Mariusz jest silny, potężny, ale w pierwszy 30-40sec po tym czasie zadyszka, siłe nadal ma, ale już nie jest tak szybki. Kondycji nie ma. Zbyt masywny i potężny jest. Zdziwiła mnie postawać Yusuke 12 walka i 0 techniki? Pudzian nowicjusz tylko siłe ma 0 techniki, a i tak w punktacji wygrał. Walka była wyrównana. Nie sądziłem, że Pudzian to wygra, ale z Silvą już tak nie będzie napewno..
Ale ja niespodziewałem się,że pokona go w pierwszych sekundach Japończycy są twardzi nie tak jak Najman ale musze pochwalić Yusuke ładnie się zachował po walce.W jednym się z tobą nie zgodzę walka nie była wyrównana Kawaguchi nie nominował nawet przez minutę.
Nie zachwyca technika ale podobaly mi sie przejscia do parteru, pozniej troche brakowalo pomyslu na wykonczenie. MMA bardzo wykończa kondycyjnie, Mariusz jest ciezki, szybko sie meczy ale technike jak i wytrzymalosc moze poprawic. I tak zadziwil wszystkich za wytrzymal 2 rundy, w ktorych dominowal. Mam nadzieje ze Sylvie znokautuje w pierwszej minucie bo pozniej moze byc roznie, ale nie jest on tak wytrzymaly jak japonczyk.
Jedno zdanie zaważyło na mojej ocenie Mariusza na tej zacnej stronie, otóż:
"TANIO SKÓRY NIE SPRZEDAM" xDD (Kto nie wie o co chodzi niech sie dowie)
10/10 za 300 kilo na klate
ALe tak na poważnie to aktor z niego kiepski tak samo jak zawodnik mma :P
zauwaz ze to byla jego pierwsza walka z kims powazniejszym - Pudzian
jest pol-amatorem (dla zawodnikow MMA jest totalnym amatorem) - mimo to
wychodzi na zawodowy ring, moglby juz spoczac na laurach i bazowac na
swoich osiagnieciach ze Strong Man wystepujac sobie w reklamach i
programach w TVN i dostawac za to kase, ale chce czegos wiecej od zycia
- nie boi sie ciezkiej pracy nad soba i jak widac zmiana dyscypliny to
nie problem dla niego. sportowcy sa z reguly konsekwentni, bo wszystko
co osiagneli zawdzieczaja tylko sobie, wiec Pudzian powinien wykorzystac
ta konsekwencje w MMA - do 40-stki moze sie spokojnie napierdzielac;)
Zgadzam się. Pudzianowski dalej działa. Może być jeszcze z niego ktoś w MMA. Jak na razie nic nie przegrał, trenuje też ostro. Techniką jeszcze nie zachwyca, ale juź za rok czy dwa może być z niego poważny przeciwnik budzący respekt. Oby tak dalej.
Zgadzam się z Wami, że M.P nie brakuje samozaparcia (i to w każdej dziedzinie, via Taniec z Gwiazdami ;p), ale zawodnikiem mma wysokiej klasy nie ma szans zostać. Dlaczego? A no dlatego, że musiałby wszystkich sowich przeciwników wykańczać w 2 pierwszych minutach, z racji swojego silnego lecz wolnego i szybko męczącego się ciała. Nie neguje, że Pudzian ma ambicje i siłę, ale lepsi zawodnicy mma mają technikę, wytrzymałość, kondycję i jeszcze raz technikę!! Np weźmy coś z górnej półki - taki Fedor Emaliaenko w walce z Hong Man Choiem z polskiego punktu widzenia był na straconej pozycji, będąc o wiele mniejszym i słabszym od dziwnie wyrośniętego Chińczyka, jednak po paru minutach na ringu zaciekłego ataku ze strony swego przeciwnika zdołał założyć piękną dźwignię i voila! walka wygrana. Ci ludzie (zawodnicy mma) szkolą się przez lata, by móc osiągać takie efekty, a bądź co bądź, Pudzianowi już pare krzyżyków na karku leży. Także albo Mariusz chudniesz, uczysz się BJJ albo czegoś innego do walki w parterze, doskonalisz technikę i przechodzisz ciężki trening wytrzymałośćiowo - kondycyjny, albo kończysz na sławetnym pasie polsatu ;p ALe jedno i tak pozostaje bez zmian - pewne jest, że Mariusz tanio skóry nie sprzeda :DD Pzdr
Pudzian sam sie przyznal ze chce schudnac do 120kg - moim zdaniem od 110
do 120kg to by byla super waga dla niego - wiem ze to niemozliwe przy
zwyklych treningach na macie, jakby dodal sobie cos na wydolnosc i
wlasnie cwiczenia aerobowe z wykorzystaniem wlasnego ciala (bez
ciezarow) - wtedy jest najlepsze spalanie - po cwiczeniach nad wlasnym
cialem moze isc i uczyc sie techniki na macie - najlepiej by bylo jakby
Nastula udzielal jemu lekcji, ale wiadomo - konkurencja. ok smigam na
silke, bo sie podjaralem tym wszystkim;)