Wymieniamy ulubionych aktorów kina akcji B typu: Lamas, Rhee, Hues oraz filmy np. Hycel, Najlepsi z najlepszych.
Ok, to zaczynamy. Moja lista wygląda tak:
Cynthia Rothrock - kobieta o krótkich, ale zwinnych i kopiących nóżkach oraz mocnym prawym i lewym sierpowym. Filmy: ''China O'Brian, Waleczna Dama''.
Richard Norton - twardziel, karateka i kopacz. Potrafi sprać przeciwników gołymi rękoma oraz posługiwać się bronią białą. Filmy: ''China O'Brian, Przyjemniaczek, Miejski Łowca, Moje Szczęśliwe Gwiazdki''.
Jeff Speakman - twardziel, który wprowadził do filmów styl American Kenpo Karate. Łobuzom potrafi urządzić prawdziwą szkołę przetrwania. Filmy: ''Niezawodna Obrona''.
Billy Blanks - krótko, zwięźle i na temat. Czarnoskóra maszyna do zabijania. Filmy: ''TC 2000, W Szponach CIA, Szpony Orła''
Matthias Hues - facet, który przyszedł w pokoju. Jednak tam, gdzie on się pojawia, o spokoju nie ma, co marzyć. Filmy: ''Mroczny Anioł, Szpony Orła, TC 2000''.
Ode mnie tyle. Czekam na listę Bradocka.
W sumie mam podobną listę co ty :
Cynitha Rothrock - China O'Brein 1&2 , Odział Specjalny ,Wściekłość i Sprawieliwość ,1&2 ,Anioł Bezprawia ,Bez Odwrotu 2 .
Richard Norton -China O' Brein 1&2 ,Wściekłość i Sprawiedliwość 1&2 ,Gymkata ,Ośmiokąt ,
Jeff Speakman -Niezawodna Obrona ,Rycerz Ulicy ,Ekspert
Billy Blanks -Szpony Orła .TC 2000 ,Król Kickbokserów ,W Szponach C.I.A ,W Służbie Sprawieliwości ,
Mathias Hues -Mroczny Anioł ,Kickbokser 2 ,Bez Odwrotu 2 ,Szpony Orła ,Misja Sprawieliwości ,Hycel
Jeff Wincott -Misja Sprawieliwości ,Odział specjalny 2 ,Odział po za prawem ,
Lorenzo Lamas -Hycel ,Zjadacz weżów 1,2,3 ,Cel Alexa ,Kryptonim Alexa ,Ostateczna walka ,Maska śmierci ,Serial Renegat
Thomas Ian Griffith -Niepochamowana siła ,Anioł śmierci
The Don ,,Dragon ,, Wilson - Pierśćień Ognia ,Czarny Pas ,Zabójcza yakuzów ,Ządza Krwi ,Uderzenie Lwa ,Operacja Kobra ,
Michael Dudikoff -Amerykański Ninja 1,2,4 ,Siła Pomsty ,Dowódca Plutonu ,Ludzka tarcza ,Soldier Boyz ,Wieczór Kawalerski ,
Mark Dacascos -Amerykański Samuraj ,Tylko dla najlepszych ,Od kołyski aż po grób ,
Brian Bosworth -Zimny jak Głaz ,Był sobie twardziel
Roddy Piper -Oni żyją ,W Szponach C.I.A ,W Służbie sprawieliwości ,
Jalal Merchi -Pazury Tygrysa 1,2,3 ,TC 2000 ,Szpony Orła
Dale Cook -Krwawy Ring 1&2 , No powino wystarczyć .
Dzięki Kolego .Za dzieciaka trochę się oglądało tych akcyjniaków z ery VHS ,jak nie było TVN -u czy Polsat Film to trzeba było do wypożyczalni biegać za kieszonkowe wypożyczało się to co wpadło ciekawego w łapę .Z tych co wymieniłem to polecam ci szczegónie ,,Niepochamowaną siłe ,, Klasa B ale bardzo solidna sensacja ! Tu masz kilka najlepszych ujęć z filmu http://www.youtube.com/watch?v=9mTKZVftaYo
Na pewno kiedyś obejrzę ten film. Film projekt widziałeś o którym poniżej pisałem?
No i kolejny fajny film obejrzałem wczoraj dzięki szanownej telewizji TV 4 -Błekitny Tygrys -Budzetówka ale bardzo fajna i klimatyczna z azjatyckimi wątkami .Film opowiada o tym że podczas porachunków gansterskich ginie 5 leteni synek kobiety .Zrozpaczona matka postanawia odnaleść mordercze swojego dziecka ,w czasie strzelaniny dostrzegła na klatce piersiowej modrecy ,tatuaż -Błekitnego Tygrysa .Postanawia iść tym tropem i znaleść morderce .Wogóle to film skupia się na dwóch wątkach ,w filmie ,jeden to porachunki miedzy yakużą a amerykańskimi gansterami a drugi to właśnie poszukiwania kobiety i zabójcy jego dziecka .Ogólnie to film jest solidnie wykonany ,trzyma w napieciu ,jest ciekawy ,sporo też się dzieje No i te wątki azjatyckie ,muszę przyznać że film mi się spodobał .Kończąc ,,Błekitny Tygrys ,, to dobra rzecz .Na zachete zwiastun : http://www.youtube.com/watch?v=wrp-OxSJYTU
Znam tą dziewczynę. Grała z Willisem w ''Na wariackich papierach''. Ale tu wygląda ciekawiej. Nawet nie myślałam, że w akcji też siedziała. A po tym trailerze wnioskuję, że szykuje się soczyste kino akcji.
Teraz w Niedziele ,również na TV 4 o 0.20 bedzie powtórka ,,Błekitnego Tygrysa ,, Chociaż w sumie trochę zapóżno ,sam się zastanawiam czy jeszcze raz obejrzeć ?
Właśnie, czekałam na Twoją listę, bo chciałam się przekonać, czy dasz Pipera. No i jak widać znalazł się. ;-) Ale z tego co widzę, to mam przed sobą spore zaległości do nadrabiania.
Z Piperem był fajny film ,,Oni żyją ,, Trochę jest tych filmów ,ale szkodą że dzisiaj rzadko są puszczane w TV a jeszcze w latach 90 np na Polsacie leciał ,,Odział Specjalny 1&2 ,Niezawodna Obrona ,Maska śmierci ,Pazury Tygrysa itp Dzisiaj to aby te gówniane bódzetówki z Seagalem i Van Damme typu Protektor czy Zastepca .Szkoda gadać ...
Dokładnie .Właśnie miałem ci to napisać ale widzę że jest obeznana w temacie .Pewnie dzięki Teletydzień .
Tak, Tele Tydzień kupuję zawsze w poniedziałki, na kolejny tydzień i przeglądam sobie, co w telewizji piszczy.
Aha ,a pisałaś kiedyś że nie oglądasz telewizji ? Włączas One -line i już jest .Ja też kupuje co poniedziałek i czytam co tam ciekawego .
Oglądam, ale rzadko. Głównie z rana. A tak, jak filmy lecą, to się nie opłaca, bo nie lubię, jak przerywane są reklamami. A gazetę mama moja kupuje, więc przeglądam sobie, co ciekawego w tv puszczają. Przy okazji sprawdza się, jakie kino teraz preferują stacje telewizyjne.
A te filmy widziałeś?
http://www.filmweb.pl/film/Projekt-1992-40249
http://www.filmweb.pl/film/Project+Shadowchaser+II-1994-195207
Aktorzy :
1. Blanks
2. Hues
.....
3 Yeung
lubię też Dudikoffa, Nortona, Rothrock, Speakmana (chociaż widziałem z nim tylko jeden film), "The Dragona", Danielsa i innych ale odrazu zaznaczę że NIE LUBIĘ LAMASA
Filmy : Czarny pas, Szpony Orła, Pazur tygrysa 1 i 2, Równowaga sił, TC 2000, Amerykański Ninja, Najlepsi z najlepszych, Niezawodna obrona, Mroczny Anioł, Waleczna Dama, Wściekłość i Sprawiedliwość 1 i 2, Król Kickbokserów, Żelazne pięść, Hycel i wiele innych.
A ty już pomyślałeś jak to jest u ciebie ?
Nie widziałem z dużo filmów. Przyznam że walczy świetnie, ale jakoś nie mogę się do tego gościa przekonać.
,,NIE LUBIE LAMASA ,, A powineś ! Lamas się z Van Damme przyjażnił ,to było coś wiencej niż tylko taką znajomość z planuu filmowego .
Tu masz zdjecie : http://www.unintentionalgreatness.com/.a/6a0134875a4b8b970c01538e0f47a6970b-800w i
Ulubieni: Hues, Lamas
Ulubione Filmy: Hycel, Najlepsi z najlepszych, Mroczny Anioł, Amerykański Ninja i w sumie Niezawodna Obrona. Coś jeszcze by się znalazło ale nie wiem na razie.
Jestem daleko w tyle w kinie B więc trochę uboga lista aż wstyd pisać.
Przed chwilą obejrzałem kolejny kino akcji klasy b "Miasto aniołów" I na prawdę całkiem dobry film. na pewno dojdzie do ulubionych.
1. Michael Dudikoff - ''Amerykański ninja 1, 2, 4'', ''Łańcuch poleceń'', ''Avenging Force'', ''Ludzka tarcza'' i serial ''Cobra''
2. Lorenzo Lamas - ''Zjadacz węży 1, 2, 3'' i serial ''Renegat''
3. Sho Kosugi - ''Rage of Honor'', ''Czarny orzeł'', ''Prośba o śmierć''
4. Alex Fong - ''Żelazne Anioły 1, 2, 3''
5. Moon Lee - Żelazne Anioły 1, 2, 3''
6. Ralph Chen - ''Żelazne Anioły 3''
7. Billy Blanks - ''Pojedynek'', ''Równowaga sił'', ''Król kickbokserów'', ''Szpony Orła''
8. Richard Norton - ''Ośmiokąt'', ''Przyjemniaczek'', ''Czarny Las'', ''Grupa specjalna''
9. David Bradley - ''Amerykański ninja 3, 4'', ''Amerykański samuraj''
10. John Barrett - ''Amerykański Kickboxer'', ''Na śmierć''
11. Dale Cook - ''Krwawy ring''
12. Jeff Speakman - ''Niezawodna obrona''
13. Phillip Rhee - ''Wojownicy z Los Angeles'', ''Najlepsi z najlepszych 1, 2, 3, 4''
14. Gary Daniels - ''Niezniszczalni'', ''Zabójcze polowanie''
15. Brian Bosworth - ''Zimny jak głaz''
Pokażna lista .Numeru 4 ,5,6 nie kojarzę ale może kiedyś się zapoznam Raczej Zelazne Anioły szłyszałem o tym filmie ale nie oglądałem go .
W takim razie polecam, ''Żelazne Anioły 1, 2, 3'' - to świetne filmy akcji.
A ''Rage of Honor'' z Sho Kosugi oglądałem na VHS pod tytułem ''Prośba o śmierć 2'' (''Pray For Death 2'')
16. Steve James - ''Amerykański ninja 1, 2, 3'', ''Avenging Force'', ''Oddział Delta''
17. Christopher Lambert - ''Nieśmiertelny 1, 2, 3, 4'', ''Forteca'', ''Droga śmierci'', ''Tashunga - Gwiazda Północy''
18. Ned Hourani - ''Ręce we krwi'', ''Krwawy ring''
19. Jim Gaines - ''Ręce we krwi'', ''Krwawy ring''
20. Sean P. Donahue - ''Ręce we krwi'
21. Keith Vitali - ''Bez odwrotu 3: Bracia krwi'', ''Amerykański Kickboxer''
22. Loren Avedon - ''Bez odwrotu 3: Bracia krwi'', ''Król kickboxerów''
23. Roddy Piper - ''W służbie sprawiedliwości'', ''W szponach C.I.A.''
1.Michael Dudikoff - American ninja I, II i IV, Avenging force, Serial Cobra
2.Steve James - American ninja I i II
3.Christopher Lambert - W potrzasku
4.Phillip Rhee - ''Najlepsi z najlepszych 1, 2, 3, 4''
5.David Bradley - ''Amerykański samuraj''
6.Sho Kosugi - ''Rage of Honor'', ''Czarny orzeł'', ''Prośba o śmierć''
7.Billy Blanks - ''Pojedynek'', ''Równowaga sił'', ''Król kickbokserów'', ''Szpony Orła''
8.Cynitha Rothrock - China O'Brein 1&2 , Odział Specjalny ,Wściekłość i Sprawieliwość ,1&2 ,Anioł Bezprawia ,Bez Odwrotu 2 .
9.Mark Dacascos -Amerykański Samuraj ,Tylko dla najlepszych ,Od kołyski aż po grób
10.The Don ,,Dragon ,, Wilson - Pierśćień Ognia , Pierścień ognia II,
11.Matthias Hues - Szpony Orła, TC 2000''
12.Bolo Yeung - TC 2000, "Podwójne uderzenie"
13.Jalal Merchi -Pazury Tygrysa 1,2,3 ,TC 2000 ,Szpony Orła
14.Jeff Wincott - Odział specjalny 2 ,Odział po za prawem
15.Richard Norton - Gymkata, Ośmiokąt
16. Chuck Norris - Ośmiokąt
Większość wymienionych tu filmów oglądałem, ale nie wszystkie lubię, więc to by było na tyle:)