Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
265 699 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

troche mnie to niepokoi. Do Leo sympatie poczułam po jego wczesnych filmach jak "Chłopięcy swiat", "Co gryzie...?", "Przetrwać w NY" czy nawet "Szybcy i martwi" a z późniejszych jeszcze "Złap mnie..."...

polubiłam go za jego swobodę przed kamerą, naturalny sposób grania. Wszystko takie 100% naturalne, talent.

A tu im dalej, coś się zmienia. Zauwazyliście?
Nie mówię że jest sztuczny, ale jednak nie jest taki naturalny jak kiedyś. Mam na myśli filmy "Wyspa tajemnic", czy "Krwawy Diament".

Nie wiem jak wytłumaczyć to co odczuwam, ktoś ma podobnie?

użytkownik usunięty
number_nine

Ja bym całą jego filmografię przed 2000 rokiem skasował bo jego role były żałosne. Grał samych gogusi i cukiereczków, a teraz przynajmniej pokazuje, że jest facetem. W Infiltracji był genialny.

użytkownik usunięty

'...teraz przynajmniej pokazuje, że jest facetem.'
Made my day. :]

no coz w tedy pasowal do takich rol

tak mi sie przynajmniej wydaje

number_nine

A moim zdaniem jego wcześniejsze role były ciekawsze niż te które gra ostatnio. Takie bardziej życiowe.

użytkownik usunięty
ania_979

Titanic,Romeo i Julia - rzeczywiście, dałbym im oscara.

Nie miałam na myśli tylko "Titanica" i "Romea i Julii". Chociaż te moim zdaniem też były dobre. Świetnie zagrał w filmach takich jak "Chłopięcy świat", "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Przetrwać w NY", "Złap mnie jeśli potrafisz". Jego gra w tych filmach była na prawdę super. A za rolę w "Co gryzie Gilberta Grape'a" to powinien już dawno dostać oskara. Ja nie wiem... Czy ludzie nie widzą jaki ten aktor ma talent??
Nie mówię, że w filmach w których gra teraz gra źle. Ale ja wolałam jego wcześniejsze role.

ania_979

o to właśnie mi chodzi, o jego role również, że były bardziej życiowe. Nie takie hollywódzkie w stylu biografie wielkich ludzi, bohaterowie itp (do dziś nie wiem komu dziekować że jednak nie zagrał Aleksandra Wielkiego...).

użytkownik usunięty
number_nine

Dobrze zagrał w tamtych, nie przeczę, ale to nie są oscarowe role.

A ja nie przeczę, że teraz gra gorzej.
Uważasz, że jego rola w "Co gryzie Gilberta Grape'a" nie była oscarowa??

ania_979

Jak najbardziej zasłużył na oskara za "Co gryzie Gilberta Grape'a", ale w infiltracji tez zagrał dobrze a w wyspie tajemnic tez nie zagrał źle, ogolem dobry aktor

number_nine

co do sposobu gry DiCaprio to jest on nadal na wysokim poziomie,zdecydowanie nalezy do czołówki najlepszych aktorów. Zawsze mi się go przyjemnie ogląda, czy jest chłopaczkiem z sąsiedztwa czy czarnym charakterem, role jakie dostaje teraz sadzę, ze wynikają może z wieku,czy chęci pokazania swojej wszechstronności stąd widzimy go teraz w większości w nieco innych wydaniach niż co po niektórzy się przyzwyczaili, no i jest genialny w tym co robi.