Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson

8,4
8 402 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marilyn Monroe

Bardzo proszę zorientowanych w biografiach Marilyn o polecenie tych najlepszych. Podejrzewam, że filmów o niej powstało kilka, jednak nie mam pojęcia, co to za filmy i jakiej 'jakości' są. Z góry dzięki za propozycje :)

pollyperkins

Ja oglądałam bardo dobry film "Blondynka"
Mi się podobał choć aktorka jest średnio podobna do Marilyn ale widać że się starała i to najważniejsze ;)

Katie_Cassidy_2

Chodzi Ci o ten miniserial z 2001 roku? Zdaje mi się, że trochę widziałam tej produkcji, ale zupełnie nie pamiętam ;) Zdobyć tego też pewnie nie ma jak, skoro to serial.
Dzięki za odpowiedź, poszukam mimo wszystko. Pozdrawiam :)

pollyperkins

Kiedyś to co jakiś czas film leciał na Hallmarku. Teraz to nie wiem może na Trentach?

pollyperkins

nie ma ani jednego dobrego filmu o M. proponuje sięgnąć po książke donalda spoto "marilyn monroe biografia" naprawde rzetelnie napisana książka, informacje wydają się być dokładnie przez autora sprawdzone, a nie jakieś wyssane z palca brednie oparte na domysłach.

monr0e

Racja, jak na razie nie widziałam bardzo dobrej zekranizowanej biografii Marilyn. Gdyby jakiś porządny reżyser wziął się za ekranizację biografii od Spoto, byłoby naprawdę świetnie. Polecam natomiast "Marilyn, ostatnie seanse" - i książkę i film.

marilyn_6

Czytałam i Spoto, i Ostatnie seanse, a biografii 'ekranowej' (że tak to ujmę) szukam po prostu z ciekawości.
Pozdrawiam :)