Ten żałosny sposób mówienia - co w tym śmiesznego??? W porównaniu z takim Górskim, Cieślakiem i Kabaretem Moralnego N.. Kałamaga to dno! W KMN każdy skecz o czymś mówi, gra słów, podteksty, gagi sytuacyjne, humor na najwyższym poziomi! Albo Mumio i lutownica! Inny świat! ktorzy lepsi od zawodowców! A ten tu piszczy jakieś pierdoły, teksty z których żadna zabawna puenta nie wynika, skacze, nie wiadomo po co, jakiś humor dla debili. Bez haryzmy, polotu. Ale o gustach się nie dyskutuje, gusta są różne, więc jak on kogoś bawi i ktoś go lubi to niech sobie go ogląda, ja go nie cierpię.
Jak ktoś może ci działać na nerwy jak nikogo z nas nie znasz? takie tanie gołosłowne teksty są dobre może dla 15-latków i to nie wszystkich, lubisz tego nieśmiesznego pajaca w żółtym swetwerku, to sobie go oglądaj, watpię, zebyś kiedykolwiek dorosła do poziomu intelektualnego Kabaretu M. N. czy Mumio, gdzie każdy z członków jest artystą, grają na iluś tam instrumentach, mają niesamowite skale głosu, różnoraki rodzaj humoru, niespotykaną fantazję itp, nawet ludzie nie łapiący ich klimatów zdają sobie sprawę, że to prawdziwi artyści. To wysublimowany, inteligentny humor, a ty ich najwidoczniej po prostu nie rozumiesz, nie wiesz o co chodzi, i to cała istota zagadnienia, nie musisz pisać odpowiedzi, bo nie interesuje mnie co masz mi do powiedzenia, to tyle
jak może ci działać na nerwy ktoś kogo nieznasz?
pozdrawiam
co się ostatnio działo jak z m. kałamagą w bbarze ostatnio siedziałeś?
Ja Kałamagę bardzo lubię. Każdy z kabareciarzy jest inny i ma swój niepowtarzalny styl. Mariusz jest inny, razem z Łowcami.B, Górski i KMN jest również zupełnie inny, nie ma co porównywać. Maryjusz jest świetnym kabareciarzem, poza sceną bardzo miły i fajny. ;)
Sovbedlly ma rację. Kałamaga i Łowcy mają poprostu swój styl kabaretu 'absurdalny humor', zresztą jak zwał tak zwał. niemniej jednak wychodzi im to dobrze;) KMN, Mumio czy inni mają swój odmienny styl i tyle w temacie. mowienie ze Łowcy robią kabaret dla mało inteligentnych 15latków jest chyba troche nie na miejscu, generalnie ocenianie poziomu inteligencji ludzi na podstawie tego jaki kabaret lubią nie jest chyba czynnością, która charakteryzuje ludzi inteligentnych. i tak jak wczesniej juz napisano o gustach sie nie dyskutuje;)