Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson

8,4
8 339 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marilyn Monroe

Talent aktorski? Nie. Umiała grać, ale nie miała talentu, nie miała tego "czegoś" co powinna mieć wybitna aktorka- a za taką ją uwazacie ( oglądałam filmy z nią, oglądałam) Seksmobma? Jasne, ale tylko pod grubą warstwą makijażu. Do tego zero inteligencji, klasy, godności. Była jak głupia pinda myśląca tylko o zakupach i swoich wymiarach. Uważano ją za wielką gwiazde, ale fakt faktem kochano jej dupę a nie osobowość.

iguniaa

hm.
Nie rozumiem pytania, które zadajesz w tytule swojej wypowiedzi. 'Kto to był?' Nie możesz zaprzeczać ogromnej popularności Marilyn Monroe,o to czy miała talent aktorski, czy była wybitna, seksowna albo za co ja kochano, możemy się spierać, ale nie podlega żadnej wątpliwości, że stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci XX wieku. Ta kobieta osiągnęła niesłychanie wielki sukces, należy ją za to podziwiać, a nie potępiać. Jasne, że było całe mnóstwo wybitniejszych aktorów od niej. Jednak coś w niej musi chyba byc skoro to właśnie ona jest rozpoznawalna nie tylko przez miłośników kina, ale też przez ludzi kompletnie się tym nie interesujących. Nie sądzę, by stało się tak tylko dzięki jej walorom fizycznym.
Swoją drogą to jestes bardzo zuchwała tak ostro oceniając kogoś o kim nie masz pojęcia.cóż możesz wiedzieć o jej godności, klasie i inteligencji... To nie ma nic wspólnego z filmami w jakich grała.
Notabene, Marilyn bardzo dobrze wypadła w swoich rolach. Miała grać zabawną blondynkę i tak zrobiła. MIała być seksowna- była. Nie oszukujmy się, role które dostawała nie wymagały niczego ponadto co zaprezentowała nam Marilyn. a filmy, jakie nakręciła ogląda się z przyjemnością do tej pory, cóż można jeszce wymagać?
Marilyn to ikona, raz jeszce powtarzam, że nie wierzę by mogła się nią stać tylko dlatego że posiadała cudowne ciało, miała cos w sobie.