Maynard James Keenan

James Herbert Keenan

4,2
12 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Maynard James Keenan

Jeden z moich ulubionych frontmanów. Tool należy do moich ulubionych kapel, szkoda, że nie istnieje już. Fani Toola i A Perfect Circle -wpisywać się! :)

ZwolaK

No nie wiem czy nie istnieje bo przyjeżdża do Polski na koncert 24 czerwca:)

VeLou

Właśnie się o tym dziś dowiedziałem! Nie wierzę po prostu! Masz może linka do strony na której ta informacja jest podana? Byłbym bardzo wdzięczny. Przeglądałem dziś oficjalne www i nie mogłem się tej informacji dopatrzeć. Za!Je!Bi!Ście!

ZwolaK

Nie mam linka, przeczytałam o tym na onecie. Wczoraj słyszałam też w radiu o tym. Mówili ile bilet kosztuje (nie dosłyszałam ile ale dużo dosyć:))

ZwolaK

A skad wogole wiadomosc ze Tool nie istnieje????
A to link http://muzyka.wp.pl/d,im,g,0,id,1240,Tool_w_Spodku,imprezy.html [muzyka.wp.pl/d,im,g,0,i ...]

disposable

Stwierdziłem tak po tym jak Maynard zaczął nagrywać płyty z A Perfect Circle. Poza tym ostatni album Toola powstał ponad 5 lat temu, więc myślałem, że taka przerwa nie zostanie przerwana.

ZwolaK

Tool raczej czesto płyt nie wydaje miedzy Aenima a Lateralusem tez bylo 5 lat przerwy. Trzeba sie przyzwyczaic ze trzeba na plyty Toola dluuuugo czekac

ZwolaK

APC niestety zawiesił raczej już na zawsze działalność, ale Tool oczywiście istnieje. Nowy album "10000 days" wychodzi 2 maja. W maju tez zaczynają znowu trasę koncertową i zagrają m.in. 24 czerwca w Spodku! Mam już bilet!!!:D Rezerwacje można składać na [url=http://www.metalopolis.pl ]www.metalopolis.pl[/url] albo zajrzec do najbliższego sklepu muzycznego współpracującego z metalopolis

eandil

coby nie gadać, 10,000 Days jest świetny, świetny i jeszcze raz świetny! cieszę się, że Tool wraca, i to w tak dobrym stylu..

oh_cinderella

Yaaa , bardzo miłe ale cóż nie widziałem złej płyty TooLa :)

ZwolaK

Organizatorem koncertu jest Metal Mind Productions ( to tak poprostu na marginesie) pisze o tym gdyz mialem problem z nabyciem biletu w Warszawie (sic!). Zadzwonilem do ich biura w Katowicach a tam niezwykle uprzejmy Pan (bez zadnej przesady) skierowal mnie na juz wyzej wymieniana strone www.metalopolis.pl gdzie bilet zamowilem i dzis rano otzrymalem go za sprawa niezawodnej polskiej poczty... Moze zatem do zobaczenia w Katowicach...

Monty_Brogan

No to ja też dodam że APC is End co bardzo mi się nie podoba :(

Lap

Mi też się to nie podoba...Jestem zła! Uwielbiam i Tool i A Perfect Circle, ale chyba minimalnie wolę APC...W tym zespole jest (był?) ogromny potencjał, mogł jeszcze wiele genialnych płyt wydać....No teraz pozostaje mi słuchanie strych płyt APC i czekać na nową Tool...

Sophie_Neveu

No nową to z 5 lat trzeba poczekać ;) , APC wolę zdecydowanie do toola a nie wiem czemu :) , chyba tool za mocny dla mnie ale prawda że tylko on mi został ... a może się uda im stworzyć nowy zespół coś z Nin miało być jak by to wyszło było by cudnie ^^.

Lap

Taaak, jakby Tool i NiN połączyli swoje siły to mogłoby wyjść najlepsze cd świata:) Chyba jest tak, że wszystko czego dotknie Keenan (Reznor w sumie też) jest świetne. Dobra, nie będę ich tak wychwalać, bo jeszcze się chłopaki speszą!:)

P.S czy tylko ja tak mam, że Imagine nucę i słucham codziennie, o każdej poże od dłuższego czasu i dalej uważam ją za jedną z najlepszych piosenek (coverów) ever...?:)

Sophie_Neveu

No mieli to się ma jakoś nazwać nie no tylko mi się przypomni jak... "Od połowy lat 90. wraz z m.in. Trentem Reznorem (Nine Inch Nails), Dannym Lohnerem (Nine Inch Nails) i Charliem Clouserem (Nine Inch Nails) przez około dekadę współpracował nad industrialnym projektem muzycznym Tapeworm." no i chyba było najlepsze :) , Image jest cudne jak zresztą wszystkie piosenki APC :))), na pewno taka jak być powinna .

Lap

Miałem przyjemność być w tym roku na festiwalu na którym zagrali po sobie NIN i Tool, oba występy były znakomite, poza świetną muzyką na żywo zrobili super show. Gdyby im wyszedł ten wspólny projekt zachwytów nie byłoby końca:)

ZwolaK

Już nie długo będzie można posłuchać dokonań MJK w Puscifer. Trzeba czekać. Zapowiada się ciekawie.
The Undertaker - Puscifer; Underworld: Evolution [SOUNDTRACK]
REV 22:20 - Puscifer; Underworld [SOUNDTRACK]

Bobas_3

Jako, że Tool to muzyka mojego życia wpisuję sie jako jego wierny fan. A Perfect Circle również lubię :] Pozdrawiam wszystkich fanów TOOL'a, najbardziej odjechanej w kosmos kapeli :]

ZwolaK

trzecie oko - jak chcesz zobaczyć to co serwuje tool to poproś o trzecie oko lub znajdź je w sobie.

Pedro_3

No tak ostatnio tool znowu w Polsce i znowu bardzo drogi.

ZwolaK

ok to sie wpisuje jak tak, choć po 3 latach od założenia tematu

patbateman666

A to nic nie szkodzi (: MJK się na pewno nie obrazi :D

Lap

też tak myśle hehe. już sie nie moge doczekac nowej płyty holera. gdzies niedawno wyczytalem ze MJK ma znowu cos stworzyc z A Perfect Circle ale dopiero po wydaniu plyty Toola!

patbateman666

Mijają kolejne lata a ja dołączam do fanów Toola na filmwebie :) Generalnie Toola słucham od mniej więcej dwóch-trzech dni po urodzeniu (czyli przeszło 15 lat), byłem też na dwóch koncertach w Polsce (2005,2006). Uwielbiam też APC, choć myślę, że Tool tworzy znacznie bardziej przemyślane i całościowe płytki. Wspominaliście też o NIN i Reznorze, za którym przepadam tak samo jak za MJK :)
Jako, że niedawno zdaje się na onecie przeczytałem, że Tool ma już prawie gotową nową płytkę, muszę też tutaj o tym wspomnieć. Swoją drogą, wie ktoś, co dalej z tą produkcją? Żadnych więcej wieści, trasa koncertowa też narazie chyba nie zaplanowana...

Neithan138

Może to mało interesujące ale Justin Chancellor z Tool'a stworzył projekt z Glacą ze Sweet Noise. Projekt M.T. Void chyba niedługo wyda krążek.

street_bottom

A mnie wydaje się to szalenie ciekawe. Ciesze się że ktoś takiego formatu (a tak btw jedno wśród niewielu moich bóstw muzyki) interesuje się naszą rodzimą sceną. Tak mi jakoś przyjemnie na serduchu :].
street_bottom - lubię twój nick :D

street_cleaner

Ha! Widać że kolejny swój człowiek na filmweb'ie.
Twój nick kojarzy mnie się z kawałka Demon Cleaner kapeli Kyuss.
A cóż mam sentyment do utworu Bottom Tool'a więc stąd ta nazwa.
No i taak, Chancellor to geniusz w swoim pokoleniu jeżeli chodzi o basówkę. Poza tym świetnie wkomponował swoją linię basu na Altered Course chłopców z IsIs co świadczy choćby o tym że lubi na boku współpracować z innymi wykonawcami.
Mam Nadzieję że z Glacą wyjdzie to coś na co czekam jako nałogowy słuchacz Tool'a od dawna.

street_bottom

Hehe, rzeknę, że w jakimś stopniu wkomponowujesz się w moje "upodobanio-muzyczne" alter ego :D
Isis... ahh:)
Właściwy tok myślenia - lecz nie zupełnie Kyuss a właśnie Isis, chociaż jakby się nad tym zastanowić Demon Cleaner też może pasować. Wszystko wyszło przypadkiem, akurat miałam coś takiego na uszach zakładając konto na Filmwebie. Pozdrawiam :]

street_cleaner

Panowie, a wiecie może coś więcej o nowej płycie Perfect Circle? Miała ukazać się jeszcze w tym roku, a już grudzień prawie...

Neithan138

Niestety nie posiadam żadnych przełomowych wieści w tym temacie, jednakże po raz siąty w mojej karierze na forach zaznaczę, iż wbrew pozorom wołacz "panowie" rani nieco moje uczucia :P

street_cleaner

Kurde, dlaczego na tego typu forach nie ma wyraźnie zaznaczonej płci? :) Wybacz, niestety często popełniam ten błąd w internecie...

Neithan138

Jest ale nie każdemu się chce co najmniej kiedyś tak było :D.Co do płyty to jedne co wiem że APC teraz grał bo już chyba przestał koncerty więc może na jakimś z nich puścili coś z nowej płyty.Chociaż wątpię ponieważ to był zespół w domyśle jako OST z filmu.

ZwolaK

Piękny głos i ogromny talent :) i do tego niezmarnowany, co zdarza się coraz rzadziej... Nic, tylko podziwiać!

użytkownik usunięty
ZwolaK

AAAAAAA!!! TOOL TO BEZDYSKUSYJNIE NAJZAJEBISTSZA, WYPIŹDZIELONA W KOSMOS KAPELA POD SŁOŃCEM!!
A teraz tak po ludzku...Tool to mój ulubiony zespół i im dłużej go słucham tym bardziej nie mogę doszukać się w nim żadnych wad.:)

Nie morzesz doszukać się żadnych wad bo Tool ich nie ma:)

patbateman666

Jeśli chodzi o metaforyczne podejście do sprawy to rzeczywiście bije chyba każdy zespół o głowę.Ja bardziej tool lubię APC które jest bardziej łagodniejszy, co nie zmienia faktu ze powoli i Tool-a mój umysł się zachłysnął ;)

użytkownik usunięty
Lap

Dokładnie... Aż dziw bierze że ten zespół jest tak mało znany (przynajmniej w Polsce). Ich teksty, przesłanie i muzyka są genialne!

A prawdopodobie w następnym roku nowa płyta !!!

APC czy Toola? bo coś nie mogę uwierzyć ^^.W Polsce jest mało znany dla tego że to muzyka pewnie alternatywna.Może kiedyś :) chociaż jak by co chwila jakaś siksa piała ze z MJK to chciało to mogoł bym tego nie wytrzymać ^^

jak to mało znany ? Sądzę, że to zależy od środowiska w jakim się obracasz. Mało ludzi wie, że Adam Jones robił efekty specjalne do Terminatora, Parku Jurajskiego i kilku innych filmów ale zespół, a w szczególności Tool jest/był znany. Zasadniczo jak zespół nie nagrywa to powoli przestaje być grany i rozpoznawany.

A Sensera lub Mars Volta znasz ?
;)
http://www.youtube.com/watch?v=aQAqyV3XlRg
http://www.youtube.com/watch?v=lrwMMF2QS14

markin

http://www.youtube.com/watch?v=mwbYqkjXZsQ

hihi

markin

No okey w moim środowisku dosyć i tak wyśrubowanym jest znany ale idąc ulicą zapytaj kogoś czy zna fella albo APC :)

Lap

Przetestuję twoje wyśrubowane środowisko ;)
jak najbardziej Tool to żaden wyśrubowany zespół zapytaj się w swoim wyśrubowanym środowisku kto zna Tuatara ?
Następnie o Mars Volta.
A później o Cocorosie czy też wspomniany Senser ?

Tool w latach '95 i wyżej był bardzo znanym zespołem w Polsce ludzie mieli klasyczne naszywki na ubraniach czy plecakach co lepsze hipsterki ;)

Zasadniczo post był do aenimanki_T ale rozumiem, że też uważasz Toola za mało znany zespół.

użytkownik usunięty
markin

No a np. kawałek "Passive" APC jest w Constantinie. :D Ja mam odczucie że Tool jest mało znany w Polsce... Albo po prostu większość ludzi w moim otoczeniu nie ma gustu, heh, cóż. To znaczy, jak pytam to 99/100 osób nie wie o czym mówię. ;]

jest w Constantinie APC. Co do Toola to dziwna sprawa, że 1 na 100 coś wie. Toola nie każdy słucha ale o słyszeć o nim wielu słyszało.

No w tym najnowszym Resdinecie jest "Outsider" APC to jest stworzone pod filmy tylko jakoś mało tego uświadczyłem :).

Tak sorry nie za-uwarzyłem do kogo napisałeś , 95 miałem zaledwie 12 latek więc raczej takich piosenek nie słuchałem jeszcze, widać pan/pani i w bardziej wyśrubowany ma gust ;) co do zespołów raczej mało mi znane choć warto przesłuchać zapewne.

ZwolaK

szkoda, że już nie mają pomysłów na płyty. Chyba za dużo czakram się na dotykali :)

markin

są pomysły na płyte, w tym roku ma wyjść nowa płyta Tool, a juz nie wspominam o dorobku Maynarda jeśli chodzi o projekt Puscifer. krążą też pogłoski że wkróce Tool ma się pojawić w Polsce . albo w tym albo przyszłym roku

6szczu

nie podążałem za projektem Puscifer nie wiem jak oni wypadają. Musze poczytać aktualne wieści. Już w Polsce byli chyba im się podobało może dotknie kolejny raz czakramu ;D

markin

no to gorąco polecam Puscifera;P szczególnie płyte Conditions of my Parole i przykładowo kawałek "Green valley", coś pięknego ;D a co do koncertu w Polsce ponoć ma być więcej niż jeden koncert. choć, z Maynardem nigdy nic nie wiadomo:P