Dlaczego przestał grać w filmach, ostatni film z jego udziałem był w 2002 roku.
Nie rozumiem.
Michael Dudikoff obecnie mieszka w Redondo Beach w Kalifornii. Kilka lat temu się ożenił. W 2002 roku zrezygnował z grania w filmach. W sumie, uważam, że podjął dobrą decyzję, gdyż produkcje, w których ostatnio grywał były na prawdę bardzo słabe. Pewnie tez dlatego, że były to straszne gnioty ściągane z innych znanych hitów kinowych. Dobrym filmem z jego ostatnich lat grania jest na pewno "podwójne zabezpieczenie", które wszystkim serdecznie polecam. Kapitalne moim zdaniem są z nim przede wszystkim wczesne filmy z gatunku Martial Arts , czyli takie pozycje jak "American ninja" część pierwsza, oraz druga, znakomity pod względem fabuły film akcji z elementami dramatu "Avenging Force", świetny serial "Cobra" oraz co ciekawe komedia "Bachelor Party", w której występuje u boku samego Toma Hanksa. Do filmów całkiem udanych można zaliczyć "American ninja 4", "Rzekę Śmierci", "Radioaktywne Marzenia", "Ludzką Tarczę", "Soldier Boyz", oraz mało znany widzom w Polsce obraz pt "Platon Leader", którego wyreżyserował brat Chucka Norrisa. Z ciekawostek mogę dodać, że Michael grając w American ninja nie miał pojęcia o sztukach walki, jednak potem bardzo go zainteresowały i zajął się brazylijskim Jujitsu, które trenuje po dziś dzień. Na zawsze pozostanie idolem z mojego dzieciństwa podobnie jak Van Damme czy Seagal.
POZDRAWIAM