap mnie... . Poz drawiam:)
Powiem tak w świetle dzisiejszego szału na wampiry to Ian będzie popularniejszy, gdyż dzisiejsi nastolatkowie to siła internetu i szaleją za takimi serialami. Tu chodzi o popularność nawyraźniej, a nie o jakość gry - choć nie wszystkich miejsc się to tyczy. Ci co maja wiedzieć, że Leo jest dobry wiedzą i żadne miejsce w rankingu tego nie zmieni wg mnie :)
Nawet Gosling jest wyżej niż Leo. Choć go również bardzo lubię - zaraz po DiCaprio, to uważam, że za mało jeszcze ma filmów w swoim dobytku. Ale jemu popularność podskoczyła zapewne po "Drive"..
No właśnie Leo nie ma wcale aż takiej ładnej buźki... zabójczo przystojny nie jest , dziewczyny jakos nie szaleją za nim tak jak za Deppem... w Titanicu to raczej romantyczna postawa jeho bohatera wpłynela na jego popularnosc wsrod pan , a nie uroda..
Chociaz mi sie osobiscie bardzo podoba ale piszę to co wywnioskowałam z rozmów z koleżankami :)
Dla mnie jako facet też jest przystojny ale to nie ma nic do rzeczy. Zobaczyłam jego jako aktora po raz pierwszy chyba w Gilbercie i od tamtej pory dla mnie to jeden z moich ulubionych i najbardziej utalentowanych aktorów. A Depp to przy nim nie ma startu, jak nie zagra w dobrym filmie to z kiepskiego swoją postacią nic nie zrobi. 2-3 filmy z jego udziałem są dobre.